Jag är inte särskilt huslig faktiskt eller duktig på att laga mat. Men däremot är jag en riktig bullmamma! Där har jag min talang. Jag kan lägga orimliga proportioner tid på att dekorera något som ingen jäkel (förutom jag) bryr sig om (och som ändå blir uppätet på 180 sekunder). Jag bläddrar ofta i bakböcker (men gör oftast samma bakverk och bullar ändå).

Det händer att jag experimenterar med bakningen, inte sällan med misslyckat resultat. Bakning är ju kemi och man kan inte skarva med ingredienserna och doseringen hur som helst, då kan degar säcka ihop eller fyllning rinna ut, eller glasyr bli missfärgad.

Ofta får jag till ANTINGEN smaken eller utseendet. Mer sällan både- och. Jag kämpar och kämpar för att få till de perfekta kanelbullarna utseendemässigt, men tycker det är jäkla svårt! Antingen blir de ojämnt gräddade (vi har helt ny varmluftsugn så man kan tycka att det problemet inte borde uppstå?), eller så ”sticker de iväg” på höjden, eller så får jag inte till formen snyggt. Smaken är förstås det viktigaste gällande bullar, men det vore kul med estetik någon gång också!

Så nu undrar jag – vad har ni för insiderknep för att få till perfekta kanelbullar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..