Tack för mig. Nu flyttar jag hem!

28 januari, 2017 1 kommentar
Personligt

Kära läsare! Det är dags för mig att ta ett stort steg vidare i bloggvärlden. Jag kliver vidare till en helt ny blogg – nämligen min egna; helenalyth.se

banner_nya_bloggen

Efter 4 år och 3 månader, eller hela 1663 inlägg, så är det dags att lämna trygga boet här hos Bonnier och våga testa mina vingar på egen blogg.

Så om ni vill skulle jag blir SÅ GLAD om ni nu byter adress till mig och jag välkomnar er hem till mig på riktigt: hos helenalyth.se Och så finns jag på Facebook och Instagram som vanligt där inga förändringar sker.

2 år hos amelia.se lärde mig så mycket. Lärde mig att blogga på riktigt, hur sociala medier faktiskt fungerar. Hur det är att dagligen skapa, skriva, fota och göra inlägg – få det till att bli en naturlig del av min dag. Träffade så många fantastiska människor och min professionella värld växte till en helt ny nivå.

Började forma mig och min blogg vilket passade skonhem.com så när frågan om att flytta inhouse hit var det inte ett svårt beslut.

De 2 åren här på skonhem.com har varit bland de mest spännande i mitt liv. Jag och bloggen växte i samma takt så pass att jag vågade säga upp mig från min trygga, välbetalda fasta anställning för 1 år sedan. Inte ångrat det en sekund.

Nu har jag varit egenföretagare i 1 år och med dessa nya kunskaper och erfarenheter i ryggen och med tron på framtiden så slänger jag mig ut ännu en gång. Det kommer nu bli en läskig tid där jag hoppas att ni som följt mig här vill flytta med mig. Och från att ha haft en fungerande säljavdelning och månadsersättning här så är jag nu helt ansvarig för min egna blogg och den verksamheten. Om jag jobbat hårt tidigare så är det nog ingenting mot vad som komma skall!!! Bloggen kommer fyllas med ännu mer inspiration. Jag kallar det för inspiration galore – dvs inspiration i överflöd.

Men inte helt ensam är jag inte. Tillsammans med mina fina bloggkollegor och vänner Husligheter, Hemmafix & Atmycasa startar jag ett nätverk och är så pepp på att se vad vi kan skapa tillsammans.

Så, varmt välkomna hem till mig!

avsandare

Skriv en kommentar

1 kommentar

Rullgardinskollektion designad av Emma von Brömssen

27 januari, 2017 Skriv en kommentar
Pressnyheter

Rullgardiner – inget jag tidigare riktigt tänk på som någon snygg detalj i mitt hem. En nödvändig, enfärgad som håller ljuset bort – det är väl det jag tänkt när det gäller rullgardiner, typ.

Fick in pressinbjudan till lanseringen av Sandatex nya rullgardinskollektion i ett samarbete med Emma von Brömsen. Eventet var i Göteborg vilket vanligtvis brukar betyda att jag tyvärr inte kan. Denna gång var det så svårt att säga nej och inse att jag inte skulle hinna för inbjudan var så lockande. Vilket samarbete! Så vackert, så rätt.

sandatex_emma_von_bromsen

Hur som helst. Av inbjudan förstod jag att Emmas vackra penselteknik och kärlek till fåglar skulle få plats. Och pressbilderna som nu skickades bekräftade min gissning.

sovrum_guineafowl_bla_0251-809x1024

sovrum_guineafowl_bla_narbild_0021-767x1024

Helt ljuvliga gardiner och mönster.

kok_wisteria_svart_narbild_0091-757x1024

Jag får en skandinavien möter japan-känsla. Håller du med?

badrum_beech_bla_0371-767x1024-1

emma_stilleben_2_0171-1024x729

Härligt att få se bilder som visar arbetets gång.

emma_stilleben_1_0091-731x1024

Så vackert och bilderna ger hopp om ljusare tider.

avsandare

Skriv en kommentar

Nya soffor från Ire – Como och Hanna

26 januari, 2017 Skriv en kommentar
Pressnyheter

Snart är det möbelmässan här i Stockholm och mailboxen samt brevlådan fullkomligt svämmar över med pressnyheter och information om montervisningar men redan nu sker det visningar runt om inne i stan. Som igår visade Ire upp två nyheter: sofforna Como, designad av Mattias Stenberg och Hanna designad av Emma Olbers.

ire_como_soffa

Idéen om en bulligare soffa föddes på en resa vid Comosjön i Italien. Skulle säga att detta är just en kombination av det skandinaviska strama och det lite mer generösa italienska.

ire_como_som

Den vackra sömmen är ett tillval för den som så önskar. Utan extra kostnad så bonus alltså 🙂

como_ire

Modulsoffor kommer vi nog se mer och mer av om jag skulle våga ge mig på en gissning. Då vi inte har TVn som centrum i vardagsrummet på samma sätt längre behöver vi inte en helt linjär soffa. Vi kan sitta lite hur som nu, ansiktena kan riktas inåt rummet om vi tittar på läsplattor istället för en vägghängd TV. Jag är just nu i startblocken för att just hitta den perfekta modulsoffan till vårt vardagsrum. Kanske en Como…?

ire_hanna_soffa

Soffan Hanna är en storasyster till fåtöljen Hanna som skapades för två år sedan. En motsats/komplettering till Como kan tyckas. Raka linjer med synlig stomme.

Soffan har ett generöst sittdjup så soffan kan extrajobba som en extrasäng. Bra där!

Och ser ni? Rosa och gult…!

ire_hanna_olbers

Så gudomligt vacker och luftig. Får en somrig känsla fast det var iskallt utanför fönstret. Underbart!

