Så stylar jag årets kulör Heartwood i min hall

Så stylar jag vår hall!

Just nu har jag valt att inte lägga så mycket föreläsningar utan ta det lite lugnare. Jag har varit hemma mycket, vilat och fått småfix gjort. Ett av projekten har varit vår hall. I samarbete med Nordsjö fick jag målat vår hall i årets kulör 2018 Heart Wood. En varmrosa ton som drar åt lila. Vi målade hela panelen, inklusive dörr och lister i denna ljuvliga kulör. Hallen ligger precis mittemot köket, så det är viktigt att de pratar med varandra. Så här såg min moodboard ut för projektet hall.

Tallrik HM Home.Vitrinskåp Malsjö från Ikea.Tavla, privat.Elefant Royal Design.Day Home låda, Hvita Villan.Day Home Dome, Hvita Villan.Vas Jonathan Adler, Oscar Clothilde.

Den varmrosa tonen är omhuldande, snäll och trygg. Därför blir det extra fin kontrast att använda sig av svarta möbler och tillbehör till. De ljusgrå och vita prylarna lättar upp och binder samman väggen med den andra sida köket, som har Engblad & Co tapet Acanthus.

Så här såg min moodboard ut för vårt kök om ni minns det. Vi tapetserade ju om hela köket för en tid sedan. Så jag ville visa er hur man på ett enkelt sätt genom att göra moodboards kan se att det kommer stämma bra tillsammans och bli en genomtänkt helhet.

Och så här blev det! Visst blev det härligt. En plats som tidigare bara varit en vit vägg och inte dekorativ det minsta, genomsyrar nu hela huset (ligger i mitten av vår nedervåning) med både kulören på väggen och bordet med vackra ting på.

Den där tavlan i min moodboard, är något man får vänta på tills man springer på det på en auktion eller liknande framöver. En gammal oljemålning hittar man inte så lätt, men jag kommer veta när jag väl springer på den. ”Så länge” har jag hängt en vacker spegel från Dukatbord, som både förstorar rummet och speglar den vackra tapeten i köket. Det blev så bra att jag kanske skippar tavlan. Vi får se. Till jul blir det nog en maffig grön krans eller någon adventsgran på platsen.

Mittemot denna vägg ser det ut så här…

Ha nu en trevlig fredag och en riktigt fin helg till er alla!

Ses imorgon igen!

Kram Jannice

Bilder samt kollage: Jannice Wistrand, Add Simplicity