Inspiration bokhyllor – mina bästa tips för att skapa en harmonisk känsla

Bokhyllor från ikea till budgetpris

Måndag och klämdag. Vet inte hur många av er som är lediga men här är barnen och jag hemma iaf. Lite stressad är jag allt då jag har filminspelning här hemma på onsdag och efter gårdagens barnkalas och en mängd projekt den senaste tiden känner jag att det behövas lite fix här hemma.  Jag har exempelvis letat inspiration på bokhyllor och sideboards en tid då vår Malmbyrå gått sönder. Så här har jag plockat ihop några godbitar. Ovan ser ni Stylizimos fina Ikea-hack av bokhyllan Valje som hon urfint målat i samma kulör som väggen och sedan vänt dem liggande och två på varandra. Nedan får ni  mer inspiration kring ämnet, samt mina bästa tips för att skapa en harmonisk bokhylla.

Urflott med mörka bokhyllor som inger en lugn och ombonad känsla till rummet.

Det mörka träslaget blir också extra elegant och ett tips är att  jobba med kontraster iform av ljusa ting i den. Ursnyggt! Och så brunt och rosa, nice!

Att jobba med Ikeas serie Billy som här, genom att klä väggarna runt dörrarna är både snyggt och väldigt effektivt sätt att nyttja ytan maximalt. En bonus är ett dekorativt rum.

Stylizimo bjuder även på dessa tavel/boklister som hon målat i samma kulör som väggen. Det ger ett lugnt intryck och ger konsten och böckerna större plats i inredningen.

Med denna inspiration hoppas jag ni vågar er på fler bokhyllor!

Mina bästa tips för att skapa harmoni i din bokhylla är:

° Låt bokhyllorna hålla samma kulör som väggen. ° För att inge ett lugn, lätta upp med dekorativa föremål mellan böckerna. ° Skapa en personlig känsla genom att addera konst eller fotografier. ° Glöm inte gröna växter för att skapa liv i din bokhylla. ° Runda former på dekorationen är ett måste för att ge balans till den kantiga formen på bokhyllorna.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest

.

.