Senaste trenden inom gröna växter: Plant Gang – gruppera blommor och växter

24 oktober, 2016 Skriv en kommentar
Blommor & Växter

Annonsen laddas.

Ingen har väl missat att gröna växter är det hetaste inom inredning? Inte ett inredningsreportage utan stora växter som gärna benämns med namn/art för att det är något vi vill veta.

Det som kommer efter detta, med att ”bara” har växter hemma är ju då hur de ska placeras. Så klart har detta fått ett namn:

Plant Gang

Om man som jag växt upp på 80-talet så tror jag den vanligaste bilden av hur det såg ut med krukväxter hemma var att ställa sina yuccapalmer, ormbunkar och benjaminfikusar på rad på fönsterbrädet. Pang, tjong. Varken mer eller mindre.

Detta är väl inte riktigt det som känns hett eller rätt idag om man ser i magasin och bloggar.

Det rätta att göra är att sätta krukväxter, gröna växter i grupp: alltså en Plant Gang . Med fördel blandas olika typer av växter; träd och kaktusar, megastora och pyttesmå.

Som denna bild nedan är från ett besök i butiken Atilleriets Studio. Flertalet växter samlade på ett och samma ställe istället för att sprida ut. Gärna blanda in någon lampa eller skulptur för att skapa inredning av växtligheten.

skapa_blombord_med-flera-vaxter

Och ser ni vad jag ser i bilden ovan??? Den trendigaste växten för 2017 – Zebrakallan!

Och vet ni vad det bästa med detta är??? Jo – att det blir färre ställen att ränna runt med vattenkannan på!

Personligen så håller jag på å flyttar runt mina växter hela tiden. Börjar bli lite orolig för mig själv nästan. Kan inte riktigt få kläm på hur jag vill ha det. Men kanske att det har med att göra att det faktiskt just är levande ting men även att ljuset så klart flyttar på sig.

plantagen_flytta-in_efter

Detta är en av mina 4 (FYRA!) Plant Gangs’ i hemmet. Denna fönsterhörna hemma hos mig har blivit en favorit. Från att varit lite svår och osäker plats är den nu väldigt ombonad och inbjudande.

På dagen lyser ljuset fin ner på växterna och jag nästa hör hur det växer. På kvällen får lampans sken växterna att se så snälla ut.

Och så har jag bara satt växter på den ena sidan av hörnfönstrets fönsterbräden. För hade båda sidor fått lika mycket växter och krukor hade det känts jättetungt alltihop.

Här följer några bilder som jag inspireras av vad det gäller ”Plant Gang”

plant-gang_05

Bildkälla

plant gang

Bildkälla

plant gang

Bildkälla

plant gang

Bildkälla

plant gang

Bildkälla

Vill du ha tips på vilka växter som är trendiga? Läs då HÄR de inredningsloggarna väljer och HÄR får du trenderna för 2017.

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

”Nästan”-bilder från mitt kök, fredagsbukett, kaffeberoende och nötter

21 oktober, 2016 Skriv en kommentar
Blommor & Växter / Hemma hos mig / Inredning / Kök

Annonsen laddas.

Jag fick i går på Instagram så mycket värme från er om den snabbt tagna bilden i vardagsrummet att jag tänkte att det kanske är lite för lite av hemma-hos-bilder från mig. (Är det något ni gillar???)

Var i dag i stan på lunch och passerade Mariatorgets blomsterstånd och plockade på mig något uppiggande. Med det som rekvisita tänkte jag testa att plåta lite från mitt kök. Gick så där…

När jag sen satte mig vid datorn för att lägga in bilderna (as we speak) ser jag att jag tog 1 (EN) bild där man ser nåt vettigt. Vad är det med mig å plåta stort? Närbilder går ju hur bra som helst. Förmodligen för att jag arbetade som fotoassistent i två år back in the days åt en reklamfotograf och då bara plåtade stilleben. Men ändå. Kom igen! EN BILD! Orkar inte gå tillbaka så ni får nöja er med denna och ett löfte om att bli bättre på att ta stora bilder. (men då måste jag ju städa större ytor…)

kök

Och bilden blev ju inte ens bra…

kok_helena_lyth_02

Buketten plockade jag ihop från blomsterhavet på torget. Valde lila, gul-orange-brun. Väldigt vacker höstbukett om jag får säga det själv.

