blomsterverkstad

Köket är färdigt. Typ.

Nu känns det som att det är dags att ta er på tur runt köket. Här vy mot väst. Fläkten fick stanna på ”fel” plats. Men syndar jag en 90cm bred spis så blir det nog ett byte, men än så länge så är jag så nöjd så. Det kommer nog sätta upp en hylla eller två till, men nu har den värsta paniken lagt sig.. och jag vill leva och känna efter hur köket fungerar. Ni vet väl vid det här laget att jag inte är en ”planera in i minsta detalj och följa planen nitiskt” – människa. Mest tvärtom :)

Om vi sedan snurrar till höger och titta åt norr – ja vad ser vi där om inte den underbara köpmansdisken från en nedlagt cykelaffär i Lund. Har haft den ståendes i en stall i fem -sex år och äntligen fick den komma till sin rätta. Den passade perfekt och med en nedsänkt rund diskho blev den stommen till hela köket. Love love love!

Lampan hänger där och dinglar i sin ensamhet medans jag hittar en lösning som jag vill ha. Är lite allergisk för trender och det senaste… men ibland är det bara för snyggt och jag får ge mig. Lokala loppisbutiken har två knallorange svinlampor till salu… kanske chockerar jag och hänger upp dem :)

Diskmaskin och kyl är ”standard” från en lokal vitvarubutik i Harlösa, allt för att stötta mindre butiker. Och njuta av förstklassigt service. Rekommenderar.

Sen tittar vi mot öst. Utgång till grovkök (och ut till morgonkaffetrappan). Skafferiskåpet tillhör som sagt till inventarierna i huset och släpades upp från källaren. Har bara gjort den ren. Inget mer. Rullvagn från Ikea. Pottskåpet har jag haft i åratals.Köpt på loppis.

Sist, men absolut inte minst – diskutsikten. Vi tittar mot syd alltså. Befintliga köksskåp som målades svart och handtagen byttes. Ny diskho, blandade och bänkskiva eftersom vi hälften av skåpen åkte ut tillsammans med väggen. Dubbeldörren är en hit och ger en fantastisk känsla för hela rummet, även köket. Lampajakt även här, är så kass på belysning… Än så länge får Ikea-favoriten takkronan Sirlig hänga där och vara fin. Lampor saknas även till köksdelen ovanför vasken och övriga bänken.

Ja. Så ser det ut i mitt kök idag. Lite annorlunda än sex veckor sedan. Och ja, jag är så glad :)

 

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Renovering renov…

Renovering renovering renovering

blomsterverkstad

Ledsen att det är inte särskilt vettigheter här på bloggen just nu. Varmt är det och renovering. Det tar hela min lilla hjärnkapasitet.. nu är vi igång med växthuset. Eller ska börja.. när jag bestämt mig vilken av varianterna som ska byggas. Alla dessa beslut… Jap, nu slutar jag gnälla, jag ska trots allt få ett eget växthus, det är lyx det, och allt anar bara futtiga i-landsproblem.

Svalkande kram!

Minna :)

Kommentera
Nästa artikeln Köket är färdigt…
Föregående artikel Happy

Happy

blomsterverkstad

 Ville bara berätta att jag är så himmelens glad för mitt nya kök! Men det visste ni nog redan :)

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Renovering renov…
Föregående artikel Sådär på riktigt…

Sådär på riktigt igen

He he, här är det sommarsemester eller något, för stylisthjärnan vilar uppenbarligen. Bilder tas, men att styla miljöer, och plocka bort ”fula” saker, det sker bara inte :) Eller nu vill jag visa riktiga ting, så som verkligheten ser ut just nu. Ur renoveringssynpunkt.

På bilden ovan ett av skälen till att jag köpte huset. Ja, jag är så knäpp :) Det fina skåpet stod i matkällaren och användes precis som det skulle. Till förvaring av mat. Och så får det fortsätta, fast här uppe så jag kan beundra den varendaste dag.

Matrummet som det såg ut en halvtimme sedan. Stolarna ska kläs om, tavlor sättas upp och lampa skaffas. Och bord snickras. (Har de tjusigaste plankorna på vänt.) Byrån ärvde jag efter en vän som gick bort. Karmstolen likaså. Stolarna från loppis.

 

Teknikfunderingar. Behålla tvn eller slänga och klara sig med dator-tittandet? Nu får den inte stå i vardagsrummet i alla fall, och har mellanlandat i köket i väntan på beslut. Fördelen är att man ser bara på sådant man vill se. Och att man slipper betala tv-licens (läs mer om det här). Nackdelen är att man kan inte se allt direktsänt direkt… Mer kommer jag inte på.

Någon där ute som klarar sig med bara datorn som tv? Berätta gärna hur livet ser ut utan tv :)

Vardagsrummet i dagens outfit. Sofforna söker sin plats. Jag vill ju så gärna ha dem i mitten på rummet, men jag tror jag får kill my darling… Det finns bara inte tillräckligt med plats. Arbetshörnan surfar också runt. Får se hur det hela landar… Vill bara slänga så mycket och hålla rummet ren och fin. Vem vill se fula pärmar?!

Terrassen börjar bli färdig… den är bara så så så härlig. Den här bilden var ju direkt dålig att visa helheten, men har ingen annan just nu. Sorry. Mera sen.

Har hunnit släpa massa krukor till terrassen och låtsas att jag befinner mig i Grekland :) Semestern fortsätter alltså :)

Sommarkram!

 

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Happy
Föregående artikel Kvällsvandring