Horn, horn, horn!

15 juni, 2009 9 kommentarer
Details / Detaljer

Annonsen laddas.

Jag tycker att horn är så otroligt vackra! Min morbror jagade mycket förr, så i deras hus hänger älghorn på väggarna. När jag var liten tyckte jag de var kusliga, men nu tycker jag bara att det är något väldigt vackert. Jag vill så klart inte att djur ska dö enbart för hornens skull, men jag äter ju kött och om hornen tas till vara ihop med köttet ser jag inget fel i det. Jag hittade lite inspirationsbilder på horntemat, varsågoda!

Ett enstaka horn blir en vacker skulptur på ett bord. Färgglada nystan kan antingen förvaras på hornet, eller bara ge en färgglad accent till skulpturen.
Ett enstaka horn blir en vacker skulptur på ett bord. Färgglada nystan kan antingen förvaras på hornet, eller bara ge en färgglad accent till skulpturen.
Det här makalösa badrummet pryds av ett jättehorn på väggen som morgonrocken hängs på. Praktiskt och vackert!
Det här makalösa badrummet pryds av ett jättehorn på väggen som morgonrocken hängs på. Praktiskt och vackert!
Vill man inte ha äkta vara går det ju lika bra med fejk. Fina huvuden i trä (?) pryder sin plats över sängen.
Vill man inte ha äkta vara går det ju lika bra med fejk. Fina huvuden i trä (?) pryder sin plats över sängen.
Ett litet nätt horn över barnsängen kanske? En väldigt vacker trävägg passar bra bakom.
Ett litet nätt horn över barnsängen kanske? En väldigt vacker trävägg passar bra bakom.
En hornliknande lampa passar bra i det här huset med en organisk känsla.
En hornliknande lampa passar bra i det här huset med en organisk känsla.
Denna bild kommer från samma hem som bilden ovan. Jag har nog lite svårare med horn som fortfarande sitter kvar på djurets huvud (lite hyckleri där?), det känns mer trofé över det än att bara ta vara på alla delar på djuret. Men ett vackert rum var det ju!
Denna bild kommer från samma hem som bilden ovan. Jag har nog lite svårare med horn som fortfarande sitter kvar på djurets huvud (lite hyckleri där?), det känns mer trofé över det än att bara ta vara på alla delar på djuret. Men ett vackert rum var det ju!
Lite "feltidermy" istället för taxidermy? Den här söta lilla krabaten finns att köpa på girlsavage.etsy.com.
Lite "feltidermy" istället för taxidermy? Den här söta lilla krabaten finns att köpa på girlsavage.etsy.com.
Det är mycket som tilltalar mig med den här bilden – den färgmatchade bokstapeln, det enkla bladet i glasskålen och de finurligt monterade hornen.
Det är mycket som tilltalar mig med den här bilden – den färgmatchade bokstapeln, det enkla bladet i glasskålen och de finurligt monterade hornen.
Den här konstellationen i taket ser nästan hemmabyggd ut, och det är förstås en idé för den som har tillgång till många horn. Montera kring en vanlig taklampa, eller linda en ljusslinga runt om du inte behöver så stark belysning.
Den här konstellationen i taket ser nästan hemmabyggd ut, och det är förstås en idé för den som har tillgång till många horn. Montera kring en vanlig taklampa, eller linda en ljusslinga runt om du inte behöver så stark belysning.
Superfin idé! Att ha hornet som en verklig konsoll tror jag är svårt att lyckas med ordentligt, men en hylla med dold montering, som IKEAs Lack, kan ju piffas till med ett horn målat i samma färg fastsatt under.
Superfin idé! Att ha hornet som en verklig konsoll tror jag är svårt att lyckas med ordentligt, men en hylla med dold montering, som IKEAs Lack, kan ju piffas till med ett horn målat i samma färg fastsatt under.
Att upprepa samma föremål många gånger blir nästan alltid bra. De här fina Ghost Antler Racks är både vackra och användbara.
Att upprepa samma föremål många gånger blir nästan alltid bra. De här fina Ghost Antler Racks är både vackra och användbara.

Foton uppifrån och ner: Creature Comforts, Apartment Therapy, Dezgn Journal, Design & Inredningsbloggen, Desire to Inspire (två stycken), Indiefixx, Relish Small Pleasures, this is glamourous, The Baking Bird, Stylecrave.

Translation: I love antlers, the shape is so beautiful. Since I eat meat I think it’s fine to make use of the antlers as well as long as the animal is not killed for the antlers alone. Here are some ideas of how to use antlers in interior design.