Betydelsen av eldelementet som färg – lär dig mer genom min Feng Shui analys

Den här ombloggade lägenheten som är till salu via Bjurfors visar tydligt på vad eldelementet gör för en relativt ”färglös” inredning. Den grå färgskalan som vi kan se genomgående i lägenheten, blir makalöst vacker av den terracottaröda tonen som vi hittar som en ”röd (hehe) tråd i lägenheten. Inte minst på terrassens klädda plåtväggar. Så underbart vackert att jag får glädjepirr i hela kroppen.

Så komplett, enkelt och balanserat. Jord i tegelväggen. Vatten i det svarta. De terracottaröda tonerna som tillhör eld. Det vita och ljust grå samt kromen, metall. Slutligen grönskan i granen och monstreran i vardagsrummet samt grenen på bordet, trä.

Ser ni vilket element som man saknar mer av (i färg) på denna ovanstående bild för att det skall kännas mer harmoniskt? Se svar nedan…

Ofta är det svårmöblerat med sådana här utrymmen som vindsvåningar och burspråk där det saknas raka väggar. Mitt bästa tips är att INTE tänka på väggarna.

Låt dig inte distraheras av det utan möblera ut i rummet, och tillåt dig att kunna gå bakom, titta ut genom fönstret och få ett skönt flow istället. Då blir det som bäst. Det jag menar är att du tex inte behöver ha en svängd soffa bara för att burspråket råkar vara rundat. Flytta ut soffan en bit och ge den luft, då blir det som vackrast och skönast energier.

Fin torsdag till er!

Kram Jannice

Och just det ja… svaret på bild nummer 3 är Träelementet. Det hade gärna fått komma in lite grönska som balanserade upp allt vatten (mörkt grå) och gav det liv. Märk hur lite av eldelementet (det röda äpplet och pläden) det behövs för att de ska ge effekt till ett hem.

.

.