7 inspirerade hemmakontor. För oss som jobbar hemifrån

29 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Arbetsrum/Arbetsplats / Inredning

Annonsen laddas.

Jag jobbar hemifrån och min arbetsplats, arbetshörna, är helt galen och stökig. Jag söker nu inspiration till mitt hemmakontor med ljus och lykta.

Hade jag varit en modig person hade jag här visat upp det som ska kallas min arbetsplats. Men nej, jag kan inte med det. Nästan så att jag hellre skulle visa bild på mig i bikini… nä, men nästan.

Jag har fått äga det rum som nog kan kallas övre hallen i vårt hus. Den yta som trappan leder upp till på övervåningen och den yta alla andra rum, sovrum, vetter mot. Vårt gamla matbord får agera arbetsbord men det är inte bra, har köpt bockar för att lägga en skiva på, med passande mått. ”Ska bara…” köpa rätt skiva. Har fyndat mig ett rackarns snyggt arkivskåp som slukar mycket av mitt pysselmaterial. Men sen är det kaos. Allt ligger huller om buller. Limpistol under högar av papper. Tejprullar under barnens leksaker som ”städats undan” på mitt bord. Symaskin under stolen. Färgtuber blandat med kameralinser. Alltså, det är sånt kaos!! Nu ska jag sluta gnälla!

Så med detta sagt. Jag har hittat bilder som jag lägger i min inspirationsmapp och tar några av dem här. Kanske att det kan inspirera nån mer?

Som jag nämnde i min lilla rapport från Formex är jag inte säker på i vilken stil arbetsrummet/hemmakontoret/arbetshörnan ska gå i. Ljust, rent och avskalat eller med färg, textilier och fyllt med kreativitet. Ja, du hör ju! Helt förvirrad!

 

arbetshörna_hemmakontor

Den här arbetshörnan från AnnaCates hem. Bild från lägenhetsförsäljningen. För det första: Väggfärgen är ljuvlig. Sedan faller jag för den kreativa känslan här. Det är inte stökigt men det råder kreativ lust. Och då jag kommer just behöva ha en yta som öppnar upp för pyssel och skapelse. Mycket på en och samma yta alltså.

 

LaPetite_1-900x1200

Jag dras mot ljust blått. Är det bra för arbetet? Här ovan är en lite mer konstnärlig variant än den innan.

 

house-doctor_arbetsbord

Detta bord från House Doctor. Rent och avskalat. Både gillar och ogillar den fasta hyllkonstruktionen. Bra för att den hjälper till med organisering men vägen om man vill ändra bordet, vrida på det eller liknande.

 

 

working_space

Men så är det då den där vuxna sidan av mig som önskar ordning och reda, att känna ett lugn med allt på sitt ställe. Som i detta vackra danska hem. För mig handlar det om att vara smart på liten yta bara…

 

malin_Kristin_lagerqvist-3971

Hur man kan enkelt skapa en inspirationsvägg visar Malin Persson. Denna arbetsplats har fått mycket snurr bland bloggar vilket är förståligt. Inspirerande. Fint fotograferat av Krickelin. Och vem vill inte ha 10 kontakter under bordet?!

 

bildskont_bokhylla

Trä. Jag vill få in trä. Det är en värme som jag nog vill ha in i min vardag och arbetsplats. Kanske få in ved som här?

 

Det här är kanske det mest pinnade hemmakontoret. För alla som har kreativa ylen är just möjligheten att sätta upp bilder och inspiration på väggen något alla drömmer om Detta är väl drömmen som blev verklighet?

Ja, du ser ju. Jag har inte riktigt alla bitar på plats men många och stora planer. Synd bara att ytan är liten. Stay tuned 😉

avsändare

Pysslar utanför boxen: Stansar i löv, citron och gurka

28 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Höst / Pyssel och DIY / Tips och trix

Annonsen laddas.

Varför begränsa sig till papper? Testat att använda figurstansar i andra material, naturmaterial. Ja varför inte liksom? Så länge det är ett material som är papperstunt så ska det väl gå?

