Se så fräscht det blev!

Nu har jag tagit några pics på den nymålade källaren.

En källare som man kan gå ned i utan skor och utan att få panik-känslor!

Det är en stor källare med 5 rum. 2 förråd, 1 vinkällare, 1 pann- hobbyrum och så 1 stor tvättstuga som jag ska visa när golvet blivit ommålat.

Det blev ju fel färg där förra sommaren när den renoverades. En riktigt ful gröngrå färg blev det bara för att jag inte hann på målaren… suck!

Det är ett par fina dörrar där nere med gammalt vackert glas i. Mamsen och jag målade dem förra sommaren, men var inte så noga runt glasen så där måste jag fixa lite med ett rakblad tror jag.

Dörrarna var grönmålade och jag hade mest panik över att det var så mörkt och smutsigt där nere.

Här är ett av förråden. Det ska fyllas med hyllor (har köpt ett gäng, men gud vad man får skruva…). Här ska jag förvara mina stylinggrejor, snyggt och prydligt så att man bara kan gå ned och ta det man behöver när man ska iväg. Det blir toppen!

Det är lite småfix kvar. Behöver dutta lite med pensel här och där, där vi kladdat eller missat med färgen. Några ytterligare hål ska spacklas igen också.

Sedan ska vinkällaren ställas i ordning. Fönstret där inne ska täckas över, hyllor och en fin lampa ska inhandlas, sedan ska det piffas med annat lull lull som passar i vinkällare.

Behöver jag säga att det efter den här målningen känns som om jag har lite mindre tyngd på mina axlar 🙂

Kram kram

Helena

 1. Vad fint det belv !!
  Kan tänka att det där var en enorm stressgrej och att det var otroligt skönt att få det gjort 🙂
  Nu har du ju ” bara” det roliga kvar 😉
  Kram,
  Monica i Rom

 2. Tack, vad skönt att läsa detta och gårdagens inlägg!!! Jag brottas med en lika hemsk källare som jag helst inte vill tänka på hur mycket jobb det är för att få den någorlunda ok. Så skönt att någon även vågar visa verkligheten med hus, de är sällan i tipp topp överallt! Jag har nu fått hopp om att det går att få ordning även på vår obehagliga källare

 3. Såå ljust och framförallt rent det blev! Har samma frågor som Madeleine. Hur funkar det med färg på väggar men framför allt golv som är fuktiga i en källare. Tips och erfarenheter mottages tacksamt. Vi har just köpt ett 20-tals hus med källare. Tack för en inspirerande blogg!

 4. Även jag är nyfiken på hur ni har grundat. Skulle så gärna vilja måla hela källaren vit nu direkt. Men är rädd att putsen måste knackas ner för att det ska hålla. Kanske material för ett blogginlägg… Tack för kul blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..