En Ay Illuminate i vardagsrummet, eller kanske inte?

foto: anna-malin

Som ni kanske vet vid det här laget är jag ju förtjust i lampor…också. Och en lampa som jag spanat in i flera år är just denna. Så för att kunna släppa det en gång för alla, och sluta fundera, så har jag lånat hem en. (Ursäkta den slarviga upphängningen). För att se. Resultatet ser ni ju ovan. Lampan är fantastiskt fin, men en smula högre i tak kanske inte skadat?

foto: frida ramstedt – trendenser

Som här t ex. Där gör den sig ju riktigt bra och kommer kanske mer till sin rätt än i mitt vardagsrum. Hmmm, vad säger ni? Är det en keeper?

Kramar.

 1. Undskyld mig,men jeg synes ikke den lampe er pæn..men smag og behag…;-)
  Den ser hjemmelavet ud, men det er nok meningen?
  Du har så dejlig smag og et flot, flot hjem så er overasket over at du synes om denne lampe…

  Kram fra Lisbeth

  1. tack lisbeth!
   ja visst är smaken olika. men jag gillar absolut lampan
   och önskade nog att vi hade haft lite högre i tak.
   men jag har inte bestämt mig än ;)

 2. Hei Anna Malin, jeg digger lampen. Og likte mixen i ditt interiør med den:) keeper! Du bruker mye marokkanske elementer når du innreder med ting og tang fra reiser. Det setter sitt særpreg hos deg. Mixen men orientalske elementer og det skandinaviske, gjør at lampen passer perfecto

  1. lampan är så himla fin! och vardagsrummet är ju stort (lampan bygger ju en del) men
   frågan är om den inte skulle varit lite mindre…

  2. Hei igjen,

   Når jeg studerer bildet nærmere, ser jeg tanken din at den er ganske brei og rommer litt i bredde. Absolutt noe som kan få det hele til og ikke stemme. Og høyden…ja. Men alt trenger ikke alltid og ”stemme”. Men lamper er faktisk veldig viktig skal stemme både i høyde og bredde. Du vil nok irritere deg over det om ikke:) eller hur?

   1. precis! det finns en risk att jag irriterar mig på den efter ett tag.
    men då gör den sig ju jättefint i allrummet på ovanvåningen ;) ;)

 3. Gillar den med men den var större än jag trodde.. Själv har jag hängt upp mig på Marc Eden Schooley lamp, men tvekar också… Tror jag skulle kunna bli toktrött på den, så jag förstår att du tvekar. Men nu blev jag lite sugen på att slå till på den, pga av dig.. :)
  Lycka till med ditt beslut! :)

  1. jaaa, den är ju om något ännu finare! (och dyrare…)
   den ser ju också ut att vara lite mindre.
   det är inte lätt det här ;)

   kram på dig!

 4. Med risk för att vara en partypooper så tycker jag nog, liksom du själv och övriga som kommenterat, att lampan kräver sin takhöjd och rymd. Men tjusig som attan är den. Och det är ditt vardagsrum också. Jag har länge närt en dröm om en Pia lampa, bara en sisådär 20 år. Det är nog på tiden att jag slår till snart:)
  Kram

 5. Jag hade aldrig kunnat släppa något som jag hade spanat på så länge. Tycker den passar in riktigt bra i sovrummet!

 6. Lampan är jättefin o passade verkligen in där den hängde (var på visningen av lägenheten). Mycket ljus från fönstren, vitmålade väggar, golv o nästan bara sängen, gjorde att den svävade fram i taket. Svårt med lampor annars…jag gillar lamporna Orleanse o Elipse (Artelleriet) men blir osäker på hur de skulle ta sig ut i vårt rum som är 3.25 i höjd.

  1. sovrumsbilden är så himla fin, allt på bilden.
   vi har ju 3 meter i tak på ovanvåningen. men
   där är det ju snedtak så det blir inte riktigt
   samma sak. det är svårt med lampor, det finns
   ju så himla många fina! :)

 7. ..behålla den för att den är så rysligt vacker skulle väl vara anledningen , men tyvärr tycker nog även jag att den kräver en högre höjd till taket ..men gör en egen vettja , något mindre ..det har man just ett andra göra…..

  men rysligt fin det är den …:)

  KRAM
  Pernilla

  1. men eller hur! tyvärr faller det nog på takhöjden :(
   och det lutar mer och mer åt en egen variant :)

   kram.

 8. Kanonsnygg på rätt ställe men jag får hålla med dem som tycker att den skulle funkat bättre i ett rum med mer höjd. Råkade se bilden nederst först och tyckte att ”ja det var väl helt okej” och sedan scrollade jag upp en aning och såg vardagsrummet… Det såg klumpigt ut om du ursäktar. Så nä, ingen keeper i min smak iaf.

  1. även om den är skir och luftig så bygger den ändå en hel del.
   och hur gärna jag än vill så blir den nog för stor.
   men jag har inte bestämt mig än ;)

 9. Otroligt snygg, drömmer om den själv. Men tyvärr har jag också för lågt i tak, synd att den inte görs i flera storlekar, men man kanske skulle ge sig på att göra en egen variant precis som du skriver. :)

 10. Stooooort gilla på den lampan!! Den är rätt stor dock så en liiiite mindre modell hade nog blivit lite mer proportionerligt. Snyggt, snyggt, snyggt!!!

  Kraaaaaaaaaaam aka

 11. Den lampan är så otroligt fin och jag har spanat in den massor av gånger. Dock blir det ganska tydligt att den verkligen kräver sin höjd.
  Jag skulle se till att göra en lampa som är inspirerad av denna, inte direkt kopia… fast i mindre storlek. Det hade smält in bättre i ditt vardagsrum.
  Lycka till nu
  /Helena

 12. Måste den hänga över ett bord då? Jag tror fantiskt att det skulle vara fin att hänga själv kanske i ett hörn, utan att störas av andra möbler. Då gör det inget att den är låg och man ser ju den änu bättre fantiskt.

 13. Hei :)
  Jeg har nettopp fått meg marc eden schooley lamp,og synes den tar hele rommet…jeg har den over spisebordet,men er veldig i tvil om jeg må finne en ny plass til den..den skulle vært litt mindre,eller helst høyere under taket..hadde blitt helt perfekt!!
  Men de er råfine begge to:)
  Lykke til med valget..
  så jeg forstår hvordan du tenker..men jeg syne ikke din

 14. hej,
  det hade varit toppen att få veta var du köpt den eller ännu bättre tillverkaren?

  1. hej marie,
   tillverkaren är just ay illuminate och modellen heter Z1, och om du klickar på länken i inlägget så finner du den där. eller på artilleriet.

 15. Hejsan!

  Jag hade samma problem som dig så jag bestämde mig för att göra en liknande själv. Köpte hem bambu och tyg, böjde bambun försiktigt med varmluftspistol och vips; en lampa! kan ju göras efter mått och behag. Eller så har en av mina kompisar gjort en av lite grövre ståltråd i nästan samma modell, också en vinnare! :) Vissa tycker kanske det är lite för mycket arbete, men jag måste säga att det är värt det! Kram!

  1. Läste precis i ditt senaste inlägg att det lutade att du skulle göra en egen, behöver du tips eller något så bara fråga! :)

 16. Jag får nog lov att hålla med, makalöst snygg lampa, men ja..lite högre i tak så hade det varit ännu bättre. Nu tänker jag vara lite fräck och fråga dej anna-malin om lite tips, eller om nån annan läser detta får också gärna ge förslag. Jag har strax över 5 m i takhöjd i vardagsrummet, snedtak en liten bit och med spottar. Vad tusan ska jag har för lampa/lampor där? kram från Tessan

 17. Hm, kunde stå emot att kommentera – lampan är fantastisk, men passar inte rummet (spontan känsla), altså inte höjden som saknas, hela stilen går inte ihop, hur fin rummet än är. Min vision för lampans omgivning – grovputsade vägar, ”obehandlat” tak med tjocka fina bjälkar, stor matta med jordtoner på golvet, knubbiga trämöbler – då lampan passar in, som liten motsats, luftigt och bohemisk. Men lampan är gorgeous !

Comments are closed.

LOADING..