Japp! Det gick!

pyssel_löv

figurstans_adlibris_löv_02

Och att skriva på löven med vit permanent penna sätter en extra touch på det, eller hur?!

Och piffa till saftglasen och drinkarna med snygga isbitar med blommor har vi sett ett tag. Kan jag stansa blommor?

stansade blommor_frukt

Japp! Det gick! Skalar tunt tunt och på de ställen de behövs skivar jag ytterligare med tunn kniv.

isbitar med gurka_citron

isbitar_gurka_citron

Att pyssla är min passion och sedan nyår min lycka att få ha det som en del av mina uppdrag. Då är det bra att utmana mig själv att våga tänka nytt. Vrida och vända på saker.

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Pyssel DIY: Gör flaggspel med hjärtan

27 augusti, 2016 Skriv en kommentar
kalaspyssel / Pyssel och DIY / Sommarpyssel / Till hemmet

Annonsen laddas.

Att använda figurstansar, även sk ”punches”, är så otroligt kul, snabbt och härligt pyssel. Att trycka ut former ur papper på löpande på band sätter igång kreativiteten.

Det här pysslet och dekorationen passar de flesta festligheter; trädgårdsfester och -mingel, alla födelsedagar och hemmakalas. Allt hänger på färgvalen – svart och orange så blir det halloween, rött och vitt så blir det jul. Bra va?!

Här vill jag tipsa om att göra snabba, enkla dekorationer med dessa pappershjärtan. Som flaggspel fast snabbare gjort. Går på ett kick faktiskt.

hjärtan_girlang_punches_helena_lyth

Flaggspel av hjärtan

Behövs
Formad hålslagare, punch
Färgade papper
Limpistol med lim
Bomullssnöre

Gör så här: Trycker ut hjärtan ur färgade papper. Sätter en limsträng med limpistol strax under ”klykan” på hjärtat och lägger över bomullssnöre. Limmar nästa hjärta och lägger snöret så det blir några centimeters mellanrum. Fortsätter så långt jag vill ha min girlang.

figurstans_pyssel_flaggspel

En variant är att sy genom pappret men jag gillar denna för den har en kraftigare tyngd.

figurstans_pyssel_flaggspel

hjärtan_girlang_punches_low

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Formex hösten 2016 genom mina ögon

26 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt

Annonsen laddas.

I onsdags öppnade Formex och ni som läser inredningsbloggar har säkert sett och läst rapporter därifrån.

formex

Formex fortsätter men jag tar denna gång endast en vända då tiden inte räcker till mer. För att täcka allt skulle jag behöva vara där alla 5 dagar från morgon till kväll. Det är ju 10 fotbollsplaner stort detta.

Här kommer det som jag fastnade för, inspirerades av. Ibland är det saker, nyheter, som jag reagerat på, andra gånger är det en monter som är uppbyggd på ett snyggt och nytt sätt. Så, nu blir det lite av en salig blandning.

Börjar med det som jag fastnade för och det visade sig vara första gången företaget Be&Liv ställde ut. Kanske därför det kändes så nytt och fräscht. Lampor och ljushållare säljs i platta paket och du får montera ihop den själv. Syns inte så bra här men ljuset föll så vackert genom de perforerade hålen.

beandliv_formex

Blossom_tealightholder_be&liv

Och apropå denna perforerade/hålade metall tyckte jag se det på väldans många platser. Är det något som vi kommer se mer av?

Perforerad metall_01

Perforerad metall_02

Sedan var det ju självklart premiärvisningen av Sköna Hems andra samarbete med Himla som intresserade. På Formex i våras lanserades den första kollektionen och den gick i lätta, ljusa, somriga toner. Nu går vi mot höst och den andra kollektionen bjuder verkligen in till höstiga, mysiga middagar. Färgerna ska vara i samma skala som den tidigare fast i en djupare ton så tanken är att de båda kollektionerna ska komplettera varann.

