Mörka och dova inredningar – en Feng Shui analys

belysning

Vackra miljöbilder och vacker lampa från Northern Lighting. Det är mycket mörka toner i dessa bilder, något som vi ser lite var stans just nu så därför tänkte jag bjuda er på en Feng Shui analys på sådana här interiör.

Mörkt grått och svart tillhör vattenelementet och det bruna träet både i tak och på möbler tillhör jord. Dessa två tillsammans kan upplevas tunga och därför behöver man jobba med de 3 andra elementen (trä, eld, metall) för att lätta upp och balansera inredningen.

Det är alltså extra viktigt med mycket trä, växtlighet och metall till dessa miljöer för att skapa balans i inredningen. I bilderna blir ju de vita fönstren det som lättar upp. Men ska man bo och leva i detta hem. Tänk då på att jobba med något ljust som ger kontrast. Eller metall i form av exempelvis silverljusstakar på borden. Rejält med växtlighet som ger liv i omgivningen och skapar energi.

För risken om man inte använder belysning (eld) och växtlighet (trä) i dessa inreningar är att energierna blir för stagnerade och det lätt kan kännas tungt och deprimerande. Men med energihöjare som belysning, växtlighet och speglar på väggan, skapar energi till rummet och dessa mörka inredningar.

Önskar er en fin torsdag! Här bär det av mot

Varberg och Asia Spa

. Jag fick i julklapp av världens bästa make, dagar för återhämtning och för att bara pyssla om mig själv. Och det ska jag göra. Jag ska gå på ayurveda konsultation, äta gott, yoga och förkovra mig i sånt som jag längtat efter men inte hunnit göra.

Vi ses i Varberg nästa gång!

Kram Jannice

Pressbilder: Grand Relations, Northern Lighting

,

.