helena-lyth-header

Äntligen! Jordgubbarna är här!

Helena Lyth

Nu har den första litern svenska jordgubbar landat i det Lythska hemmet. Nästan så att jag myglade in dem igår. Vill nästan, nästan ha dem för mig själv. Som den där godispåsen alla vuxna har högt uppe i skåpet som barnen inte vet något om. Tror vi ja…

Det är något speciellt med dessa gubbar, eller hur? Så mycket sommar i en liten pappask, så mycket smak, så många minnen. Hur mjölken färgades rosa av de delade jordgubbarna, hur det kraschade i tänderna av fröna och hur viktigt det var att dela lika. En liter på 6 personer i familjen gick snabbt åt…

jordgubbar

jordgubbar

Vill behålla den grekiska känslan från vår resa lite till så tillsammans med krämig grekisk yoghurt, andra säsongfrukter, nötter och mynta blir det en perfekt liten rätt. Igår blev det mitt mellanmål på trappan i solen. Idag lär det bli min frukost.

jordgubbar yoghurt

Om jag får bestämma så tycker jag sommaren fortsätter så här. Strålande sol,  lagom varmt och skönt i skuggan och bara en massa färska frukter å grönsaker att njuta av. Deal?

frukost_jordgubbar_yoghurt

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena

 

18 tips, dekorationer och inspiration till studentmottagning och nationaldag

Studenttider och på måndag är det nationaldagen. Sedan kommer midsommar. Lägg till en massa spontana grillkvällar, balkonghäng och trädgårdsmingel. Det är mycket härligheter nu!

Tänkte dela med mig av de tips och pyssel/dekorationer som kan vara passande för just nämnda kalas som finns i mitt arkiv. Hoppas något kan passa och inspirera.

Duka med en girlang av solfjädrar. Ett snabbt och enkelt pyssel som ger stor effekt för bordsdukningen.

dukning_dekoration_student_nationaldag

Vik två färgade solfjädrar och fäst i snöre för en snygg och passande dekoration.

dekoration_studentmottagning_nationaldag

Iskallt och bjudigt – det får man genom att göra en gigantisk ishink för ölflaskor. Garanterat uppskattat.

carlsberg_hof

Och när vi ändå snackar is – Se alltid till att ha is! Lätt att glömma isen men när man står där med en ljummen ”dagens” så blir man inte glad.

De där gulblå-banden av ibland tveksam kvalitet kan bli till servettringar i ett nafs! Vira ett varv och gör en knut. Klart!

Tips_studentfest_servettring

Att göra en girlang med tofsar av silkespapper blir riktigt snyggt. Kul och enkelt att göra så girlanden kan bli lång.

tofsgirlang

Många tycker att vår gulblå flagg är lite hopplös i sina färger. Ja, gult och blått kanske inte är den färgkombon som används flitigast i modevärlden t.ex. men om man tar med lite varianter, så som guld och turkost – då händer det något. Det får man väl???

tofsgirlang_gul_blå

När det kommer många gäster så behövs det helt plötsligt en massa glas och tallrikar. Det bästa tipset är att samla ihop olika glas (låna från grannar eller gäster som kommer) och ställ ihop på bricka. Brickan håller ihop dem till en enhet och variationerna på glasen blir som en tanke.

mingelfest_tips

Samma sak för tallrikar. Olikheten kan vara själva grejen. Om man håller sig till en färg hänger det ihop ännu mer. Jag samlar tex på små assietter med guldkant. Helt olika i stil men guldkanten får dem att hänga ihop. Köpt på loppisar för typ en femma styck.

udda-tallrikar_guldkant

Sätt små etiketter på glasen. Här har jag stansat ut pappersetiketter och stämplat. Nu gäller det bara för gästerna att ha koll på sin siffra.

pyssel_glasmarkering

Och här gäller det för gästerna att ha koll på sin färgkod. Med papperstejp som är lättfästande och flyttbar i olika färger går det att göra många olika varianter till gästerna.

markera-glas

Det enklaste flaggspelet görs av vanliga A4-papper som hålas. För att göra dem lite piffigare kan pappret stämplas/tryckas med potatistryck.

flaggspel papper

flasggspel papper

Plocka eller köp blommor som har tunna stjälkar och dela upp i flera olika små buketter. Sätt ner i första bästa tomflaska. Hellre många små än en stor och ställ överallt. Strössla med dessa små blomsterflaskor.

