Ytligt – en ny matta på vårt golv Allvar – en fantastisk förebild har gått ur tiden

Lill-Babs vilken förebild för unga tjejer…

Det blev ett långt uppehåll! Jo då här åkte man på en rejäl dunder influensa till! Gah… nu får det vara nog! Så inte blev det någon påskfest här inte, utan hela påskhelgen har jag legat nerbäddad, ja till och med i detta nu. Är så innerligt trött på detta nu!

Mitt i sjukstugan ser ni iaf min nya matta från Ikeas kollektion Omdelbar (designad av Bea Åkerlund) som nu fått sin plats i vardagsrummet. Min söta pappa stod och köade en tidig fredag morgon när vi var på skidsemester. Ååå jag visste att den skulle bli så klockren! Löööve it!

Från ytlighet till allvar. Ligger här i sjuksängen och ser på nyheterna och minnesprogram om Lill-Babs. Så sorgligt. Ett stycke svensk musikhistoria har gått ur tiden. Men också en sådan stark,  underbart varm och positiv kvinna har lämnat oss. Så godhjärtad, snäll och omtänksam. Och vilken öppenhet! Hon vek aldrig undan för något. Snacka om förebild för unga kvinnor. Hon kunden konsten att leva livet. Hon förstod att alla människor vill bli sedda, och hon såg dem. Vad hon också gjorde (väldigt mycket före sin tid) va att visa vägen att man faktiskt kan skapa sitt eget liv. Älskar när hon berättar om hur hennes mamma och pappa tog henne under sina armar 16 år gammal och gick genom den lilla staden och sa åt henne att vara stolt över sin gravidmage.

Vad jag påminns om är också att så många fina artister, varma och godhjärtade med en fina låtskatter inte kommer att minnas av våra barn. Det tycker jag är otroligt sorgligt. Så det blir vårt ansvar att förmedla det vidare och hålla det vid liv.

För mig är det en slags trygghet som går ur tiden… Mycket av vårt klimat känns så yvigt, konstgjort, välpolerat, hårt och ytligt idag. Vad händer när det enda vi ser är filtrerade bilder och hör musik gjord från en dator?

Kram Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.