fredagsblommor_fredagsbukett

Vasen är en vinkaraff med silverhandtag och -lock jag fått överta från föräldrahemmet. De togs fram när det var finfrämmat så för mig är de fyllda av festligheter. Har två och älskar dem. Orkar dock inte putsa silvret. Fast det är snyggt det med.

fruktkorg_vaningsfat

Och här har vi då den lilla pjäs jag köpte när jag var på Cordon-Bleu förra veckan. Ser ni hur perfekt den kommer bli i jul med clementiner, apelsiner och röda äpplen. Som jag längtat efter en sådan här!

Och sen så har vi då min favoritplats i hemmet här nedan.

fredagsbukett_fredagsblommor_host

Här har jag bästa ljuset att fotografera, skönaste bordet att luta mig mot, utsikt mot trädgården åt alla håll, nära till allt i hemmet och sällskap av katterna som kommer in genom köksdörren.

Bordet kommer från Indien och är hopbyggd av lite av varje. Ser ni den där gul/röd-randiga kanten? Kan det vara en gammal vägbom? Lite lappat med tunn plåt här och var. Älskar det!!! Haft med det på två plåtningar i studios.

Och så mina två beroenden:

kaffe_laptop

Trodde min kaffekonsumtion nåt sin maxnivå som trött, sliten småbarnsmorsa men icke. Som sliten 3-barnmorsa OCH egenföretagare så är min kaffekonsumtion nog inte i linje med vad Livsmedelsverket rekommenderar. Men det håller mig igång och det är ju sååå gott med en helt nybryggs kopp kaffe med varm mjölk.

Sen så har jag nu försökt dra ner på socker och mängden nötter som ersatt mitt småätande av mackor, kakor och från-frysen-upptinade-kanelbullar är rätt stor. Äter och knaprar nötter som värsta ekorren!

Japp, nu är det här jag sitter och skriver detta. Ska strax slå ihop datorn och hämta de små på skola och förskola. Börja helgen. Bestämmer nu och här att det ska bli en härlig helg. Så, basta!

Hoppas ni också får en helt smashing underbar helg!

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Skriv en kommentar

Solgata i mitt vardagsrum

21 oktober, 2016 Skriv en kommentar
Hemma hos mig / Inredning / Vardagsrum

Annonsen laddas.

Nu är det mulet och om inte de färgglada löven utanför fönstren hade hade lyst upp så hade allt varit tokgrått.

Men, helt plötsligt stack solen fram ett ögonblick.

vardagsrum

Jag var på väg ner i köket och slogs av lusat och såg hur en vacker solgata letade sig in i vardagsrummet.

Älskar detta rum. Fortfarande nöjd med hur matdelen med sin väggfärg blev ett eget rum i det stora vardagsrummet.

Ni som följer mig på instagram (@helenalyth) såg den igår, när det skedde. Tänkte pigga upp bloggen med en liten strimma sol idag för nu är det grått och blåsigt.

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Skriv en kommentar

Halloweenpyssel: Använd en pumpa som kruka till gröna växter

20 oktober, 2016 Skriv en kommentar
Blommor & Växter / Halloween / Halloweenpyssel / Högtider & Säsonger / Pyssel och DIY

Annonsen laddas.

Gröna växter är ju det hetaste inom inredning nu så varför inte kombinera det med halloweenpyssel? Tex ha en pumpa som kruka för små gröna växter, suckulenter och sticklingar.

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_03

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_04

Och enkelt är det också.

Halloweenpyssel: pumpor som krukor

Gör så här: Skär ner i pumpan runt skaftet, så stort som din växt/dina växter behöver.
Gröp ur och om det är en stor pumpa – fyll med lecakulor.
Sätt ner dina små plantor i öppningen.

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_02

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_01

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_07

Ett perfekt halloweenpyssel att ha till halloweendekoration för den som inte är så pigg på det här med spöken, fladdermöss och allt vad det är…

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_06

halloweenpyssel_punpa-som-kruka_05

Detta är ju då en synnerligen mer levande version av den papperpumpa med pappersblommor jag visade här om dagen.

Vill du se fler halloweenpumpor? Klicka då HÄR och scrolla ner för denna lär väl hamna överst…

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram