Tack för allt och välkommen till bloggens nya adress

31 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Sedan det här inlägget skrevs har Hemmafixbloggen flyttat till WWW.HEMMAFIXBLOGGEN.SE 

Efter fem år som bloggare och drygt ett och ett halvt år här på Sköna hem så är det dags för mig att gå vidare.

Jag har trivts superbra med alla fina kollegor här på Sköna hem och Bonnier Tidskrifter, men nu är det dags för förändring. Hemmafixbloggen flyttar nämligen hem till eget domän.

Hoppas att ni vill följa med – från och med idag bloggar jag på www.hemmafixbloggen.se

Skriv en kommentar

*

God jul!

23 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

bild

I morgon är den stora dagen som hela december egentligen handlar om. Förhoppningsvis är du snart klar med alla förberedelser. Har du glömt att fixa presenten till morgondagens värd? Lugn!

Här tipsar jag om hur du fixar en snygg och uppskattad present att ta med dig – av ingredienser du har hemma i skafferiet. Och kom ihåg att en så här enkel present är minst lika fin som en du kan handla ute i stressiga julhandeln. Det är tanken som räknas – inte prislappen.

Det här är en Cookies in a jar, eller kakor på burk som man nog säger på svenska. Jag har lagt i alla torra ingredienser i rätt mängder och packat varje lager hårt så att det blir tydliga skikt. Allt mottagaren behöver göra är att tillsätta de våta ingredienserna efter instruktionerna som jag bifogar på en liten lapp.

Supersmarriga chokladbrownies – min favorit! Receptet? Det hittar du här.

Och med det här inlägget vill jag passa på att önska er alla en superhärlig julledighet. Ta hand om varandra och kom ihåg att julen inte handlar om dyra presenter och mat utan om kärlek och sällskap.

Foto: JM Inspiration/Angelica Söderberg. 

Skriv en kommentar

*

Fint till bords

21 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

monica-karlstein-hemmafix-juldukning-bordsdekorationBara någon dag kvar till jul och du har säkert fullt upp med att hinna klart med förberedelserna. Här visar jag en av sex små tips på hur julbordet – eller varför inte nyårsdukningen om du byter färg – blir något alldeles extra med några få enkla och snabba pyssel. Gör det lätt för dig så att du får tid över till nära och kära.

Gör i ordning ett vackert stilleben som du ställer mitt på julbordet. Det behöver inte vara svårare än så här. Några kvistar granris kanske du kan sno från granen du förmodligen redan har plockat in, utan att det syns. Köp hem några granatäpplen som du sprejmålar med guldfärg och dekorera fatet med lite granris, guldäpplen och ett gäng tranbär. Den här dekorationen blir lika fin i nyårsdukningen men då kan det bli snyggt om du byter färg på duken till vitt eller mörkblått.

Vill du kika på de övriga sex inspirerande juliga bordsdekorationerna så hittar du dem här.

Foto: JM Inspiration/Angelica Söderberg. 

Skriv en kommentar

*

Pimpa dina redskap

21 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Sedan det här inlägget skrevs har Hemmafixbloggen flyttat till WWW.HEMMAFIXBLOGGEN.SE 

metro-hemmafix-diy-monica-karlstein-slevar-brannmarkningspenna
Förvara dina snygga träredskap framme på köksbänken i en stänkmålad kanna från Crow Canyon Home/Sally Voltaire & Systrar. Stänkmålade slevar, burk med rosmarin från Alvhem, träslevar från Slöjddetaljer.

Du behöver inte köpa nytt för att köket ska kännas roligare. Pimpa istället det du har och låt dina redskap stå framme på köksbänken i snygga stänkmålade kärl.

Metro-hemmafix-slevar-monica-karlsteinDen gamla brännmärkningspennan från träslöjden gör comeback. För ett tag sedan visade jag hur du brännmärkte dina träredskap men nu här har jag gått loss på några fler.

Nyligen (13 december) publicerades det här reportaget i Metro. Du hittar fler bilder och instruktioner i steg för steg här.

Skriv en kommentar

*

Duka med granar

21 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

monica-karlstein-hemmafix-bordsdukning-juldukningMånga drömmer om en snövit jul. Drömmen kan i alla fall besannas på julbordet i år. Här har jag med hjälp av några tårtpapper, grillpinnar och träkulor gjort en hel snötäckt granskog.

Den här bordsdekorationen är superlätt att göra.

Du behöver

Tårtpapper i 3–4 varierande storlekar, en grillpinne, en gummisnodd, träkulor, sax, limstift. en planka och en borrmaskin eller en syl.

Så gör du

Här hittar du fler inspirerande bilder på juliga bordsdekorationer och bilder och instruktioner i steg för steg till hur du gör dessa granar.

Foto: JM Inspiration/Angelica Söderberg.

Skriv en kommentar

*

Färgglad förvaring

6 december, 2016 1 kommentar
Barnrum

Monica-karlstein-forvaring-barnrum-tag-hemmafix-diy-metro-forvaringstag-dragarbild-obeskurenAtt lära barnen att städa och plocka undan leksakerna är ingen lek. Men med den här förvaringen blir städningen förmodligen lite roligare. Lekfull förvaring måste väl ändå locka till städning, tänker jag. Här visar jag hur du bygger ett förvaringståg till barnens rum.

