Mina 5 bästa tips när det gäller att inreda hallen

 

hall jysk simplicity

Idag tänkte jag bjuda er på några konkreta tips kring det viktigaste rummet enligt Feng Shui, hallen! En klädd och ombonad hall som blir välkomnande. Många hallar är mer praktiska än välkomnande, men hur gör du då för att skapa en trevlig ombonad hall som ändå är funktionell och med god förvaring?

Moodboard helhetslösning

Ofta tänker vi hallen bara till förvaring och glömmer helhetsgreppet. Gör som i alla andra rum. En moodboard, en tanke kring stilen man vill få fram. En hall är perfekt att sätta till en trevlig färg eller en inspirerande tapet, du vistas inte där så länge, så du tröttnar inte så fort, så ös på med krutet. Mönster gör ju genast rummet mer intressant och ombonat.

Hall addsimplicity

Här har jag gjort ett kollage där jag lyft den så populära Art deco stuken i klädda möbler, dekorativa föremål och sober färgskala.

Förvaring

Förvaring är det absolut viktigaste. Planera noga, titta på ytorna och använd dem optimalt, men se till att den förvaring du väljer är dold. En smart lösning är att jobba med köksskåp, tänk dig som om du planerar ett kök för optimal förvaring, detsamma gäller här. Idag kan man ju hitta olika storlekar på det stora varuhuset och vill man kan man få personligare luckor på Superfront. Snyggt att välja en färg på förvaringsskåpen som matchar tapeten och vips har hallen blivit välkomnande.

Glöm inte förvaring för småprylar. Nycklar, solglasögon, plånböcker, mobiler etc. Har du plats till en byrå där alla får en liten låda var är det absolut det mest optimala, annars kan en vacker skål eller burk bli perfekt. Vi har gjort den här lösningen, direkt innanför dörren hänger en korg med fack till allas smårprylar. PERFEKT! Kanske inte det snyggast man sett, men gud så bra då vi slipper solglasögon, nycklar och annat på köksbänken och resten av huset.

diy simplicity hall

Årstidsbord

Även denna gång när jag talar om hall vill jag poängtera vikten av ett årstidsbord. Det behöver inte vara som här, en stor byrå, utan det kan vara en plats i fönstret, på en liten hylla eller ett mindre bord. Det viktiga är att man får plats till en liten vas som man kan förgylla med årstidens blommor, ett doftljus som skapar välbefinnande och något annat fint som gör platsen personlig.

hall (2)

Tvåsamhet

En hall blir ofta rörig då det ska ge utrymme till en mängd kläder, material och prylar. Tipset är att jobba med en enhetlighet och tvåsamhet. Använd samma färg på galgar, korgar och krokar. Jobba med tvåsamhet tex två liknande tavlor, stolar eller lampor. Väktarkänsla, som också känns tryggt i en hall, ett slags skydd i Feng Shui, har också förmågan att strukturera upp och lugna ögat.

hall greige 1

Belysning

Se till att ha en bra belysning. Hallen och entrén ska vara upplyst när du kommer hem, sätt gärna en timer på dina lampor. Bra allmänbelysing, punktbelysning för att kunna se dig ordentligt i spegeln. Spegeln är en viktig detalj i hallen då du vill få ordentlig överblick över dig själv, sista touchen innan du lämnar för dagen. Men en spegel har också förmågan att ge energi till ett rum, samt att förstorar dess känsla.

hall ikea förvaring

Det var några av mina tips för att skapa en trivsam hall som inte bara är förvaring utan även ger en själslig stimulans.

Önskar er en fin dag!

Kram Jannice

Bilder: Simplicity, moodboard av Simplicity, Layered Interior, Pinterest, Ikea.

.

.

 1. Hur gör man när man har en mindre hall för att få den mysig och tilltalande? Där det inte finns utrymme till stolar och skänkar utan den innehåller det nödvändiga som klädhängare, skoställ och förvaringsskåp där man knökar in allt.
  Drömmen är ju att ha det så här som på bilden med elegant och luftigt, men verkligheten är dessvärre något annat. Finns det lämpligare skoställ, hatthyllor för oss med minimal väggyta och utrymme 🙂

  1. tapet tapet tapet. kan göra vilket rum trevligt som helst. tänk att inte ha för varma toner på liten yta, utan kallare gör känslan större. kram jannice

 2. Va kul med lite tips till just en hall. Vi flyttar till helgen till ett hus och kommer inom kort göra om hallen. Problemet är dock att hallen är ytterst liten, 2.10×1.65. Dessutom tar väggarna upp av ytterdörr(såklart), toalettdörr samt öppning in till vardagsrum på var sina väggar.
  Vilka tips har du på små hallar som min blivande?? Gaderober är inget alternativ då de tar upp halva utrymmet och man då får gå ziczac förbi den om man vill komma in i huset.