ängsblommor

Tips om ni ska vara ute. Ha låga buketter i låga flaskor. Vinden tar lätt fatt i blommorna och välter dem. Tråkigt med blomvatten överallt.

midsommarblommor

När det helt plötsligt blir många gäster kanske man inte har dukar så det räcker – använd lakan! Tips till nästa loppisvända är att leta efter vackra gamla lakan. Använd som lakan och som duk – två i ett!

sommardukning_01

Gula och blå sugrör ihop. Ja, det behöver inte vara svårare än så för att sätta temat.

saftglas_kalas

Att servera på annorlunda sätt gör också något åt festen. Strunta i fat – använd glas, vaser eller stora skålar. Allt som bryter av från det vanliga kommer gästerna ihåg.

Korgar för glas och flaskor som blivit så poppis senare år är så roliga att använda. Fyll dem inte bara med dryck och du tar det ännu ett steg.

korg_glas_kakor

Att göra bordsplacering är kul men det är för planerade fester och kanske inte när hela släkten, grannskapet och kommunen kommer. Hur som – denna pappersbåt är så somrig och passar fint till midsommar tex.

Midsommardukning_02

Sätt flaggor överallt. På all mat, i varenda blomkruka, i håret och uppe i lampan. Samma sak med ballonger. Det är en enkel sak men ger stor effekt.

blondie_kaka

Vill säga att jag är avis på norrmännen, fransmännen och amerikanarna. De kan verkligen fira sin nationaldag och pyntar upp så det stänker om det. Ja, deras röda, vita, blå färger är ju snygga också… Men tänkte slå ett slag för att vi också ska börja dekorera för 6.e juni.

Tror att vi inte firat så mycket har att göra med att det är en sådan ny nationaldag. Bara för några år sedan var det inte en helgdag och kallades Svenska flaggans dag. Hur firar man en flagga? Sedan bor vi ett land som haft lyckan att slippa krig, belägring och annat vidrigt elände så den där speciella dagen som befrielsedatum har vi inte jättenärvarande då den 6.e juni firas bl.a. av Gustav Vasas inträde i Stockholm som rikets kung år 1523. Inte många som var med då så att säga. Midsommar har nog de flesta (även jag) sett som vår nationaldag men nu har vi ju detta datum så varför inte dra samman vänner, dekorera och pyssla?

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena

 

Pyssel DIY: Gör girlang med tofsar av silkespapper. Perfekt dekoration till alla fester

En girlang med tofsar av silkespapper är ett pyssel som är populärt just. Så klart att det är – enkelt å snabbt att göra och blir väldigt fint.

girlang_silkespapper_tofsar

Kan varieras med färger till oändlighet så att det passar till just din fest. Jag har här en färgskala i gult och blått som passar nu när det är studenttider och bara en vecka till nationaldagen.

tofsgirlang_gul_blå

Göra girlang med tofsar av silkespapper

girlang_silkespapper_tofsar_01

1. Vik ett ark av silkepapper på mitten

girlang_silkespapper_tofsar_02

2. Vik igen till ungefärligt mitten och kläm lätt till. Detta är för att få en markering över hur långt du ska klippa. Vik upp och klipp från den öppna sidan fram till detta veck.

girlang_silkespapper_tofsar_03

3. Veckla ut och rulla rätt tajt hela vägen. Det blir som en väldigt tunn smällkaramell nästan.

girlang_silkespapper_tofsar_04

4. När hela är rullad, ta tag i den och tvinna mitten biten.

girlang_silkespapper_tofsar_05

5. Vik på mitten så fransarna möts och tvinna igen, så att tofsen låser sig.

girlang_silkespapper_tofsar_06

6. Gör så många tofsar som du behöver/orkar för att göra en girland.
7. Bind band runt den tvinnade biten för att låsa tofsarna och se till att en liten öppning/ögla blir kvar i toppen. Här igenom träs en tråd, så lång som du önskar ha din girlang.

Fint att ha uppsåt mot en vägg för att visa var tex ett kakbord eller drinkbord är.

tofsgirlang

Så, låt nu festen börja!

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

BBCON! Fantastisk dag för nätverkande bloggare

Helena Lyth

I går var det alltså BBCON – Better Bloggers Conference. En nätverkande och inspirerande konferens för bloggare anordnad av Better Bloggers med Linda Hörnfeldt i spetsen.

bacon

Blogga är rätt ensamt. Man har sitt lilla hörn av internet och pratar med folk över nätet men den fysiska kontakten får man styra upp själv. När det då dyker upp en konferens så blir jag själaglad. Få träffa andra, likadana som jag. Få lyssna på fantastiska och inspirerande företagare som jag ser upp till och har som idoler. Insupa kunskap och information.

