Inlägget innehåller annonslänkar

Vårt hus och trädgård – Rabattkod på min trädgårdskurs

Addsimplicity trädgård.

Ofta får ni se insidan av vårt hus, så idag tänkte jag bjuda på några bilder från utsidan. SAMT en PÅSKPRESENT till er!

Det är hög tid att planera trädgården så därför tänkte jag erbjuda er en kampanjkod VÅRKÄNSLA som ger dig 20% rabatt på min onlinekurs i Feng Shui och trädgård.

Köp din onlinekurs här (du kan starta redan ikväll)!

Koden gäller t.o.m 7 april.

Önskar dig en fantastisk skärtorsdag! Nu hoppas vi på en varm och solig påsk som ger tid till lite pyssel i trädgården eller på balkongen.

Kram på er,

Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Addsimplicity

.

Så skapar svenskarna lugn och harmoini hemma – och mina bästa tips

Så skapar svenskarna lugn och harmoni hemma

Belysning, växter och möblernas placering är viktigast när svenskarna försöker skapa harmoni hemma, det visar en färsk Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa. Samtidigt uppger över en femtedel att de inte har någon ordning alls hemma – och för många kan stöket få stora negativa konsekvenser.Här ger Feng Shui-experten Jannice Wistrand sina bästa tips för att anpassa hemmiljön efter individuella behov för ett hem i harmoni.

För många svenskar är hemmet en fristad, en plats där de strävar efter lugn och harmoni. Enligt en nyligen genomförd Sifo-undersökning på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa är belysning, växter och möblernas placering kritiska faktorer när det kommer till att skapa en lugn harmonisk atmosfär.

När det kommer till att organisera och inreda sina hem är det tydligt att många värdesätter att omge sig med saker de tycker om; 53% uppger detta. Drygt en fjärdedel (28%) blandar olika material och former för att uppnå balans. För att minimera intryck och skapa en strukturerad miljö utnyttjar 23 procent förvarningssystem effektivt, medan 21 procent föredrar att ha en tydlig struktur för sina ägodelar. Var femte (20%) fokuserar på att skapa en enhetlig helhetsbild för alla rum.

När det gäller att skapa harmoni i hemmet är ljus och belysning den främsta faktorn enligt hälften (50%) av deltagarna i undersökningen, följt av blommor och växter (40%). Möblernas placering rankas också högt (36%). Därefter följer tyger, gardiner och mattor, samt personliga föremål och minnen, som båda är viktiga för 29 procent av svenskarna.

  • Studien bekräftar hur viktigt det är att skapa en harmonisk och välbalanserad miljö i hemmet för att främja välbefinnande och inre frid. Belysning, växter och möblernas placering är grundläggande principer inom feng shui och det är glädjande att se att så många svenskar uppskattar och prioriterar dessa element i sin inredning. Att omge sig med föremål och miljöer som ger glädje och lugn gör stor skillnad för hur vi mår och hur vi navigerar genom våra liv, säger Jannice Wistrand, inredningsdesigner och Feng Shui-expert.

Stök påverkar negativt
Samtidigt som många svenskar prioritera att medvetet inreda och organisera sina hem visar undersökningen att endast en femtedel (21%) har en tydlig struktur hemma. Lika många (22%) har inte någon struktur alls. Och att oordning påverkar välmående negativt är tydligt. Över 40 procent av deltagarna känner sig stressade när deras hem är oorganiserat och stökigt.

Det kan även leda till minskad produktivitet och kreativitet (24%), minskat självförtroende att bjuda över vänner och familj (24%) och mindre energi till annat (23%). Så många som drygt var fjärde (26%) upplever att de mår psykiskt sämre när deras hem är i oordning.

Röd och orange skapar mest stress
Att vara medveten om vilka färgval man gör hemma är bidragande för att skapa en mer fridfull och harmonisk miljö i hemmet. På frågan vilken färg som svenskarna anser skapa mest stress hemma nämner flest röd (30%) och orange (27%). Lila (18%), rosa (16%), gul (12%) och svart (12%) hamnar också på topp fem listan över de mest stressframkallande färgerna.