  1. Häng på stång rakt ut så att kläderna frontas. då kan du välja snyggaste jackan främst 😉 Sedan när man har liten hall får man vara noga noga med att hålla efter, inget gratis där inte 🙂 Måla i en härlig skön färg som gör dig glad och som förstorar rummet (kalla färger förstorar) kram jannice

 3. Så jättefint. Den här hallen har samma form och planering som vår. Med den stora skillnaden att hela väggen hos oss upptas av en stor dold garderob med skjutdörrar försedda med speglar. Den dolda garderoben har jag tröttnat på för längesedan, det här var ju en toppenidé. Jag måste sätta igång på stört.
  Kram Gunilla

 4. Hej Jannice
  Tack för en toppenblogg som ger så mkt inspiration!
  En fråga som inte alls berör ditt inlägg om hallen, men dock…
  Var har du fått tag på alla svartvita bilder du ramat in i svarta ramar i ert ”mad man rum”? Tycker det är oerhört svårt att hitta fina foton / affischer att rama in. Har du några tips?
  Kram från Jenny

  1. De flesta är från ikea och liva. Sen har jag en del från myhabitation.se samt från en bok jag har och river och klipper i från paris 🙂 kram jannice

 5. Underbar hall! Vi har en minimini hall där det endast får plats 2 st multikrokar för upphängning av ytterkläder i en nisch. I bästa fall får det i nischen även plats 2 par skor(dock ej herrskor). Har även 2 st dörrar i detta lilla utrymme- en till toa och en till dusch.
  Har läst en del om Feng shui och passar på att ställa ett par frågor som börjat ‘bekymra’ mig. Vi har 2 entréer på vårt hus. En på framsidan och en på baksidan(med den lilla hallen). Då vi har parkering på baksidan av huset blir det den entrén vi använder mest(läs alltid!).
  För att komma till framsidans entré(med större hall) tvingas man runda huset. Jag har nyligen läst att man helst bör undvika 2 entréer på huset. Funderar på om vi kanske borde byta ytterdörren på baksidan mot en altandörr istället och på så vis endast ha en huvudentré(den på framsidan som ej används).
  Har även förstått att det ej är att rekommendera att ha toaletten i anknytning till entrén, vilket vi ju har på i hallen på baksidan av huset.
  Vi har dessutom ett blankt svart golv(granit) i vår lilla hall. Om jag inte minns fel står den entré man brukar mest för livsväg/karriär enligt baguan. Kan detta vara till nackdel för oss då väl svart hör till vattenelementet och därmed ger en ‘osäker grund att stå på’. Kan man balansera vattenelementet på något vis?
  Skulle vara intressant att höra hur du resonerar kring detta- Om du har tid och möjlighet vill säga!
  Tack på förhand & Tack för en otroligt inspirerande blogg!
  //Tina

 6. Precis detta vill jag ha på din blogg! Konkreta och utförliga tips på hur man kombinerar praktiskt med snyggt, och gärna med feng shui-tänk.
  Vi bodde förut i ett litet sekelskifteshus med en hall på 1,5 kvm (som skulle svälja ytterkläder, skor osv. för fyra personer – du fattar hur det såg ut!), så när vi skulle bygga nytt hus stod en stor hall absolut överst på listan. Nu har vi en alldeles underbar på 21 kvm 🙂

 7. Vilken fantastisk moodboard! Ska flytta till ett nybygge nästa år, så all inspiration är guld värd. Mysfaktorn i ett nybyggt hus är ju inte den bästa så inredningstankarna snurrar…

 8. Så snyggt, som alltid! En fråga, jag har målat våra köksluckor i en ljus ljus grå linoljefärg, köket är inte så stort, köksmöblerna är i trä, golvet kommer bli mörkare grått. Vilken färg ska jag ha på väggarna? Det blir svårt att tapetsera då diskmaskinen står precis vid väggen så det måste gå att torka av väggen, så måla blir nog lämpligast om du inte har andra tips 🙂 Har funderat hur länge som helst på detta och kommer inte fram till något, har funderat på vitt då jag inte vill ”låsa” mig till en färg utan kunna byta ut detaljer i olika färger efter årstid, men jag är rädd att det ser kalt och kallt ut med bara grått och vitt i rummet. Har tittat på byggfabrikens färger gråpäron, silvergrå och ärggrön men jag vet inte alls! Hur ska jag tänka kring färg?
  Tack för den bästa bloggen!!