Sköna Hem_himla_höst_2016_01

Innan jag fick höra hur de inblandade skapat denna och inspirerats av tänkte jag på Harry Potter och den brittiska universitetsvärlden. Tänk, jag hade rätt…

Sköna Hem_himla_höst_2016_02

Jag jobbar hemifrån och kämpar med att skapa min arbetsplats här hemma. Ska det vara rent, avskalat eller kreativt och färgstarkt. Ändras från dag till dag.

House_doctro_monograph

House Doctors satsning på kontoret och kontorsmaterial inspirerar mig massor. Ska jag ha skandinaviskt ljust eller…

HD_AW16_Monograph

… eller mörkt och ombonat?

Vakinme_formex

Om Monographs monter var ljus så var grannmontern hos Vakinme raka motsatsen. Svenska, ekologiska skönhetsprodukter. Spännande att ta fram det mörker vi faktiskt också har väldigt mycket av här i norr.

Maileg_hipster

Hittade den sötaste lilla hipsterfamiljen från Maileg sitta och ta det lugnt. Hur roliga???

Det har varit väldigt mycket grönt i inredningen senaste tiden. Växter är på modet. Här på mässan var det ibland som hela skogar.

björkstam

Här ovan är House Doctors arbetsbord där de tar alla beställningar. Ser ni björkstammen? Överallt i deras monter var det stammar, grant och mossa. Den danska skogen?

gren_svamp

Andra stylade med svampgrenar. Säljande?

lönn

Strunta i dyra floristbuketter och plocka lönnlöv.

Jag blev sugen på att blanda pastell med guld.

pastell_guld

Och mörkblått med guld.

blått_guld_01

blått_guld_02

Jag visste det! Väva är helrätt!

väva_formex

I våras fick vi lära oss färga tyg med Shibori och nu var det vävning.

Jag föll för Steltons kaffekvarn som även är nominerad till Formex Formidable. Tror min röst läggs på den för det är den vara som fortfarande finns kvar i mitt minne. Och jag vill plötsligt mala kaffe… Inget jag suktade efter i tisdags om man säger så…

Stelton_kaffekvarn_grinder

Vill avsluta med en annan favorit som också får bli en cliffhanger.

kakburk_Stockholm Design Hous

Den här burken från Stockholm Design House fick mig att längta efter julen pepparkakor. Så himla söt.

Och jag kan säga att det var massor, massor av julinspiration och julnyheter. Känner att jag inte riktigt kan med att titta på dem än. Måste få vila på dem och återkomma med ett ruggigt matigt julnyhetsinlägg. Samla på mig så mycket som möjligt alltså.

Ja, det var det för denna gång. I vår måste jag ha planerat min tid bättre och ge Formex 2017 mer tid.

 

avsändare

Foto: Helena Lyth samt pressbilder från Be&Liv, House doctor, Formex- August Eriksson och Stelton.

Mateus lanserar stengods perfekt för kryddor – The Mateus Urban Collection

24 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt

Annonsen laddas.

Igår lanserade Mateus sin senaste kollektion och det med något helt nytt för Mateus – en kollektion i stengods, The Mateus Urban Collection.

mateus_urban collection

Vi är vana att se färgglada porslinstallrikar och serveringskeramik men nu kliver de vidare och utökar med krukor i halvglaserat stengods.

mateus_urban collection

Stengods som är så tåligt att de kan plockas från frysen direkt in i ugnen.

Kollektionen är designad av Filippa Lundahl som sedan några år klivit in i familjeföretaget, dotter till grundaren Teresa Lundahl.

mateus_urban collection

Hon kom på denna design då hon saknade en kruka för kryddväxter. Snygga nog att ställa fram på bordet för att kunna ha sina kryddväxter som bordsdekoration.

Tillsammans med Svegro har den minsta krukan skapats och måttanpassats för deras färska kryddor i kruka. Smart.

Kokboksförfattaren Peter Norman var med på eventet och är inte bara intresserad av kryddor, han är även son till grundarna av Svegro.

mateus_urban collection

Kollektionen kommer i flertalet storlekar och färgställningar. Dessutom i olika varianter storlekar av glasering. Min favorit måste vara den gråa – fungerar hela året skulle jag säga.

