Husligheter

Makeover: Min lilla pall

Före och efter, ett snabbt och lätt projekt.

Före och efter, ett snabbt och lätt projekt.

Förra veckan gjorde jag en snabb makeover på den lilla pallen som min make ägt i många herrans år. Den är så fin i formen att jag inte velat kasta den, men den hade sett bättre dagar. Det syns inte så bra på bilden, men tyget var väldigt slitet och trasigt, och träbenen hade fått många smällar och såg väldigt kantstötta ut.

Den har stått i vårt sovrum eftersom det inte gör så mycket att den sett sliten ut med en massa kläder på… Men synd på rara ärtor att gömma undan den, så jag bestämde mig för att klä om den med ett av IKEA-tygerna jag köpte tidigare i våras. Med lite sandpapper och träolja på benen så blev de, om inte som nya så åtminstone lena, fina och lagom blanka igen. Nu får pallen stå framme – och jag är sugen på att använda samma tyg på stolsitsarna, så fint är det.

Nu står den i hallen under telefonhyllan. (Ni ser att det är telefonhörnan tack vare Liselotte Watkins fina motiv Maggie!)

Nu står den i hallen under telefonhyllan. (Ni ser att det är telefonhörnan tack vare Liselotte Watkins fina motiv Maggie!)

Translation: Mini makeover. The pics don’t really show it, but this little stool was in quite bad shape, the legs were worn down with a lot of dents and the fabric was torn in some places. I used some IKEA fabric to reupholster it, and sanded and oiled the legs.

Kommentera

Kommentera

Fröken husligheter har du något bra tips på var man kan hitta roliga dörrmattor. Jag gillar typ kitsch och har en rosa lampa i hallen och behöver en dörrmatta.

Ida http://www.fashionnerds.se 29 juni, 2009 09:31 /

Svara

Ida: Hmm, jag kan själv inte ha nån dörrmatta då vi har en innerdörr som går för tätt mot golvet, så just dörrmattor har jag dålig koll på. Men när vi pratar om ”roliga” saker så tycker jag alltid Designtorget och Cocktail är bra ställen att börja på. Och webbshoppar förstås!

Husligheter-Maria http://www.husligheter.se 29 juni, 2009 01:29 /

Vilken härlig makeover! Stolen blev jättefin.
Kram Sandra

Inspirera Mera http://inspireramera.se 30 juni, 2009 02:00 /

Svara

Hej!

Jag gillar de svarta tavellisterna! Har du tips på var man kan få tag på sådana?

Karolina 1 juli, 2009 11:03 /

Svara

Karolina: Mina är köpta trävita på IKEA och målade, så det är ett bra och billigt tips!

Husligheter-Maria http://www.husligheter.se 1 juli, 2009 01:29 /

Tack Maria! Ska spana in dem då. Förresten så har min vän den dära Pistill lampan du vill ha. Den är min favopryl!

Ida http://www.fashionnerds.se 1 juli, 2009 12:39 /

Svara

Ida: Jag är INTE alls avundsjuk…

Husligheter-Maria http://www.husligheter.se 1 juli, 2009 01:29 /