Allt det jag hoppats på infann sig och så en massa till. Något bloggare är bra på, det är att vara trevliga och söka kontakt. Vilka fantastiska människor. SÅ många nya kontakter och äntligen ansikten på bloggare jag läser.

kl 9 var det inskrivning och lite förmingel. Träffade mina vänner i The Creative Collective och Stina. Började lite tryggt med dem jag redan känner…

Sedan var det en dag fylld då av information och inspiration. Nästan så att skallen snurrar fortfarande av allt som proppades in där. Det var programlektioner, tips på nya tekniker, hur man lyckas med samarbeten och företagande. Sandra Beijer och MetroMode pratade om samarbeten och företagande. Sådant som ser glossigt ut ligger det hårt arbete bakom. En av de saker som är så viktiga att få fram. Bloggandet är verkligen inte bara en läppglansbransch längre. Många av talarna pratade just om detta – detta är en sådan viktig industri nu att marknadscheferna och andra kostymer sakta, sakta börjar förstå att denna kanal är en av de viktigaste att synas i/agera i. Heja oss!!!

better bloggers conference

bbcon_hilton

Det som nog var allas höjdpunkt var föreläsningen av internetforskaren Anna Karin Nyberg och bloggaren Clara Lidström. Deras föredragskombination är oslagbar. Anna Karin forskar om digitala medier, internet och hur just bloggare fungerar i sociala medier. Hennes forskning är så viktig för denna nya business. Clara är ett av hennes forskningsobjekt och att få lyssna på Claras företagande, bloggande och utveckling som ett forskningsexempel är så bra. Clara imponerar och inspirerar så det stänker om det. Mer driven företagare får man leta efter. Om jag kunde få ett uns av denna kvinnas driv skulle jag kunna flytta berg.

bbcon_2016_underbara clara

Linda som driver Better Bloggers har gått i bräschen för bloggare. Då bloggande/digitalt entreprenörskap/influencers/kommunikatörer/digitala kreatörer forfarande är ett rätt oklart yrke finns det inget ”fackförbund” för oss. Då kliver Linda in och skapar detta, typ. Återigen en kvinna som imponerar! (Och vet ni, jag har fått vara med i hennes fabulösa podd faktiskt. Lyssna HÄR)

bbcon_2016_linda hörnfeldt

I pauserna och under lunchen, det är då magiska möten skapas. Träffade många nya ansikten och jag har breddat mitt nätverk. Så tacksam!

bbcon_2016_bloggare

Så här glad kan man vara över en kopp konferenskaffe…

bbcon_helena lyth

bbcon_fika

Något det talades om var att man ska vara personlig, ha bilder på sig själv och bjuda på sig i sin blogg. Något jag kanske inte alltid är så bra på, eller vad säger ni? Är det något ni vill ha mer av??? Om så, så kommer det en selfie här!

bbcon_helena lyth_02

Har Hilton stora speglar på damrummet så bjuder det liksom upp till selfies…

Och apropå bilder, ett Photo Booth hade byggts upp för deltagarna. Här är jag och några av mina fina kollegor i The Creative Collective; Sofia, Karin, jag, Helena och Maria.

bbcon_teh creative collective

Otroligt glad och med en hjärna proppad av härlig inspiration tog jag tuben hem till familjen.

Och nu, kanske den viktigaste saken: Vad tycker ni om den här bloggen? Vad gillar ni, vad gillar ni inte? Vad saknas? Ge mig ris och ros, jag tål båda delar! Skicka mejl helena.lyth(at)gmail.com, kommentera här eller på min facebooksida. Alla tankar är välkomna. Jag vill ta bloggen vidare, bli bättre, vassare och då måste jag ju veta vad som funkar och vad som kan bli bättre. JAG VILL HÖRA VAD DU TYCKER!

 

Mamma! Det finaste ordet att höra och säga

Helena Lyth

I dag är det morsdag. All kärlek till alla er som kämpar, gläds, skrattar, gråter och oroas varje dag. För så är det, eller hur?! Så många känslor som hela tiden slängs åt alla håll. Så känslostormig blev min värld i samma sekund som bebisen låg  magen istället för i. Vissa dagar tittar jag in i ett par ögon som ger mig en blick jag kan göra allt för, hela kroppen fylls av kärlek. Andra dagar kan jag fajtas med en trotsig meter-lång figur jag helt plötsligt inte känner igen alls.