Eventet var förlagt till den snygga restaurangen Hantverket och här kändes det helt rätt med alla dessa spirande örter.

Härligt mingel med press, stylister och bloggare.

Mateus_event_06

 

Mateus_bubbles_fat_02

Snygga snittar på ett väldigt snyggt fat. Så klart signerat Mateus, i serien Bubbles.

Mateus_event_03

Mateus_stengods_kryddor_01

Så härligt med de här stora krukorna. Kan ju så klart även användas till annat. Fruktskål tänker jag på en gång.

Mateus_stengods_kryddor_10

Och en liten söt kruka ställde sig till rätta på en gång i mitt kök. Passade ju nästan galet bra där bland de andra keramikburkarna.

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Skriv en kommentar

Mina favoriter från Mio katalogen hösten 2016

23 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt / Inredning / Inredningstips allmänt

Annonsen laddas.

I morse var det visning av katalogen för Mio hösten 2016. Bilder visades i en rasande fart och sedan fick vi ta del av en fantastiskt inspirerande och spännande trendföreläsning. Den vill jag återkomma med och dela med mig av. 2017 kommer bli ett snyggt år!

Men först hösten 2016 och här kommer de bilder som klickade till i mig vad det gäller nyheter och stilar.

Först här så kommer tre moodboards (inte de rätta namnen på den officiella benämningen utan min tolkning) som legat till grund för hösten:

1) Mörkt och mysigt

mio hösten 2016

2) Smutsiga pasteller

mio hösten 2016

3) Rent trä och färg

mio hösten 2016

Hmm… får man blanda lite av alla tre?

Det var då några bilder från katalogen som stod ut och som jag kommer ta med mig in i hösten:

mio hösten 2016

Tänk att kunna ha en sittgrupp helt av fåtöljer! Det är lyx det!

mio hösten 2016

Vi har ju skapat en mörk trävägg i sovrummet och det är precis så här jag önskar ha det. Mörkt möter ljust och fluffigt.

mio hösten 2016

Alla dessa material som möter varann. Mässing, metall, spegelglas, trä, rep och läder. Allt i en mystisk spännande färgskala. Detta gillar jag så mycket!

mio hösten 2016

Mera textilier i sovrummet. Och gärna frukostar i sängen! Får bli ett höstlöfte till mig själv.

Sedan så är det ett nytt samarbete med danska hälsogurun Christian Bitz som jag blev intresserad av.

mio bitz hösten 2016

Mat- och kökskeramik i mörka toner och med ruff finish. Hårt men ändå mjukt. En varm gulasch i en sådan soppskål, det är höstmys det.

mio bitz hösten 2016

mio bitz hösten 2016

Överlag så känner jag att Mio ryckt upp sig. Och det är faktiskt ett faktum. VD’n Björn Lindblad berättade med stor stolthet nu i morse om deras storsatsning på design och material. Ska erkänna att jag inte riktigt sett Mio som min butik, dit jag gått för att söka inspiration och handla, men deras satsning märks. Spännande att se utveckligen för detta möbelföretag.

Alla bilder från Mio

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Prickar!!! Jag trend”spottar” lite och ser prickar överallt

23 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt / Inredning / Inredningstips allmänt / Inspiration

Annonsen laddas.

Prickar! Aldrig har det väl varit så mycket prickar överallt?! (förlåt ordvitsen i rubriken…)

prickar_2016

Ni vet hur det är – första gången man ser något nytt känns det lite ovant och kanske lite obehagligt. ”Men det där kommer jag aldrig gilla/ha på mig/köpa”. Sen så ser man det igen, på ett nytt stället, och det börjar liksom landa lite. Sen så syns det överallt och helt plötsligt känns det helt rätt och ”jag bara måste ha den/det”.

