Back in business

I helgen var hela Colour Me Three på minisemester på Ornö I Stockholms skärgård, nu är vi tillbaka i verkligheten och återigen nergrävda i massa roligt arbete. Tessan och Linda jobbar tillsammans med scenografin till ett nytt tv-program och själv inreder jag rum med fokus på compactliving på Ikea. Det här fina hemmet fotat av Ditte Isager har inte compactliving som fokus och vad bilderna visar, inte ens några speciellt fiffiga eller funktionella lösningar. Men det har lugn, harmoni och massor av yta. En somrig fristad.

 

Kommentera
Föregående artikel Ofärg

Ofärg

Fint hem i ”ofärg”. Bilder via Trendland

Jag inspiraeras, imponeras och blir otroligt glad när jag hälsar på i färgsprakande hem där galna mönster och knalliga färger tar för sig och blandas högt och lågt. Men hur jag än vänder och vrider på det kommer jag fram till samma slutsats; i mitt hem trivs jag bäst när färg inte existerar i för stora mängder, där färgskalan återhållsamt går i svart, grått och vitt. Istället är jag en sucker för material; trä, plåt, textilier, stickat… Vid enstaka tillfällen gör någon färg en snabbvisit men ofta försvinner den bort lika snabbt igen. Kanske är det dags för smutsgult att gästspela ett tag? Eller?

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Back in business
Föregående artikel Veckans vara: Ut…

Veckans vara: Utensilo

Högt, högt upp på min önskelista står snygga förvaringstavlan Utensilo som designades av Dorothee Becker redan år 1969. Plasttavlan sålde i tusental under 70-talets första år för att sedan i samband med oljekrisen helt upphöra i produktion. Konsumenterna ville ha möbler i trä istället för plats. 2001 satte Vitra Utensilo i produktion i gen och som Dan Gordan skriver i Skön Hem:

”Plasten har på senare år blivit mer rumsren. Det ekologiska hållbara samhället är inte längre synonymt med trä, bomull och andra ”naturmaterial”. Kanske stavas framtiden: plast? ”

Jag vill ha en vit tack.
 

Kommentera
Nästa artikeln Ofärg
Föregående artikel Matkonst

Matkonst

Kan morötter och äggskal vara konst? Kan några salladsblad ett stekt ägg och lite bränt smörpapper svara för en av de finaste bilder jag sett på länge, alla kategorier? Tydligen. Med duktiga fotografen Ditte Isager bakom kameran är allt möjligt och bilderna här nedanför är solklara exempel på att det enkla oftast är det vackraste. Jag vill genast åka hem till mina föräldrar och rycka upp spröda, jordiga små morötter ur trädgårdslandet. Härliga sommar!  

 

Kommentera
Nästa artikeln Veckans vara: Ut…
Föregående artikel Zeros Fisherman

Zeros Fisherman

Såhär mitt i sommarhärligheten när jag inte vill annat än tillbringa dagarna vid havet kan jag inte låta bli annat än att le åt Zeros fina Fisherman lampor formgivna av Mattias Ståhlbom. Tillverkade av produktens ursprungliga glas vars funktion var att få fisknäten att flyta. Säljs som både taklampa samt golvlampa.

Får gärna följa med ut till lilla sommarstugan!

Kommentera
Nästa artikeln Matkonst
Föregående artikel Och vinnaren är...

Och vinnaren är...

Grattis Johanna Eklöf till den fina olivoljeflaskan värd 599 kr från Gåshaga Gourmet.

 
Rätta svarat var år 2010. Alla ni som var med och tävla svarade rätt, tyvärr var det bara en som kunde vinna flaskan genom lottning.

Kommentera
Nästa artikeln Zeros Fisherman
Föregående artikel Trendiga samlingar

Trendiga samlingar

Fina bilder på små samlingar, bilder via ditteisager.com.

Häromveckan pratade vi om samlingar på jobbet. Det visade sig att nästan alla samlade på något, någon hade en gedigen samli ng flaskor i färgat glas, en annan retrotyger och en tredje knappar från årtionden tillbaka. Själv satt jag för en gångs skull tyst, jag samlar inte på något alls. Tråkigt. Så nu när samlingar av alla dess slag dessutom är något av det hetaste som kan finnas i ett hem känner jag genast att jag också vill. Undrar bara på vad jag ska samla…

 

Kommentera
Nästa artikeln Och vinnaren är...
Föregående artikel TÄVLING! Vinn fö…

TÄVLING! Vinn förstklassig olivolja

Colour Me Three lottar nu ut en 75 cl olivolja till ett värde av 599 kr tillsammans med delikatessföretaget Gåshaga Gourmet ur den mycket omtalade och exklusiva olivoljeserien Château d’Estoublon som nyligen lanserats i Sverige.

Fantastiskt fina förpackningar som mer liknar en exklusiv parfymflaska. Men det är inte bara utsidan vi föll för, även smaken är ljuvlig. Château d’Estoublon är en handplockad, ekologisk, kallpressad jungfruolja. Varken tillsatser eller raffinering används i den helt mekaniska processen.

Allt du behöver göra för att delta är att gå in på Gåshaga Gourmets hemsida och luska fram vilket år företaget startade? Svaret skickar du till: colourmethree@gmail.com. Tävlingen pågår till och med söndag den 19/6. OBS. Svar som lämnas i kommentarfältet nedan blir ogiltigförklarade. Du får endast vara med och tävla en gång.
Lycka till!
 
 

Kommentera
Nästa artikeln Trendiga samlingar
Föregående artikel Orrefors by Karl…

Orrefors by Karl Lagerfeld

Nu har äntligen det omtalade samarbetet av en kristallkollektion mellan Orrefors och den mångfasetterade kreatören Karl Lagerfeld lanserats.

Orrefors beskriver samarbetet som: Väl medveten om Orrefors konsthantverkskunnande, som kan jämföras med modevärldens haut couture, har Karl Lagerfeld skapat en kollektion helt i sin egen stil: strikt, subtilt och funktionellt. Först ut i serien är champagneglas och champagneskålar, vin- vatten- och likörglas. I klarglas, svart eller mjölkvitt glas, ibland graverade med KL-monogrammet, genomsyras serien av Karl Lagerfelds tro på ultrarena linjer. Kreatörens välkända sinne för praktiska detaljer kommer fram i glasunderläggen med monogram som hindrar varje tillstymmelse till droppe från att leta sig ner till den kritvita duken.

Kommentera
Nästa artikeln TÄVLING! Vinn fö…
Föregående artikel Fiffigt flexibelt

Fiffigt flexibelt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Linda Åhman, min Colour Me Three-kollega och nära vän, är en av de bästa stylister jag vet. I senaste numret av Sköna Hem har hon gjort 4 sidor med temat flexibla möbler. Ihopfällbara, på hjul, stapelbara, helt enkelt möbler med en extra fiffig funktion. Jag älskar stylingen där lika och olika går hand i hand med de skarpa väggfärgerna, snyggt jobbat Linda!

Styling: Linda Åhman Foto: Karl Anderson

Kommentera
Nästa artikeln Orrefors by Karl…
Föregående artikel Sommarnjutning