helena-lyth-header

Första stegen i vår renovering där ett rum blir till ett mindre sovrum och walk-in-closet

Helena Lyth

Nu har jag äntligen fått ändan ur och satt samman lite steg-för-steg-bilder från 1 av 2 rum i vår renovering. Börjar med det ena rummet, blir för rörigt att ta båda  samma inlägg.

Det är alltså två rum som görs om på övervåningen men hela huset påverkas. Allt som var i rummen har flyttats till källaren och trappan är klädd i papp. Snyggt på nåt vis men halt som en isbana på sportlovet. Inga barn i strumplästen här tack!

byggpapp

Detta rum har i tre års tid varit mitt å makens sovrum. Och även huserat lillkillens spjälsäng. Det är ett väldigt stort rum med fantastiskt ljus från de stora fönstren.

Då vi behöver ha fler sovrum på övervåningen så kom jag på att vi skulle flytta in det som tidigare var arbetsrum och detta rum blir storebrors rum fast bara till 2/3. Sätter upp en vägg mellan balkongdörren och det stora fönstret till dörren. Då bildas det en korridor fram till balkongen som kan bli en walk-in-closet för på höger sida är det inbyggda garderober (älskar funkis).

Så: hej då stora rummet!

Vägg_dela_av_rum_00

Här sätts då de första reglarna upp. Det enda som kommer avslöja att detta inte är en ursprungsvägg är parketten i golvet. Den är i fiskben men med stavparkett runt väggarna. Det blir det ju inte längs med denna nya vägg. Det kan jag leva med! 😉

Vägg_dela_av_rum_01

Och här åker spånskivan upp.

Vägg_dela_av_rum_02

Gipsskivor och sen uttag för spottar i taket. Hade velat ha en skena med spottar men den var typ 4 gånger så dyr som att ha lösa spottar. Balkongdörren kommer ge bra med dagsljus.

Dörren in till sovrummet blir en skjutdörr på korridorsidan.

Vägg_dela_av_rum_04

Och för att göra garderoben/korridoren/walk-on-closeten lite mer mysig och ombonad målas den varmgrå. Och kanske mest att det blir ett eget rum så är det fint att det lilla utrymmet får en egen färg.

Vägg_dela_av_rum_03

Vägg_dela_av_rum_05

Ja, det var de första stegen på renoveringen i detta rum. Återkommer med vidare utveckling. Och det andra rummet där en dröm går i uppfyllelse. En helt magisk trävägg håller på å träder fram!

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

DIY pyssla en vacker ljusslinga med pom poms av garn/garnbollar

Helena Lyth

Att göra egna pom poms med pom pom-maker gör att det går rasande fort att göra en hel massa ulliga garnbollar.

Ville piffa till en ljusslinga som inte är så rolig i sig själv men med några pom poms inknutna i slingan blir den som ny. Och lite mer färgglad.

pompom_ljusslinga_helena lyth

Väljer garn med ull för att få ett så ”stort” garn som möjligt. Ju grövre garntrådar ju snabbare får man sin runda pom pom.

göra_pompom

HÄR är en bra film på hur man gör pom poms med en pom pom-maker.

Valde en lite pastellig och pudrig färgskala. Har inget givet ställe för slingan så för att den ska passa lite varstans får den vara neutral i färgerna. Hade jag givet haft den i sovrummet tex kanske jag gjort den beige/brun för att matcha trädetaljerna som finns där.

pompom_hur göra

Mot matdelens mörka väggar blir den väldigt fin och det där hörnet behöver lite ljus och kärlek.

pompom_girlang_giralnd_helena lyth

De långa garntrådar som blir hängandes efter ihopknytningen låter jag vara långa så de kan knytas runt slingan.

pompom_ljusslinga

Nu hänger den i vardagsrummet men skulle nog tro att den sen får flytta till nåt av barnens rum och agera nattlampa. Lite svagt och ombonat ljus passar bra.

 

Vill du ha fler tips till ljusslingor? HÄR är en med ketchupmuggar och HÄR är en med gamla lampskärmar.