Att tre små personer av jordens stora befolkning kallar mig för mamma är helt ljuvligt. Ett namn jag fått bli kallad i 7 fantastiska år.

Jag har dessutom en person jag själv fått kalla mamma i 42 år and counting. Tyvärr fick hon endast själv ha sin att kalla mor i 25 år.

Denna söta teckning fick jag nu på morgonen. Tydligen tycker dottern att jag blivit lite solbränd på Kreta… (Stort tack till förskolan som gjorde en bukett åt henne medan hon var hemma med brutit ben. Kärlek!)

barnteckning_morsdag

Ursprungstanken med morsdag var att modern, en gång per år, skulle få ledigt från hushållets alla tjänster. Barnen skulle laga maten och ta hand om hemmet. Mannen, pappan? Vart tog han vägen? Hmm.. låter lite galet med dagens mått mätt, eller hur? Det fanns alltså i alla fall en förståelse för att modern gjorde allt jobb så att hon skulle få ledigt, men endast en dag? Ja, skönt att saker och ting går framåt.

Men jag skulle vilja göra en uppdaterad tvist på detta. Då det är mammans dag skulle jag vilja tacka barnen för att jag får vara just detta – mamma. Att det är barnen som ska firas. Får se vad jag kan hitta på, hur de vill bli firade. Tårta, leka eller kanske slippa leka med mig?

Ser att jag inte har några bra bilder på mig och barnen. Den här som togs till Amelia-reportaget förra året är typ den enda ordentliga. Får bli ändring på det.

badrum_funkis_renovering

Kramar till alla mammor. Speciellt till min mamma – den bästa av dem alla!

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Idag är jag på konferens – bloggkonferensen BBCON

Helena Lyth

Idag är det BBCON – Better Bloggers Conference och jag är så laddad. En massa spännande föreläsningar och deltagare väntar denna heldag.

bbcon 2016

Som relativt nystartad egenföretagare så är det många saker jag lär mig längs med vägen. Att nätverka och skapa givande nätverk, omge sig med människor som tänker lika, stöttar, peppar och utmanar är bland det viktigaste.

Jag sitter som oftast ensam i mitt hemmakontor och arbetar numer. Men jag känner mig inte ensam då jag dagligen har kontakt med personer i mina olika nätverk. Det kan röra sig om en fråga om företagande, en fråga om hur man löser ett problem i ett dataprogram eller bara en ditt-eller-datt-fråga. Man skulle kunna tro att vi är konkurrenter för att vi alla bloggar och bloggar om ungefärligt samma saker men om man tänker så blir det ensamt. Vi är kollegor! Inga andra än dessa fantastiska företagande kvinnor vet hur jag har det, vad jag tampas med och behöver.

Några av ”mina” tjejer i ett nätverk kommer vara där; Pysselbolaget, Hildas Hem, Craft&Creativity och Made by Mary – dvs några av bruttorna i The Creative Collective som jag är en del av. Hur jag lärde känna dem – det var på en annan bloggkonferens, så vad kan vänta denna gång? Tur jag älskar att mingla för annars blir det inte så mycket nätverkande…

Hoppas ni också får en härlig lördag. Nu drar jag mot Hilton och konferenskaffet!

 

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Fredagsbuketten denna vecka är plockad i trädgården

Helena Lyth

Som jag skrev tidigare idag: det är syrener i trädgården! Då är det ju inte så konstigt med en maffig fredagsbukett som fullkomligt väller ut över vaskanten. Både i sin fysiska form men kanske främst i sin doft. Oj vad syrener doftar!

lila syrener, fredagsbuketten

syrener, lila syrener, fredagsbuketten

Det slår aldrig fel – varje år och med den första doften av syrener färdas jag direkt till klassrummet i ettan och dagen för skolavslutning. Hela rummet var dekorerat med syrener och på den stora gröna griffeltavlan hade vi fått rita blommor runt orden GLAD SOMMAR!. Nån som känner igen sig???

fredagsbukett_lila syrener

Jag får då och då mejl med frågor om min väggfärg. Kul om den kan inspirera för jag är fullkomligt kär i den. Kulören heter Skuggrön från Alcro

fredagsbuketten_lila syrener

Önskar er nu en fin fredagskväll! Själv ska jag gå på en after work på en båt som en tidigare kollega bor på inne i Stockholms city. Hoppas på uppehållsväder medan jag leker Kate Winslet framme i fören…

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Hemma igen till en övervuxen, blöt och vacker trädgård

Helena Lyth

Borta bra men hemma bäst. Så heter det och det stämmer. Om man bortser från vädret då. Att resa från 28 grader och strålande sol till 9 grader och strilande regn gjorde nog hela familjen lite chockad.

