Mina 5 bästa Feng Shui tips när du inreder ditt hem

Ny vecka och vi är åter hemma efter en underbar semester i Sälen! Idag tänkte jag bjuda er på min 5 absolut bästa Feng Shui tips! Så hänge med!

1 Möblera efter kraftposition

Att möblera sina möbler efter kraftposition, alltså så du har stöd i ryggen där du sitter eller ligger, med utsikt över rummet, dess fönster och dörrar. Detta borgar för en trygg inredning, du trivs bättre och kan lättare koppla av.

2 Använd dig av motsatsförhållande

Vi människor strävar alltid efter att kompensera i våra liv, så även inom inredning. Genom att inreda med motsatsförhållanden skapar du både en fin balans och harmoni i ditt hem. Låt kantigt möta runda former. Placera blanka material mot ruffa ytor. Använd mörka kontraster mot ljusa kulörer etc. Oavsett om det är inredningen i stort, ett stilleben eller en dukning, tänk på att alltid jobba med motsatsförhållande, då uppnås balans.

3 Inred med växter

Det är i naturen vi samlar kraft och energi och det är i naturen vi mår väl. Studier visar att man har mindre sjukfrånvaro på arbetsplatser med frisk inredd växtlighet. Så frossa i växter, ta hand om dem och förvalta dem med respekt. Det är att visa vördnad för sig själv och sitt hem. Alla kan vi få gröna fingrar, det handlar bara om prioritering och val av växter. Så låt 2017 bli det hem då du tillför frisk härliga grönska i ditt hem.

4 Lägg extra krut på hallen

Hallen är det viktigaste rummet enligt Feng Shui. Det är där det första du ser när du kommer hem, och det sista du lämnar. Att mötas av god ordning, en vacker blomsterkvist, helt enkelt en fin entré gör underverk. Så ska du börja någonstans, börja med hallen, och lägg lite extra engagemang för att skapa ett trivsamt bemötande för dig och familjen.

5 Omge ditt hem med energihöjare

Ett hem får extra positiv energi av chihöjare, eller som jag brukar säga energihöjare. För vem kan motstå en vacker bukett färska blommor på matbordet, ett tänt ljus i fönstret om kvällen, eller en vacker spegel som ger extra rymd till rummet? Alla är de energihöjare och alla skapar de en positiv känsla till ditt hem. Så vältra er i chihöjare som skapar härligt välbefinnande till ditt boende och dig.

Så ta dig en titt i ditt hem och fundera på hur du kan förbättra ditt boende med hjälp av Feng Shuins ovanstående verktyg!

Lycka till!

Kram Jannice

Alla bilder är lånade från Pinterest,förutom hallbilden som är från Skönahem.com

.

.