Habitat gör Twitter-tabbe

25 juni, 2009 3 kommentarer
News / Aktuellt

Annonsen laddas.

Habitat ber om ursäkt på Twitter.
Habitat ber om ursäkt på Twitter.

Favoriten Habitat twittrar, men utnyttjade möjligheterna på helt fel sätt (berättar Resumé). De använde nåt som kallas hashtags, det vill säga att använda populära sökord för att få ut sina tweets om reor och annat. Förutom att det blir rena spam-effekten så använde Habitat inte bara harmlösa hashtags utan också namnet Mousavi (en av förlorarna i valet i Iran). Det uppfattades så klart som väldigt smaklöst, och reaktionen spred sig över nätet. Nu har Habitat bett om ursäkt och tagit bort inläggen.

Och så fick jag i samma veva veta att Habitat ägs av IKEA, vilket jag faktiskt inte visste. Så lärde jag mig nåt nytt idag.

Translation: Habitat screwed up on Twitter by putting hashtags about Iranian candidate Mousavi in their tweets to promote themselves. Apology has been issued, and I learned that Habitat is owned by IKEA which I actually didn’t know!

Skriv en kommentar

*

3 kommentarer

Det hade jag inte heller någon aning om.
Kram Sandra

sanna: Aha, tråkigt och lite konstigt om det stämmer – IKEA och Habitat finns ju båda i många andra länder. Å andra sidan finns ju delar av Habitats sortiment i Sverige, så det gör kanske inte SÅ mycket även om det vore skoj att kunna handla hela sortimentet.

Jo, Ikea äger Habitat. Det är ”sägs” också att Habitat inte kommer att etableras i Sverige för att inte konkurrera med Ikea… Vi får väl se, antar jag.