Det var skönt att komma hem efter en 12 timmars resa från start till mål och att få krypa ner i sin egna säng är nog en underskattad övning. Man måste åka bort för att komma hem är ett annat säg. Men nu får jag sluta leka Ernst och prata om det jag ville prata om: Den magiska trädgården! Vi lämnade en vår-trådgård men lite knoppar och spirande löv. Kom hem till en galet lummig trädgård som fullkomligt exploderat. Vår syrenberså är så vacker i sin ofriserade skepnad. Högt gräs och tunga grenar hänger av tyngden av stora blomklasar och regnvatten. Exotiskt på något sätt.

syrenberså

lummig_trädgård

syrener_syren_lila syren

Ingen idé att göra något nu, det är för blött och tungt. Bara att beskåda och njuta. Gissa vad det blir för fredagsbukett???

gummistövlar_blött gräs

Humlen som är ett arv från tidigare ägare verkar vilja vara med även denna sommar. Vilken kämpe – jag har verkligen inte gett den någon som helst kärlek eller omvårdnad. Tips alltså till den som gillar gröna växter men inte vill pilla med dem.

humle

Humlen står på altanen och trappan dit upp verkar vara invaderad av slingerväxter.

trappa_växt

Min farfar och farmor hade en tavla på sitt landställe jag gillade väldigt mycket. Det var en illustrerad humorbild på två grannträdgårdar. I den ena låg paret på knä och rensade ogräs i en perfekt trädgård med raka linjer och fina rabatter. På andra sidan staketet låg det paret i en hängmatta och kramades. Trädgården var mer som en djungel och helt okontrollerad. Gissa vilken trädgård jag känner mig hemma i?

blöt_hängmatta

Så vackert med regndropparna som ligger på blad, blommor och strån som skimrande diamanter.

ängsklocka

daggkåpa

Idag är vi tillbaka i vardagen på sätt och vis. Barnen i skola och förskola, jag har jobb som väntar och maken har faktiskt sista sucken av sin semester.

Som sagt, skönt med semester men det är något visst med vardagen ändå. Jag gillar nog rutiner. Eller så här: att ”bara vara” har aldrig varit min grej. Måste ha något att göra och att ligga still på en solbädd är ju motsatsen till det… Fast att jaga/skydda barn från att trilla i vatten är verkligen att ha att göra så från den jakten behöver jag semester – och det får jag nu. Hör på mig själv att jag inte är helt klok ju! Låter det vara och klipper några syrengrenar istället…

syrener

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Ett maritimt tavernabesök i fiskebyn efter skalvet

Helena Lyth

Oj, då har man upplevt sitt livs första jordbävning. Har nog sällan upplevt något så läskigt.

Står vid poolen bland säkert 100 personer och har precis stoppat om lillkillen som skulle sova middag i sin vagn när helt plötsligt hela marken började skaka. Min första tanke är att det var en väldigt stor lastbil som åkte förbi som fick marken att gunga. Men det var säkert 400 meter till vägen så det var ju inte troligt. Sedan undrade jag om det var en parkeringsplats placerad under poolområdet men då marken aldrig slutade gunga förstod jag att det var nog inte mänskligt producerat skak utan moder jords verk.

Folk började resa sig upp, alla tystnade och stirrade på varann och ut mot havet. Jag var nog inte ensam om att tänka ”tsunami”. Den tystnad som följde var påtaglig. Allt stoj stannade upp och en tyst rädsla infann sig.

Nu vet vi att skalvet inte var så kraftigt, 5,2 på richterskalan, och i april var det ett över 6 men ändå. För oss skandinaver var detta något väldigt nytt och läskigt. Många var skärrade. Poolpersonal och övrig personal var vana och gjorde bara tummen upp.

Nå ja, det var ett äventyr – dagen och kvällen fortlöpte. Semestern fortsatte som ingenting.

 

Är jag i Grekland vill jag helst äta tre saker varje dag; grekisk yoghurt med honung, nötter och frukt, sedan fetaost till allt och avslutningsvis bläckfisk i alla dess former.