Så var det med prickar för mig. Först såg jag prickar på porslin och tyckte det såg lite skitigt ut om jag ska vara ärlig. Sen så gick jag igenom de steg här ovan och tyckte att det var det enda rätt.

mateus_porslin_helena_lyth

Så till den milda grad att jag gjorde prickigt porslin ihop med Mateus om ni minns. (Kanske borde fråga om jag får vara inhoppande designer…)

Nån som har gjort det på riktigt och som vanligt sätter fingret på trender är ju Trendenser-Frida.

trendenser_and_friends_kruka_5724f05a9606ee043a5114ec

I ett samarbete med Thérese Hagström Olsson har hon tagit fram en söt kollektion vaser som är just stänk-prickiga.

moderna_museet_yayoi_kusama_06

Den makalösa utställningen på Moderna av Yayoi Kusamas sätter ju pricken över i om man säger så. Här har hon tagit prickarna till en helt ny nivå. Och storlek. (Om du inte sett utställningen än så gör det!!!)

Hay

Foto: Normann

Sen nu i Köpenhamn var det så mycket prickar och cirklar (Hay, Normann) att jag började förstå att det inte bara var jag som tyckt att denna lekfulla design är på pricken rätt. (Förlåt igen…)

formex_trendutställning_prickar

När en liten sneak peak från Formex dök upp i mitt Instagramflöde så skulle jag nog säga att prickar är det hetaste just nu!

Prickar är inget nytt, det vet vi. Men allt handlar ju om att ta det till vår moderna tid. Gör det modernt och nytt.

Förr så var prickiga, stänkta väggar väldigt vanligt i Sverige. Hem där man inte hade råd att ha tapeter som de fina stadsborna valde man att stänka färg på väggarna genom att sprätta med en pensel. Det blev dekorativa väggar med mönster som dolde fläckar gjorda av vardagens liv rätt osynliga. Vanligt förekommande i trapphus och i offentlig miljö idag om ni kollar efter.

Ella_Sandberg

Och Sandbergs tapetserie Ella tycker jag väl är en härlig, underbar och uppdaterad version av den traditionen.

Nu i morgon öppnar Formex och det ska bli spännande att se om jag har rätt, hur många prickar jag kan se.

Personligen så gillar jag prickar. Perfekta cirklar eller stänk, spelar ingen roll. Japans flagga måste väl tex vara Tellus snyggaste???

Foto: Helena Lyth, Frida Ramstedt, Hay, Normann, Formex, Sandberg

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Julen (japp, nu är det dax) hos Lexington 2016

22 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt / Jul

Annonsen laddas.

Knappt har sanden mellan tårna duschats bort för än julnyheterna börjar trilla in. Ja, jag vet det är helt galet. Men jag kan ju inte sitta på dessa grejer i månader, de måste ut till er. Och några av er vet jag är lika julgalna som jag (jag började ju med en julblogg om ni minns…) och jag vet att ni uppskattar detta.

Lexington_jul_christmas_2016_08

I fredags morse bjöd Lexington in till M/S Molly på Strandvägen för att visa upp sin julkollektion. Då vågorna kluckade fint och solen lös varmt var det svårt att komma julstämning men bilderna de visade hjälpte synnerligen. Hoppsan vad jag ville dricka varm choklad och lyssna på Bing Crosby.

Lexington_jul_christmas_2016_03

Kuddar kan verkligen sätta stämningen. Byt ut din vanliga kudde mot en julig och du har julpyntar färdigt. Nästan…

Lexington_jul_christmas_2016_02

Lexington håller sin Hampton-stil trogen och adderar på rött/rött i ränder.

Lexington_jul_christmas_2016_06

Klassiskt porslin som egentligen skulle kunna funka alla årets dagar men med rätt styling blir det bra julkänsla på det. Smart, för vem har råd och plats egentligen att ha flera olika uppsättningar porslin?

Lexington_jul_christmas_2016_05

Mina favoriter var bäddsetet, påslakan. De röd/röd-randiga känns väldigt inbjudande och julmysigt.

