Inspiration för din uteplats, samt en Feng Shui analys

En avkopplande plats under tak i trädgården

När jag var hos mamma och pappa förra veckan tog jag en bild på deras uteplats som pappa precis inrett. Här var tidigare ett långbord med lite för stora möbler som aldrig användes.

Titta så fint det blev med en härlig matta på golvet, två fåtöljer och ett litet bord. Platsen är likt en spansk hacienda, där det finns möjlighet att tända en eldstad, lägga fällar i fåtöljerna och sitta med ett glas vin i handen medan man hör sommarregnet smattra mot taket.

En plats för reflektion, med en värmande trygg tegelvägg bakom.

Så vackert och balansen är ljuvlig. Jordelementet hittar vi i tegelväggen, och i golvets material samt i stolarnas kulör. Trä i växtligheten och i bordet. De svarta detaljerna i mattan och bordets ben, samt i lamporna, krukan och ljusstaken tillhör vattenelement.

Eldelement finner vi i blommornas cerise färg, men också i fällarna när de kommer på plats (tänk värmande), samt när belysningen tänds. Men också i formen (trianglarna) i mattan. Den ljusgrå färgen i mattan, och golvets kulör samt muren färg ger ljus till helheten och lättar upp. Tillhör metallelementet.

Ni kommer väl ihåg att de fem elementen finns både i färg, form och material.

Så fint!

Ha nu en fin dag!

Kram Jannice

(Stol Granit, bord Ilva, matta Ikea)

,

.