Här ger Feng Shui-experten Jannice Wistrand sina fem bästa tips för ett hem i harmoni:

  1. RENSA – Feng shui betonar vikten av att ha en ren och organiserad miljö för att främja en känsla av lätthet och kontroll. Gå igenom dina föremål regelbundet och bli av med det du inte längre behöver eller använder.
  2. VÄLJ DINA INTRYCK – Dagligen utsätts vi för en mängd intryck via vår omvärld, så välj dina intryck med omsorg. Skapa en dold förvaring bakom skjutdörrar eller lådor för saker som inte tillför värde för dig. Lyft fram och exponera tingen som skapar skönhet för ögat, binder ihop inredningen och som ger dig själslig ro, kreativitet och produktivitet.
  3. UNDVIK ÖVERFYLLDA UTRYMMEN: Undvik att tränga in för mycket i dina förvaringsutrymmen, såsom garderober, skåp och hyllor. För många saker samlade på en plats ger stagnerade energier, vilket kan ge en känsla av att man inte kommer till skott.
  4. ORGANISERA EFTER FÄRG OCH KATEGORI: Gruppera liknande föremål tillsammans och använd färgkodning för att snabbt kunna hitta det du behöver. Varför inte organisera dina prylar och bokhyllan i färg? Tänk på att placera de mörkaste kulörerna längst ner och de ljusaste högst upp, för en känsla av frihet och rymd.
  5. SKAPA EN HELHETSBILD: Se till att skapa en helhetsbild med saker du tycker om och undvik att ha för mycket fokus på ett enda område när du organiserar ditt hem. Sträva efter att skapa balans i varje rum och varje förvaringsutrymme. Detta gynnar välmående i hemmet för människorna som lever där.

För mer inspiration och tips, läs mer på Elfa Insights eller besök nyöppnade Studio Elfa i Stockholm eller i Malmö.

Från undersökningen

Topp 5 populäraste sätt att organisera och inreda
Inreder bara med saker jag tycker om (53%)
Blandar olika material och form för att skapa balans (28%)
Utnyttjar förvaring för att minimera intryck (23%)
Har en tydlig struktur för alla mina prylar (21%)
Försöker skapa en helhetsbild för alla rum (20%)

Topp 5 viktigast för att skapa harmoni i hemmet
Ljus / belysning (50%)
Blommor / växter (40%)
Möblers placering (36%)
Tyger, gardiner och mattor (29%)
Personliga föremål/minnen (29%)

Topp 5 vanligaste känslorna när hemmet är oorganiserat och stökigt?
Stressad (41%)
Blir mindre produktiv/kreativ (24%)
Minskat självförtroende att bjuda över vänner/familj (24%)
Mindre energi till annat (23%)
Mår psykiskt sämre (26%)

Topp 5 mest stressiga färgerna i ett hem
Röd (30%)
Orange (27%)
Lila (18%)
Rosa (16%)
Gul (12%)
Svart (12%)

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Media webbpanel (Sifopanelen) under perioden 19–21 februari 2024. Totalt intervjuades 1056 personer i åldern 18–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Kantar Medias webbpanel (Sifopanelen).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christine Dalman, Senior PR Specialist
Mobil: 073 088 46 04. Mejl: christine.dalman@elfa.com

Inlägget innehåller annonslänkar

Det är min födelsedag!

Jajamänsan, det är min födelsedag och jag älskar’t!

Att fylla år att blomstra på nytt! En tid för reflektion, glädje och tacksamhet för ännu ett år av minnen och upplevelser. Tack!

Jag tänker att varje födelsedag ska vara en påminnelse om min plats här på jorden, min unikitet och uppgift. Att min styrka ska lysa lite starkare för varje år. Att jag ska bli lite bättre människa och ta vara på fler ögonblick.

Idag har jag har skämt bort mig själv riktigt mycket. Först blir det en lugn morgon med frukost på sängen, mys med barnen som är lediga och har påsklov. Tänkte vi ska äta lunch ute på någon restaurang här i byn och sen har jag bokat in både massage och ansiktsbehandling, så här ska njutas.

Ikväll kommer mamma och pappa och maken hem från jobbet, så alla är samlade och det blir middag hemma hos oss.

Förutom att få vara frisk och ha nära och kära omkring mig finns det några ting som skulle komplettera min garderob och sätta guldkant på min födelsedag.

Önskelista

Kofta

Grå kofta

Sneakers samba

Kashmirtröja beige

Ljusblå stickad tröja

Örhängen

Ljusblå väska

Halsband

Hoppas ni får en fin dag för det ska jag ha!

Kram på er,
Jannice

.