Och här ser vi då årets första magnoliakvist. Lär bli många fler då det är stylisternas växtfavvis så här års…

Ire är ett svenskt företag med produktion i Sverige och vd Dick Thunell presenterade mycket av sitt miljö- och hållbarhetstänk. Bland annat tyger av återvunnen ull, stoppning av återvunnen polyten. Och så klart att det är produkter av god kvalitet som ska hålla årtionde efter årtionde vilket är det bästa för miljön; inget slit å släng.

ire_grand_relations

Emma Olbers, Mattias Stenberg och Stockholms mest genomtrevlige PR-man Hans Hjelmquist.

Eventet var förlagt i caféet och fenomenet Pom & Floras lägenhet. God frukost med stans frasigaste croissant.

pom_flora_frukost

På väg ut i kylan fick vi pressmaterial samt en kudde. Det var intressant att se vilken färg på kudde som snabbast gick åt. Föga förvånande försvann de rosa kuddarna snabbare än smör i solsken.

ire_grand_relations_kudde

Jag gick på min klassiska linje och valde en blå. Tänker hållbart – jag vet vad som kommer användas flitigt och länge!

avsandare

Hantverk i fokus hos Granit våren 2017

24 januari, 2017 4 kommentarer
Pressnyheter

Granit visade sina nyheter för våren 2017 under Formexveckan och jag hann förbi en sväng på pressvisningen som var på Söder i en av stans härligaste fotostudios.

Pressvisningen bjöd nästan in till att börja skapa. Det var uppbyggt som en ljuvlig skaparateljé – fast se men inte röra. Åh vad det kliade i fingrarna vid snickarbänken. Inte snickrat så sedan träslöjden…

Jag kom dit när ingen annan från press eller blogg var där så jag fick en grymt lyxig privatvisning. Det som slog mig var att det var så fantastiskt många nyheter. Jag, Granit och pr-byrån kunde räkna ut att det nog faktiskt var rekord i nyheter. Granit har sett hur de kunnat utöka sitt sortiment och lyssnat på kunderna.

Det bland alla skönheter som föll mig i smaken var hur mycket cirkulerade runt hantverk. Man känner att handen har varit närvarade i produktionen. Temanen hade dessutom fått namn som Dreja, Ateljé, Textil och Odla. Ja, nu levererar inte Granit tyger eller lera som du  ska skapa med själv utan just att det är fokus på material och kanske en medvetenhet om att det ligger hantverk bakom?

Som sagt, det var många godbitar och jag visar här ett axplock.

granit_var_17_dreja_02

Nya krukor och fat i stengods.

granit_var_17_dreja_01

granit_var_17_textil_02

Härliga tyger i den nya textila kollektionen.

granit_var_17_textil_01

granit_var_17_tra

Fina saker i trä till ditt hemmakontor. Obehandlade så du kan sätta din prägel på dem med färg, eller behålla rena så klart.

granit_var_17_atelje

Årets kalender är gjord av Emilia Ilke och har en fantastisk idé också. Varje blad och månad har ett nytt konstverk med en perforerad del för datumen. Du kan alltså riva av de månader som varit och alltså få posters att behålla.

granit_var_17_odla

Odlingstrenden fortsätter och Granit lanserar ett nytt litet växthus. På fönsterbrädet, balkongen eller uteplatsen.

Som sagt, jag hann förbi en stund men vad jag dock inte hann var att lägga upp bilder direkt på bloggen. Detta är faktiskt en undran från min sida – Ni som läser bloggar, tröttnar ni på att läsa samma saker på flera bloggar och den blogg som släntrar efter; blir det liksom fel och passé?

avsandare

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Som svar på din fråga: nej absolut inte! Jag hinner inte alltid läsa till exempel din blogg varje dag så för mig är det bra att du ”släntrar” efter. Sen är det inte säkert att jag läser andra inredningsbloggar så om inte du lägger upp så hur ska jag då bli upplyst? 😉
En annan tanke är du och andra inredningsbloggare har olika perspektiv.

Så kör!

Halloj !! Fina saker 🙂
Jag tycker att det är självklart att var och en måste få skriva om och dokumentera precis vad man vill i sin blogg,exakt i den takt man vill och kan. Även om många i samma branch går på samma events/utställningar/pressvisningar.Det är ju en ganska skrämmande tanke faktiskt att man måste vara först till kvarn, annars kan man inte skriva om något man faktiskt gjort och istället komma med nåt nytt, snabbt som tusan,innan nån annan hinner på den bollen. Helt sjukt ju 😉 Faktum är också att alla dokumenterar ju den egna smaken och den egna visionen/upplevelsen så det blir i alla fall helt annorlunda. Jag har nu plöjt igenom många av de mest kända bloggarna,inklusive dig och måste säga att jag inte sett samma bilder nånstans förutom hantlarna då kanske 😉 Så nu kan man väl säga att jag sett hela Formex,utan att ha varit där och det hade inte hänt om jag bara klickat in mig hos en 🙂
Kram på dig och fortsätt såhär, kör ditt race , du har en mycket bra och läsvärd blogg <3
Monica i Rom

Av de bloggar jag följer så är detta första inlägget om Granits pressvisning och jag älskar det här inlägget! Antar att det dröjer ett tag innan det finns i butik men jag skulle vilja köpa allt NU!

Jag tycker inte det spelar någon roll, för alla ha sin vinkel och sina favoriter. För man följer de inredningsbloggare som man gillar för deras stil, så jag tycker det är bara roligt att få höra dina godbitar. Tack för en rolig blandning i bloggen o bra inlägg!