DIY_ljusslinga_ketchupmuggar

ljusslinga-med-lampskärmar_diy

Gillar du girlanger? Då kanske en av papper kan vara något? Klicka HÄR för att komma till beskrivningen.

pappershjärtan

 

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Min födelsedagsmiddagsdröm gick i uppfyllelse

Helena Lyth

Jag hade tre önskningar till min födelsedag och alla gick i uppfyllelse. Så galet tacksam och glad!

Efter en tid av mycket stök och bök var det skönt att släppa allt och känna nuet och lugnet. Min första önskan för min födelsedag var att bara ha lilla familjen samlad och njuta en riktigt god, maffig middag som jag visste att alla i hela familjen skulle gilla. En italiensk plockmiddag. Ganska enkel att sätta samman om man köper färdiga saker från butikshyllan; oliver, tapenad, inlagda kronärtskockor, skinkor, ost, päron, tomat, mozzarella och kex. Det enda som måste lagas är pastapesto. Blir så gott och snabbt får man till världens snyggaste lyxigaste buffé.

italiensk buffe

Jag älskar att bygga upp buffeer i köket. Det blir så vackert för ögat och det vattnas i munnen av att se allt tillsammans. Sen blir middagsbordet lugnare, inga armar som sträcks över tallriken med risk att man tappar en oliv i nåns glas eller få en gaffel stucken i armen.

italiensk buffet

När vi rörde i peston i pastan och den där omisskännliga doften av basilika slog emot oss insåg vi hur längesen vi åt just pastapesto. Ett tag, för typ 7 år sedan, var det ju standard, alltid en pastapesto. Blev ett kärt återbesök. Och de små älskade det. Lär bli fler gånger.

pastapesto

Vårt matbord står vid ett fönster som fullkomligt kastar in kvällssolen. Blir nästan outhärdligt starkt ljus och jag har en bra plan på en temporär gardin för det rör sig bara om några få timmar om dagen, några få månader om året gardinen behövs. Men det är ett annat inlägg… Jo, som sagt, det var starkt ljus så dottern behövde keps och storebror flyttade iväg lite.

motljus

Hur gott???

italienska delikatesser

Maken och storebror överraskade ju mig med min drömfrukost, nu slog de till igen med en gammalmodig tårta och familjeikon – Budapeststubbe! Jag smäller av!!!

födesledagstårta_budapest

Jag fick fin hjälp att blåsa ut ljusen av lillkillen.

blåsa_tårta

Nötmaräng, grädde, inlagda mandariner och lite choklad. Så perfekt. Har aldrig bakat själv men nu blev jag lockad.

budapeststubbe

Sen kom då önskning nummer 2. Jag har alltid tyckte det känts lite fel att önska sig saker i vuxen ålder. Jag har en lön som gör att jag borde kunna köpa saker själv så att säga. Men nu, vid 42 tyckte jag mig faktiskt våga önska något rejält och inte bara ”en fin tvål, kanske?”. Jag tog i och önskade mig en sak som jag suktat efter länge, länge, länge. Och då jag håller på å bygger upp ett hemmakontor så är det faktiskt även ett behov. Vad kan det vara…???

paket

Jo, världens snyggaste papperskorg. Känner mig lika bortskämt lycklig som när jag fick min enormt efterlängtade Monchichi som barn. Lovar!

svenkt tenn_papperskorg

Sen var det läggning av barnen med gonattsagor som höll på att knäcka även mig. Men, önskning 3 var ju kvar. Jo, jag önskade få en supé med maken. Att sitta still och prata utan barn, jobb, tv-titt på baklagning eller viktminskning. Som att gå på dejt hemma så att säga.

ostron

Det blev en helt perfekt födelsedagskväll. Dagen var inte så dålig heller med spontanbesök av mina finaste tjejkompisar. Det tråkiga var att ett jobb var tvunget att levereras och jag missbedömde tiden så det blev ett alldeles för kort möte. Kärlek till er bruttor och förlåt. Kompenserar senare <3

Dotterns ben är lite bättre. Hon är fortfarande liggande men så himla tapper. Känner dock så dåligt samvete över att jag måste jobba medan hon ligger där. Svårt att kombinera. Detta sk vobbande tär på själen.

Bygget går nu över till en målningsfas så ljuden har stillats. Nu kommer det istället bli omöjligt att sova på övervåningen då det kommer vara så starka ångor. Den trävägg, fanérvägg, som sätts upp ska målas och lackas i omgångar.

Så, med detta säger jag TACK för alla fina, kära, varma hälsningar. Det är så värmande att fylla år med de nya sociala digitala kanalerna, hälsningarna blir så många och för varje ”grattis” växer själen lite.

KRAM!!!

 

Hurra! Idag blir jag äldre

Helena Lyth

Då var den här. Den dagen av årets 365 som är lite, lite speciell för mig. 25.e april. Min födelsedag. 21.21 föddes jag – något jag får höra varje år. ”Jag satt och kollade på Rapport när du ville ut och väderrapporten skulle precis starta” säger mamma helt enligt manus. Ivrig och otålig var jag alltså redan från start…

Fick bästa tänkbara frukosten av min söta familj. Jag var ju lite neggig, nere och stökig här om dagen men det blev en alldeles perfekt start på dagen. Sonen tassade in till mig och dottern i vars rum och säng jag ligger bredvid och sa att det var en överraskning i köket. På med linserna och bära ner dottern med det lilla brutna benet. Där var mina fina 3 killar och favoritfrukost uppdukad – grekisk yoghurt med bär, nötter och honung. Ljuvligt.

födelsedagsfrukost

Och en kaka med 4 + 2 ljus. Fiffigt! :)

I år måste jag säga att jag inte riktigt tagit in att jag fyller år, blir ett år till så att säga. Är det för att jag passerat 40 som gör att det liksom inte längre har så stor mening med att byta upp sig på en siffra till. Jag har absolut ingen noja över att kliva upp på stegen. Tvärt om. Hade ju min kris för 4 år sedan, nu är det bara framåt och mot toppen!

Minns då hellre den stora dagen för två år sedan då jag fyllde 40 och hade dop för lillkillen samma dag. Det var världens bästa dag och för säsongen helt galet varmt. Vi satt ute under dopceremonin endast iförda tunna känningar och skjorta. Så är läget inte i år.

Nu sitter jag här med dottern och försöker hålla henne vid gott mod då hon börjar tröttna rejält på att vara still och liggande. På övervåningen slipas det och låter som om de snart åker genom taket. Ska sammanställa lite bilder på arbetets gång, tror vi är halvvägs nu.

Massa kramar från en stolt 42-åring!

Kaos, kaos, kaos överallt

Helena Lyth

Vill varna känsliga läsare: detta är ett självömkningsinlägg!

På måndag fyller jag år. Blir nog en lite ovanlig födelsedagsuppvaktning i år. Att få frukost på sängen kan bli svårt då jag just nu sover på madrass på golvet bredvid dotterns säng. Hon har brutit benet och får inte stå på det, inte ens stödja, på två veckor. Ha gips i 4 veckor. Om 4 veckor ska vi på semester i Grekland…

Men även om jag skulle sova i min egna säng så hade det liksom inte varit en bra födelsedagsmorgon för sängen står mitt i en byggarbetsplats omringad av byggplast och byggdamm, intryckt i ett hörn precis jämte lillkillens spjälsäng och ett gäng tömda Billy-bokhyllor. Vår renovering på övervåningen är i full gång.

Alla som renoverat vet hur kämpigt det är. De rum som ska göras i ordning måste tömmas och saker flyttas runt. Vi har två rum som görs om så det är enorma mängder ting (alltså, hur mycket saker har barn?!) som ska få plats i resterande delar av hemmet. Sen så har byggkillarna klätt in hela vägen upp från dörr till bygget i papp. Att städa är som att skotta i snöstorm. Inget har någon given plats. Endast köket är fritt från byggspår.

Ska ta det från början. Förra veckan satt jag i ett kaos (som jag trodde då var droppen) med byggarbete som både lät enormt högt och krävde självklart min närvaro. Jag hade föreläsningen på IKEA att sammanställa och mitt jobb som content manager hade precis startat. Min dröm om att kavla upp ärmarna och börja mitt jobba-hemifrån-liv på riktigt. Glad och pepp som en lärka. Då säger byggfirman att det nu fanns tid för byggstart. Lite dålig tajming kan tyckas men inget att be för, bara att köra! Jag fick dela dagarna med jobb och bygget. Vilka färger, vilka handtag, vilka strömbrytare, vilka mått, vilket träslag…? Åka till affärer och fixa, inhandla. Hade sådan tur att fredagen innan IKEA var byggkillarna på annat ställe så jag fick ett dygn av tystnad.

IKEAdagen förlöpte väl och på söndagen skulle vi vara tillsammans i familjen. Två minuter i studsmattan räckte för ett benbrott. Maken satt i timmar med dottern på akuten. Ni som har små barn vet hur man hela tiden har det där VAB-hotet över sig. ”Bara inget barn blir sjukt, då kommer jag hinna…” Denna vecka som då var visste vi redan sedan länge skulle vara ”min vecka” med barnen då maken hade över öronen. Liten tjej med väldigt ont. OCH LÖSS!!! Jag smäller av! Hela familjen avlusades just in case. Suck!

Elektrikern ropar på mig – det saknas ström. Gammalt hus och de kan inte lokalisera strömdosan. ”Kan den sitta under innertaket? Kan vi riva ner taket?” Är det jag som ska svara på den frågan? En eldetektor måste tas in för att vi ska slippa öppna upp väggar och tak.

Får ett så obegripligt sorgligt besked som tar bort alla dessa rätt oväsentliga och materiella problem. Tårar trillar tunga. Livet är skört, för vissa för kort.

Måste sätta mig i källartrappan och andas och koppla bort, sitta själv, vara ensam. Då kommer katten och jamar, klänger. Känner då att det blir lite väl mycket. På så många plan.

Då var bloggfrukosten i torsdags som världens ventil för mig. Komma hemifrån några timmar, få prata om annat.

Nu är smärtan i dotterns ben inte lika intensiv, elproblem lösta (och inga brandfaror i framtiden att vänta) och jag har varit nere och vänt. Det må vara jobbigt men detta är lyxproblem. Det är temporärt. I slutändan kommer vi stå där med en fungerande övervåning för hela familjen, hela skelett och tillsammans.

Den där resan vi bokade för några veckor sedan – inte kunde väl jag då veta att det skulle bli ljuset i tunneln. Hoppas nu bara innerligt att dotterns gips då är borttaget och vi kan få njuta av sköna bad.

Så med detta sagt; kanske kommer vara liiiiite sämre på bloggen här nån vecka till. Och tack för att jag fick skriva av mig. Lite velande hur mycket jag ska dela med mig. Men lika bra att säga som det är. Som en som jag pratade med sa: ”hashtag livet”. Så är det. Det går upp och det går ner. Nu börjar uppåt igen.

KRAM!

Mitt recept på bananpannkaka, perfekt för dig som gillar lchf, glutenfritt och laktosfritt

Bananpannkaka är den perfekta frukosten, snabba lunchen eller mellanmålet och receptet är så enkelt att du kan göra dem i sömnen. Och som bonus- som en dröm för dig som gillar lchf.

Bananpannkaka är dessutom glutenfri samt utan mjölk och laktos så det är en rätt som passar många. Mättande och naturligt sötade. Servera med valfria tillbehör så variationerna är många.

bananpannkaka_recept

Jag längtar till sommaren då dessa bananpannkakor ska totalt gömmas under ett täcke av jordgubbar och hallon. Så somrigt och ledigt på något vis.

Bananpannkakor, ingredienser

2 bananer
4 ägg
nypa salt
smör till gräddning

Gör så här: Mosa bananerna med stavmixer och knäck i äggen. Vispa ihop med gaffel. Salta.
Smält smör i het panna. Häll i smeten (jag hade 0,5 dl-mått) och grädda. Vänd när undersidan blivit gyllene och smeten inte är fullt så rinnig. Servera bananpannkakan förslagsvis med keso eller kvarg, frukt, bär, nötter. Har inte provat men skulle gissa att en skiva stekt bacon skulle vara grymt passande. Lite Elvis så där.

banan_blåbär

Som småbarnsmamma gillar jag snabba lösningar. Hungriga barn kan vara värre och mer skräckinjagande än zombierna från Thriller. Bananpannkaka har blivit en lösning för mig att lösa tre problem i ett:
1. Det går snabbt att göra, endast 2 ingredienser om man bortser den lilla nypan salt. Snabbt kommer det energi på bordet.
2. Barnen kan själva vara med och laga bananpannkakorna. Skala banan, trycka på stavmixerknappen och knäcka ägg. Alla steg är roliga saker.
3. Det är gott, allt slukas och ”me-ja” hörs från matbordet.