Du behöver

Förvaringslådor i trä, plywoodskiva, 4 hjul/tågvagn, runda träplator som kan föreställa hjul, färg, trälim, lim för trä och metall, snöre eller en tjock läderrem, ev rundstav beroende på tågmodell. Sticksåg, borrmaskin, sandpapper, pensel, blyertspenna.

Så gör du

Du hittar fler bilder och instruktioner till hur du gör den här roliga förvaringen i form av ett tåg hos Metro.

Mer barnrumsinspiration

1. Sy ditt eget tipitält. 
2. 6 enkla och prisvärda sätt att pimpa barnrummet.
3. 6 hemmafixprojekt som du gör ihop med barnen. 

4. Förvandla furubyrån till barnens drömmöbel. 
5. Klipp din egen mobil till spjälsängen eller vaggan.
6. Bygg ditt eget babygym.
7. Fixa utbytbar väggdekoration till barnrummet.

Monica-karlstein-forvaring-barnrum-tag-hemmafix-diy-metro-forvaringstag-dragarbild-obeskuren

Inköpsställen: Förvaringslådor i trä från Granit, tunn plywoodskiva från Materialbutiken.se, matta från Finlayson, tapet från Mr Perswall.

Snyggt uppåt väggarna

5 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

skanstorget_gron_hall_squareDen här inredningsdetaljen ser nästan ut som en stege, men är egentligen en variant av en anslagstavla – gjord av kopparrör och antingen två vajrar, svarta snören eller läderremmar. Jag vet inte riktigt men oavsett så är den supersnygg!

Den här hängande detaljen för upphängning av väggdekoration är nästan som en dekoration i sig. Snygg utan att man behöver hänga upp något på den alls. Men det är ju så klart meningen att man ska göra.

Bilden är lånad från en bostadsannons från Alvhem. Och just den här hängande ”anslagstavlan” har säkert någon köpt men att göra en snarlik själv borde vara ganska lätt. Se den här som inspiration.

Allt jag tror att du behöver är ett par kopparrör, borrmaskin för att göra hål i rörens kortsidor och tråd som kopparrören hängs i och tråd att trä tajt genom rören som du kan trä in papper mellan tråden och rören. Sedan kan du också använda s-krokar och hänga på rören så kan du dessutom hänga upp kläder eller andra prylar.

Mer diy och hemmafix med koppar

  1. Bygg din snyggaste klädförvaring av koppar.
  2. Fixa cool hylla av kopparrör.
  3. Böjbara ljusstaken av mjuk koppar/glödgat koppar.
  4. Fixa eleganta värmeljusstakarna av kopparrör.
  5. Sju snygga DIY projekt med koppar.

Foto: Alvhem.

Skriv en kommentar

*

Bygg en hylla

5 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

hylla-spegel-hemmafix-monicaHär om dagen tipsade jag om hur du bygger ditt eget badrumsskåp i stil med Ikeas gamla badrumsskåp Molger, som nu verkar ha utgått. Och då snubblade jag också över den här roliga hyllan med krossat spegelglas.

Här hemma är det bara hallen som vi egentligen har kvar att möblera. Alla andra rum har vi börjat få ordning på, men hallen som är cirka 10 kvadratmeter innehåller egentligen ingenting så när som på en sittbänk som blivit över och som inte hade någon annan plats för. Men vi funderar på någon form av sideboard, vägghylla och spegel. Och då vore ju en sån här variant himla kul.

HomeMadeModern har här gjort en hylla med inbyggt krossat glass.

Så gör du

Kolla in hur du gör här i klippet.

Skriv en kommentar

*

Amaryllis i julskrud

5 december, 2016 Skriv en kommentar
Okategoriserade

hangange-ampel-hemmafix-lader-massing-monica-karlsteinFör ett tag sedan tipsade jag om hur du gör den här hängande ampeln av läder och mässing för att hänga kokedamas i. Nu har jag bytt ut de gröna växterna mot amaryllis.

Den högra är ju redan på sluttampen men den vänstra står nu i full blom och den mittersta blommor nog om någon dag. Så typiskt att de inte blommor samtidigt vilket såklart hade varit allra finast. Men så här i etapper får man ju å andra sidan njuta av blommorna längre.

Juliga bordsdekorationer

Vill du se fler juliga dekorationer med växter och blomster? Kika då på mitt inlägg ”10 dekorationer för julens festligheter”.

Julpyssel, julpynt och juldekorationer

Vill du se fler julpyssel som du kan göra själv? Kika då på mitt inlägg ”10 stämningsfulla men billiga julpyssel”.

Skriv en kommentar

*

Bygg badrumsskåp

5 december, 2016 Skriv en kommentar
Badrum

badrumsskap-hemmafix-monicaFör några år sedan hade Ikea ett badrumsskåp som hette Molger och som var som två hyllplan med en skjutbar spegel framför. Jag kommer ihåg att jag älskade det men inte hade något tillräckligt stort badrum för att ha det i. Nu tror jag att det har utgått men nu har jag hittat en liknande variant som du till och med kan bygga ihop själv.

En av mina favoriter när det kommer till inspiratörer på Youtube är HomeMadeModern som gör så många fina saker. Nu har han snickrat ihop en badrumshylla, lite i stil med Ikeas badrumsskåp Molger. Kolla in hur han gjort.

Så gör du

Kolla in instruktionerna här i filmen.

Skriv en kommentar

*