På hotellet, som ju är ett familjehotell, serveras inte bläckfisk så ofta som det borde så då får jag ta mig till den lilla fiskebyn bara ner för gatan. Problem solved.

Vet inte om det är genetiskt eller ett socialt arv men barnen älskar också bläckfisk så de är ju inte svåra att få med på denna gormandiska promenad.

Och ouzo går så väl till alla dessa salta smaker. Kaka söker maka. Jag vet, för det är inte få gånger en flaska ouzo följt med hem till Svearike och blivit stående. När känns det rätt med ouzo hemma? Till raggmunken eller fredagens tacos?

Alltså! Ni ser va?! Vilken perfekt bläckfisk!!!

obc_ving_kreta_makrigialos

obc_ving_kreta_calamares

Här är det ingen som betalar dyrt för de maritima dekorationerna. Bara att plocka ur havet och hänga upp.

obc_ving_kreta_dekoration

De här småfiskarna måste jag sluta beställa. De är inte goda, men det är så kul att få in. Ett helt berg av stekt småfisk. Det är inget man får hemma på den lokala krogen precis.

obc_ving_kreta_småfisk

Sett snyggare nota?

obc_ving_kreta_makrigialos_taverna

Sett snyggare tjej? Nä, skoja bara… Men jag är så glad i min nya kjol jag hittade på ”Hampan” dan innan resan! Kommer jag leva i hela sommaren tror jag.

Helena_lyth_kreta

Detta blev sista kvällen. Nu vänder vi hem igen. Rapporter säger 10 grader och regn. Det känns ju inte så kul. Fast det känns ju bra med jordbävningsfritt i alla fall.

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Snygg och vilsam inredning på OBC. Skandinavien möter Grekland

Helena Lyth

Det är som att gå runt i en Instagrambubbla här på Kreta och vårt hotell. Så galet snyggt och det är väl inget med det egentligen kan man tycka. Hotell är ju ofta apsnygga. Men det är just det – detta är ett familjehotell med en massa barn som äter glass överallt. Ändå är det vitt, snyggt och vuxet. Alltså för oss småbarnsföräldrar som är så pass nördiga att vi vill ha infinitypool, vita gardiner som rör sig i vinden och vita loungesoffor att sippa något svalt och färgglatt i.

Men inte utan att det ska kännas lokalt. Jag avskyr hotell som inte visar vilket land eller kultur man besöker. Var i Turkiet för några år sedan, vår första resa med 2 barn, och det låg så illa till att det var omöjligt att ta sig någon annanstans än hotellets egna område. Inredningen var så internationell att det kunde vara Australien, Brasilien eller Holland. Låg dessutom bara 20 minuter från flygplatsen så jag kan inte säga att jag var i Turkiet… Såg inget förutom det enorma poolområdet! Så, tillbaka till nu, Helena!!!

Här är det vita hus med blåa dörrar som är en sådan signifikativ sak för Cykladerna, ögrupp lite mer norrut, maten är alltid lokal, inga texmexbuffer så långt ögat kan nå och en fin promenad till staden, eller fiskebyn snarare, med söta tavernor. Detta parat med de skandinaviska möblerna ger en fin kombination. Väl passande för publiken. Och allt är tvättbart tydligen. En chokladglass på vift är ju lätt hänt för en femåring.

obc_ving_kreta_inredning

De här stolarna nedan – åh vad jag hatälskar dem. Jag är grekofil, dvs jag älskar Grekland och återvänder alltid. Vet inte hur många gånger jag varit i Grekland. Båtluffat 6 gånger i alla fall. Och dessa stolar, denna modell, finns överallt. Det är samma stol på varenda ö, varenda stad, varenda taverna. Så de liksom skriker semester och njutning MEN, de går inte att sitta på. Jag är rätt bred om baken och jag liksom sväller över. Sen är den vävd i någon sorts vass, halm eller strå vilket ger enorma tryckmärken. Gud nåde den som sitter i en sådan med korta shorts. Går där ifrån helt randig i baken. Men snygga är de… Ja, stolarna alltså.

obc_ving_kreta_ljusgård

obc_ving_kreta_lyktor

obc_ving_kreta_inredning_02

obc_ving_kreta_bar

obc_ving_kreta_pool

obc_ving_kreta_snäckor

Utformningen, designen och konceptet av hotellet är framtaget av BAS. Tror det var så att ägaren till BAS själv ville ha ett designhotell som tog emot barnfamiljer och då de och Ving möttes blev det verklighet. Ja, rätta mig den som vet.

PS. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!