recept_bananpannkaka

Vill du ha fler goda recept i den här stilen?
Rullade fattiga riddare
Pannkakor med tillbehörsbuffé

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Boktips: Ramen. Receptbok med nudlar på riktigt

Helena Lyth

När jag var å hälsade på karln min i San Fransisco 2000 (way back) så var ju ett besök i China Town en självklarhet. Där hamnade vi på en restaurang (Yuet Lee) som hade alla fel och alla rätt på en gång. Belysningen var den vidrigaste man kan tänka sig med lysrör värda en fotbollsarena och en doft värre än en blöjhink. Men stämningen och maten var i absoluta toppklass. Jag har gått på många ansedda restauranger och andra små guldkorn här och var på vårt klot och denna restaurangupplevelse är topp-tio.

Jag åt där min första nudelsoppa – ramen, och kan fortfarande känna känslan. Känslan av att hitta en helt ny smakpalett, ett helt nytt anrättningssätt. Sedan dess har jag försökt hitta den perfekta ramensoppan och har varit nära några gånger men inte riktigt.

Då jag har en helt fantastisk kock här hemma så satte jag den här boken, Ramen av Tove Nilsson, i hans händer och bad honom skapa underverk. Det gjorde han! Sicken karl va!?

ramen_tove nilsson

Jag har drivor av papper, tejper, garner mm i mina pysselförråd. Samt en massa olika bakattiraljer. Maken har de mest oidentifierbara burkarna och flaskorna lite överallt i köksregionen. Kan ibland bli tokig på alla knasiga såser och burkar men när det väl lagas med dem tackar jag smakgudinnan. Och tur att de är snygga också…

asiatiska kryddor

Portionsnudlar i liten påse har vi alla ätit men när de tillagas på riktigt är det en annan sak.

äggnudlar

Långkokt fläsk får sig en extra skjuts med gasolbrännaren precis innan servering.

gasolbrännare

Det blev en misoramen med ingefära serverad med fläsk, pocherat ägg, blancherad savoykål, ångad broccoli, krispgrillat kycklingskinn, skogssvamp och vårlök. Och äggnudlar i botten så klart.

ramen_nudlar

Nu behöver vi inte resa till Asien eller något China Town i västvärlden. Vad synd…

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Inspirerande bloggfrukost med Öppethusligheter hos Hemnet

Helena Lyth

I morse tog jag t-banan till stan och det var första gången sedan i söndags jag lämnade hemmet. (Varför får jag återkomma till, men det var så underbart att trängas i t-banan då jag börjat bli lappsjuk) Bästa Maria Soxbo, min bloggkollega här på Sköna Hem, håller i inspirerande bloggfukostar under namnet ÖppetHusligheter och nu var det dags för vårens första.

bloggmingel_hemnet

På bild syns Isabelle, Marie, Monica, Helena, Åsa och Annette.

Platsen var hos Hemnet som håller hus ett stenkast från Stureplan. Medverkande var även långresta Alvhem från Göteborg som tidigare hette Alvhem Mäkleri men har nu breddat sig med butik och tjänster så nu heter det rätt å slätt Alvhem.

Som vanligt hade Maria och hennes kollega Emma skapat en fantastisk frukost – vacker för öga och gom.

bloggfrukost

Serverat på den fina kollektionen från samarbetet mellan Iittala och Issey Miyake.

Iittala_issey miyake

bloggfrukost_husligheter

Märks att Fru Soxbo är tedrickare… Så snyggt och proffsigt med tebuffé.

tekannor

Så klart ska mäklarnas hjärta – Hemnet, ha fantastiska lokaler på bästa adressen. Det här fönstret, den här balkongen!!!

alvhem_hemnet

Allt denna energi ihop med den inspirationsenergi föreläsarna gav gjorde mig så uppfylld av inspiration att jag skulle kunna utföra mästerverk när jag gick därifrån.

Hemnet-teamet höll en dragning om sin verksamhet och spännande projekt som snart kommer lanseras. Dessutom vann Hemnet igår Guldägget vilket är Oscarsgalan för reklam i Sverige. Bra jobbat!!!

hemnet

Alvhem höll en föreläsning om sin företagsfilosofi och vilken framgångssaga de skapat sig. De har revolutionerat mäklarbranschen och gjort Göteborg till ett Mecka för inredning. De har även, tillsammans med inredaren Sarah Widman och fotografen Cim Ek, skapat något som kallas Alvhemstilen. Att se deras arbete och utveckling gjorde att jag ville hem, flytta ut allt och börja om. Jag köper Alvhemstilen rakt av!

öppethusligheter_alvhelm

I publiken syns Elin, Emma, Emmy och Linda.

Tack till alla inblandade för en fantastisk start på dagen. Speciellt till dig Maria!

pion

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Måla porslinstallrik som klockan. Perfekt att lära sig klockan med

Med porslinspennor och glaspennor är det både enkelt och kul att piffa till det som redan finns hemma och kanske börjar kännas lite tråkigt. Bara att släppa loss designern i dig.

Vi tog ett beslut i somras att börja plastbanta. Sedan jag började min detox så har jag och köket säkert gått ner några kilon i alla fall. Först var det barnens tallrikar, glas och bestick som rök. Detta var det något jag talade om på IKEA i Linköping i lördags. Hur dumt det känts att ha all denna plast hemma i tron om att det är bra att ha okrossbara saker. Men när jag tänker på det, hur många gånger har barnen, på riktigt, kastat sina tallrikar genom luften? Har vi verkligen behövt ha plasttallrikar? Sedan vi bytte har inte ett enda glas eller tallrik gått sönder.

Men nu till ämnet: Dessa tallrikar är kanske inte så värst inspirerande och pigga om man tänker på hur många fina barnserviser det finns. Bäst att då ta saken i egna händer. Jag får formge dem med porslinspenna.

Då jag är lärardotter och med ett år inom skolväsendet i bagaget så vill jag gärna passa på att göra något pedagogiskt (och för att det är grafiskt snyggt, ju!). Målar siffror med porslinspenna och med hjälp av en stansmall. Självklart kan man göra på fri hand men jag litar inte på min handstil så jag markerar först med mallen i blyerts och sedan fyller i med min porslinspenna. Sedan är det att bränna i vanlig ugn.

porslinspenna_måla porslin

”Kan jag få en timmes pizza, tack?!”

måla porslin_porslinspenna

måla porslin_tallrik

Så, nu ska vi träna klockan varje måltid. Pasta kl 5, köttbullar kl 8 och paprika mellan 12.01 och 12.02…

Vill du ha fler pysseltips för barn? Klicka då HÄR för hela 15 stycken :)

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Svenskt Tenn lanserar ny väskkollektion. Me like!

Helena Lyth

Svenskt Tenn lanserar en ny väskkollektion. Väldigt rena, raka linjer vilket är precis i min stil.

”Tidlösa väskmodeller i mjukt kalvskinn, med klassiska mässingsdetaljer inspirerade av Estrid Ericson.” Det är så mycket i den meningen som jag gillar. Tidlös – bra, då håller de länge och står emot trender. Mjukt kalvskinn – lite burdust på något sätt men i ett hållbart material är ju det som menas. Mässing – japp, det gillas. Estrid Ericson – min guru!

Svenskt_Tenn_skinnvaskor

Som väskgalning, eller väskbesatt, är sådana här nyheter alltid välkomna.

Jag har ett antal väskor, det ska erkännas, och det de har gemensamt är att de är väldigt basic. Inga krusiduller eller mönster. Jag vill ha väskorna som en accessoar men vara nedtonad så den matchar mina kläder. Jag vill inte sätt press på någon men jag fyller år på måndag… Denna kan man ju sukta efter…

svenskt tenn_kuvertväska

Jag är ingen smyckesperson – har inte ens hål i öronen. Väskor kanske då blir mina smycken?

Sedan så är den här serien med präglat skinn också något för ögat. Kollektion med många läckra kontorsaccessoarer vilket lockar till mitt hemmakontor-in the making.

Svenskt_Tenn_praglat_skinn

svenskt tenn_präglat

Ja, drömma får man…

Alla bilder från Svenskt Tenn

Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!