  1. Vitt hade jag kört på. men in med ngn kontrast sen för att det inte ska bli för mjölkigt 🙂 kram

 9. Hej, vilket underbart collage, kan man få be om länkar till T ex tapet, tavlor och mattan? Tack på förhand

  1. Ahh bara en inspirationsmapp. Byrån är från Oscarclothilde… sen är mkt taget från tidningar och pinterest. sorry

 10. Varje gång jag går in på din blogg blir det dyrt, haha! Så fantastiska bra tips du ger! Varifrån är den smarta små-pryls-förvaringen ifrån? Kram J

 11. Hittade en jättefin hemsida som man kan köpa jättefina designer och inredningsmöbler på. Den heter http://www.houseoflinne.se och sticker verkligen ut om man jämför den med andra tråkiga inredningssidor.

  Kan rekommendera att man tittar in på den om man vill hitta snygga och möderna inredningsprylar 😀

 12. Årstidsbord är ju så bra idé, det har jag sen tidigare tagit till mig efter att läst din blogg! Och har nu även skaffat mig ett sånt bord i min hall. Så mycket trevligare att komma hem när man möts av färska blommor redan i hallen som matchar årstiderna! Ska nog plocka in lite äppelkvistar och sätta i vasen. De är ju helt underbara nu när de står i full blom! 🙂 Tack för alltid trevlig läsning och inspiration!

 13. Åhhh de där tavlorna är ju helt fantastiska. Var hittar man dem? Och har du tips på hur man ska tänka för att få intilliggande rum att passa ihop utan att vara samma. Tänker typ hur man ska tänka för att få en bra färgsammmansättning där det är lite olika men ändå lugnt och harmoniskt. Btw så älskar jag sånna här praktiska inlägg som är lätta att förstå och som man själv kan ta till sig av och använda.

 14. Viktigast är väl ändå någonstans att hänga upp kläderna och någonstans att göra av med skorna och en sittplats för av- och påtagning av skorna. Och en dörrmatta som är tillräckligt stor för att smutsen ska stanna där och inte följa med längre in. Allt annat är bonus…

 15. Det skulle vara roligt om du ville tipsa om fina tapeter som passar i en liten trång hall. Någon tapet som är välkomnande och i kalla färger (som du skrev är förstorande) kanske med något fint mönster?

 16. Hej
  Skulle du inte kunna ge lite olika tips på hur man dekorerar en vit hallbyrå tillsammans med en rund spegel? Vi har även vita väggar, så jag tycker det är svårt att få till en varm och mysig känsla.

 17. Hej Jannice!
  Fantastiskt bra tips i vanlig ordning, undrar var du köpt den gråa förvaringen med tre fack till nycklar/solglasögon? 🙂

 18. Får man ställa en fråga som inte har med hallen att göra?😊Såg på instastories en film på dina föräldrars hus. Vårt hus har ungefär samma typ av tegel och färg byggt 1913. Vi ska nu byta tak. Har grönt plåttak idag och tänker oss pannor. Vilken färg tänker du skulle passa och vad har dina föräldrar för tak och färg? Vi har gult tegel som en bård ovanför fönsterna och är lite inne på gula pannor. Vad tycker du?/Josefine

  1. det eller svarta.. men det är fint om det är gammalt att köra samma ton. så har våra grannar det. kram

 19. Bord? Kommer inte på fråga. då skulle jag inte komma in i lägenheten.
  Fönster? Finns inget.
  I en liten hall, utan dagsljus från något fönster får man tänka till ordentligt för att få plats med det allra mest nödvändiga. Dvs dörrmatta, klädupphängning, bra riktad belysning, spegel, stol/bänk att ta på och av skor, och förvaring av småsaker. Jag har fått till det efter diverse trixande och jag gillar min hall. Men det är inte lätt när hallen är cirka 2 meter x 1,6 meter och har ytterdörr, dörr till förråd plus öppning till hall nummer två som mest är en passage till kök, badrum, klädkammare och vardagsrum och dessutom inhyser min arbetshörna. Att få en trivsam hall när det är gott om utrymme är inte svårt (tycker jag). Det är betydligt värre om hallen är pytteliten.

 20. Jättebra tips! Håller precis på att planera om all förvaring i hallen efter en renovering, min största utmaning är att hitta en grund,dold förvaringslösning för jackor men de andra tipsen bockar jag av!

 21. Pelarbordet i hallen påminner om det som finns på Ikea men ditt ser lite nättare ut. Är det Ikea el finns det någon annanstans?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

LOADING..