Lexington_jul_christmas_2016_09

Ja, det var min första kontakt med julen 2016. Tror jag stänger den lådan och låter vänta några månader till. Först ska vi sensommar-njuta, höstmysa, halloweenpyssla och gotta oss i allmänhet. Sen så – då kliver vi på med ljusstakar, ljusslingor och hyacinter. Lovar!

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Välbehövlig paus!

21 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Personligt

Annonsen laddas.

Halloj i söndagen. Håller just på som en bläckfisk med åtta armar att olja köksbord, tvätta undan meterhöga högar av kläder, skissa på hur vi ska planera hyllorna i vår walk-in-closet vars bygge stannade av, planera upp kommande vecka som är fullsmockad av jobb redan samt komma tillbaka till normal hjärnkapacitet efter hektiska dagar med hög arbetsbelastning, inskolning av en dotter i förskoleklass och en son i första klass och planering och fix av vårt områdes cykelfest som gick av stapeln igår. 110 pers cyklade och skrattade på våra gator för att sedan avsluta med toktung disco på en båt vi hyrt. Magisk kväll!!!

Att det är mycket nu är ett understatement så det blev en liten paus här på bloggen. Ibland blir det så, något vi nog alla känner igen och kan behöva.

Mitt i allt känner jag en sådan tacksamhet över att ha det hektiskt. Måste få lite helikopterperspektiv:
• Tänk att jag har fått äran att vara mamma till tre barn varav två blivit så stora att de ska skolas in!
• Wow, att jag har jobb!!! Den tid jag sökte massor av jobb, hoppade på diverse osäkra jobb och allt jag bara bad om till högre makter var att få stabilt jobbliv minns jag allt för väl.
• Att få vara omringad av människor som jag får kalla vänner, och att de vill hänga med mig.
• Att jag har ett härlig hem och det får ta sin tid att fixa färdigt. (och vad är färdigt???)

Ja, nu svamlar jag på. Kan vara för att jag gick och la mig kl 03 med svullna dansfötter… Vad jag ville säga var: Hej! Nästa vecka kommer bli lite mer matnyttig och inhållsrik  här på bloggen då det är pressvecka och Formex. Fullt ös.

Skickar med en inspirationsbild jag tog i somras i Göteborg. Det är från Artilleriet Studio. Artilleriets inredda lägenhet som har öppet oktober ut så missa inte besöka innan det är för sent. Stora blommor på en stol. Gott så!

blommor_stol

avsändare

Skriv en kommentar

Eva Solo på Urban Deli med styling av mig

19 augusti, 2016 Skriv en kommentar
Aktuellt / Kalas och dukning

Annonsen laddas.

I går jobbade jag med ett uppdrag som är som en dröm för mig.

Eva_Solo_Legio_Nova_launch

Mitt uppdrag var att styla ett event för ett nytt porslin samt köksserie från Eva Solo och med det en middagsdukning på Urban Delis matstudio.

Eva_Solo_Nordic_Kitchen

Under några timmar fick jag bygga upp en dukning efter veckor av förarbete. Då det är en höstkollektion fick dukningen gå i lite höstiga, mustiga färger med grönsaker och rotgrönsaker.

Eva_Solo_Legio_Nova

Eva_Solo_Helena_lyth

Hej hej! Nu är jag klar, nu kan ni komma!

Eva_Solo_Legio_Nova_middag

Annorlunda och rolig bordsplacering: Alla fick en vikt lapp med ett namn i men den fick man inte själv läsa. En annan öppnade och sedan skulle man alltså fråga om personen på pappret för att få fram vem det var. Typ som ”20 frågor”, ni vet? Alla namn var kända danskar för att koppla till Eva Solo som är från Danmark.

lack_lackstång

Då det var en höst- och vinterkollektion flirtade jag med julen och gjorde små paket med namnen i.

Eva_Solo_Legio_Nova_bordsplacering

Och vilka gäster valde vi…?

Mya_flavour_eva_solo

Eva_Solo_Legio_Nova_event

Eva_Solo_Nordic_Kitchen_03

Eva_Solo_Legio_Nova_mat

Eva_Solo_event

Tack för förtroendet och möjligheten att få duka så stort.

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram