Checklista inför advent och juldukning in the making

Idag ägnar jag dagen åt att fota advents och juldukning inför ett samarbete med Plantagen som kommer här på bloggen inom kort. Så här har helt enkelt en del av adventspyntet fått åka fram. Här är några bilder från förra årets pynt.

I och med det ger jag några bra tips att inför stundande advent om två veckor, så du slipper stress.

° Kolla in så alla slingor, lampor fungerar, att allt är helt och att du har det du verkligen tycker om. Lägg undan det andra och sälj på loppis, facebook eller ge bort. Vill du inte ha det i år vill du heller inte ha det nästa.

Tips! Den här vita julstjärnan (den är kritviiit) heter princess och har små vita stjärnor och är superfin! Den kommer både finnas i kruka, som snittblomma i en vas och som dekoration på bordets dukning hade jag tänkt mig. Att dekorera med mossbollar lite överallt är också väldigt enkelt och effektfullt.

Checklista:

  • Tänk igenom vilka färger du vill ha i advent.
  • Är alla belysning hel?
  • Behöver du komplettera lampor?
  • Vad ska du ha för blomstergrupper? Och på vilka ställen tänker du dekorera?
  • Avsluta med att skriva en lista på allt du behöver inhandla. Allt ifrån ljus, dekoration och blommor, så allt finns hemma när du väl ska till och pyssla.

Varför inte sätta på julmusiken på högsta volym till helgen som kommer, smutta på glöggen och pynta för fullt. Skönt att ha det klart och vara ute i god tid inför nästa veckas adventshelg.

Här hemma tänkte jag ha allt klart till helgen då vi har öppet hus och glöggmingel för vänner och familj här på söndag, då det är julskyltning i vår by!

Bilder. Simplicity

.

Nej, nu är det juldukning, pepparkakor och glögg som ska fixas. Får nog sätta på julmusik för att få lite feeling. Dukningen kommer gå i grått, grönt och vitt hade jag tänk!

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Inköpsställen: Girlang, Dukatbord. Kuddar, Mio. Ljusstake, Blackballoon. Burk, Tine K. Tavla, Lovewarriors. Kvinna, arvegods. Pall, Ilva. Matta, Morum, Ikea. Stjärna samt glasflaska, InredaUtreda.  

.

.