blomsterverkstad

8 saker att titta på istället

blomsterverkstad

Idag väljer vi att INTE titta på detta elände, ogräs, döda blommor, grushögar och eviga flyttkartonger (har flyttat blomsterverkstads studion med all rekvisita hem nu efter loppiset, phuu, det skulle ju bli mindre saker…).

 

Vi tittar hellre på detta, denna vackra mugg/vas, och kvisten med de underbara bären i skiftande olika nyanser.

Cyklamen kan jag verkligen inte slita blicken ifrån. Så underbart att de finns ute i butikerna igen. Hållbara och tål det kyligare vädret hela vägen till frosten (o lite till). Här en rolig och  värdefull tips :

En cyklamen som tagits ur sin kruka och satts i en glasvas med vatten är en vacker och trevlig present. Ta bort jorden runt rötterna och skölj rötterna rena. Se till att rottrådarna når vattnet, men att knölen är torr. Meddela den du ger blomman att överblommade blommor ska tas bort efterhand och att vattnet bör bytas regelbundet. Hållbarheten är, med rätt skötsel, nästan lika länge som för en cyklamen i kruka. (källa Blomsterfrämjandet)

Nyförälskad! Hittade dessa längst vägen när jag plockade blommor. Se den vita blomman… och hur den drar ihop sig till ett vackert knyte när den vissnar. Ljuvlig!

Jamen den här då? Ofta lönar det sig att böja sig ner vid rabatten och studera detaljerna!

 

Inget överdrivet äppelår hos mig alla fall, men de som finns är goda – och vackra. Allra godast morgonkrispluftskalla.

Woo, ser nästan för pampigt ut att var i min trädgård. Pelargonen är fantastisk, men äran för att den är så maffig kan inte jag tyvärr ta, utan tackar Syngenta och dess personal som har drivit fram plantan. Jag försöker bara föreviga den och dess skönhet :)

Darling dahlia! Behöver inte säga något eller hur. Ni fattar :)

Sist men inte minst. Mina älskade snöbär. Och lite aronia och annat smått jag fick lov att plocka hos en vän.

Bra med sådana här ”titta på vackert håll”-dagar, sen orkar man jobba vidare med mindre vackra saker :)

Kram och njut av dagen!

 

 

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Bygga uterum

Bygga uterum

blomsterverkstad

Nu börjar den verkligen ta form, uterummet. Dagen går åt till att putsa väggar, och hoppningsvis kommer kanalplasten till taket idag.

Det här med bygglov har gett mig lite nervösa ryckningar, tänkte ju inte på det från början men nu är allt i ordning. Eftersom bygget är mindre än 25 kvadrat och tillräckligt långt från grannarna, räcker det med en anmälan. Som i sig är lika detaljerad som ansökan om bygglov med ritningar och sånt. Men lov att bygga har jag, phuu. Allt som man ska tänka på när man renoverar och gör fint :) …  staket skulle jag ju också bygga, men det får jag inte. Så det blir att plantera häck istället.

Ha en underbar dag där ute, här i Skåne skiner solen och det  är helt vindstilla <3

Kommentera
Nästa artikeln 8 saker att titt…
Föregående artikel Dagens blommande…

Dagens blommande krukväxt

blomsterverkstad

praktbrowallia är en ny bekantskap till mig, men ack vad jag är lite småkär. Så söt den är, och oooh vad den blommar. Och verkar lättskött.

Såhär säger Blomsterfrämjandet att man ska sköta den:

 

Kan stå i ett söderfönster, men klarar också ljusa öster- eller västerfönster. Vill aldrig ha under 18 grader. Vintertid så ljust som möjligt.
Kräver att jorden hålls jämnt fuktig, slokar lätt. Vill ha mycket näring. Näringsvattna minst en gång per vecka under blomperioden.

 

Kommentera
Nästa artikeln Bygga uterum
Föregående artikel Pelargonlotteri…

Pelargonlotteri på loppis i helgen

blomsterverkstad

Till dig som köpte lotter och större Läkare utan gränser på vår loppis helgen.

Vinnaren av pelargonen ovan är innehavaren av grön lott nummer 48.

Och vinnaren av pelargonen här ovan är ägaren av röd lott nummer 90.

 Så här ska vinstlotterna se ut alltså :)

Stort grattis och hör av er snarast till mig eller till Birgitta. Minna, mailadress hittar du här. Birgitta, mailadress hittar du här.

Superstort grattis även till Peggy på Syngenta för dessa underbara vackra pelargoner!!!

 

För övrigt kan jag berätta att det har varit en alldeles underbar dag med ännu fler irl-möten med blogg- facebook, och instagramvänner. Så roligt!!! Mera sånt tack!

Nu ska jag lägga mig, min kropp är inte alls van att hålla loppisbutik, bära, springa o stå hela dagen. Helt slut. Härligt helt slut <3

Kommentera
Nästa artikeln Dagens blommande…
Föregående artikel Lördagsnöjen