Makeover: Mitt stolprojekt!

26 augusti, 2009 16 kommentarer
Makeovers / Makeover / My home / Mitt hem

Annonsen laddas.

Så här blev resultatet till slut!
Så här blev resultatet till slut!

Hörni, jag har ju helt glömt att visa hur mina stolar blev till slut! Ni som följt bloggen ett tag har hört mig jiddra på om stolprojektet i en halv evighet (till exempel här, här och här), men sen blev det tyst – och det beror förstås på att jag är KLAR! (Eller, ska vi vara riktigt ärliga så är det egentligen sex stolar, av de två längst till höger på bilden har jag två vardera, och det är fortfarande en som saknar tyg…. men de är ju extrastolar så det är liksom ingen brådska med det.)

Det slutade alltså med att jag målade dem vita, och det blev Svenskt Tenn-elefanterna, men inte i orange utan grönt eftersom den orangea varianten kändes för röd. Vi är supernöjda och det är en fröjd att sätta sig vid middagsbordet numera!

Translation: My never ending chair project has finally ended! Four different chairs found at flea markets got a coat of paint (or…like six coats) and I upholstered them in a classic Swedish fabric, Svenskt Tenn’s elephants in green.

Skriv en kommentar

*

16 kommentarer

superfint! bra jobbat!

e: Tack snälla!

Sandra: Det kanske kommer lite senare, har lite annat pyssel som ska bli klart kring matbordet också först…

maria: Tack! Knepet är att sälja de gamla stolarna på Blocket, då får man plats! Jag har inte gjort så mycket på tema hall nej, bra idé!

Josefine: Tack!

Skönt hemma: Ja jag såg det, gud så fint det blev! Smart idé, jag måste hitta en sån där pall någonstans…

wow fantastiskt fina! väldigt inspirerande också. synd bara att jag bor lite för litet för att införskaffa fler stolar än de jag redan har…

maria – har du gjort något tema ”hall”? är inte det något av det svåraste att få till egentligen? man vill ju ha det både snyggt och praktiskt (det är ju ”first impression” när man kommer in också). och så är ju ofta hallen lite knöligt utformad… skulle vara jättekul att se dina idéer!

åh så fint med fyra olika! men, inga ungar i familjen eller? de ljuva elefanterna skulle klara max en vecka hemma hos oss 😉

Linda K: Inga barn i familjen nej, men även om jag hade det – varför låta sig begränsas av det? Kolla in AnniePD som väntar smått men också precis klätt om sina stolar i elefanterna. Dels är det möbeltyg, dels går det att impregnera så att det är mer motståndskraftigt. Sen ska ju möbler användas – blir tyget för solkigt får man väl klä om dem igen, värre är det ju inte.

Annie: Taaaaack!!!

Åh så fint! Jag har länge varit sugen på att göra något liknande till vårt kök. Kanske ska göra slag i saken och börja leta stolar:) Har hela tiden tänkt att de skulle vara svarta, men dina vita var ju otroligt fina så jag måste nog fundera. Stolarna kan ju inhandlas först iaf…

Linnéa: Ja, jag vägde mellan svart och vitt, men lät er bloggläsare råda mig och många tyckte att det blev lite för ”gothigt” med svart, vilket jag nog håller med om nu när jag ser hur de blev i vitt. Men som sagt, börja leta stolar kan man ju göra, och bestämma färg sen när man hittat ett tyg man gillar!

Hej

Verkligen ett lyckat resultat! Jag har själv två liknande stolar som behöver uppdateras och jag undrar hur du gjorde med ommålningen? Och vad för slags färg använde du? Slipades dem innan…Jag är helt novis på området och skulle bli evigt tacksam för tips!

Hälsar
Lovisa

Lovisa: Jag använde helt enkelt sandpapper för att rugga upp ytan lite och för att få bort lösa färgflagor. Här kan man vara precis hur noggrann som helst och slipa bort all gammal färg, men så noggrann är inte jag så jag gjorde bara det allra nödvändigaste. Färg – jag använde en lackroller (miniroller) och vanlig vit blank färg. Ingen aning om hur rätt det är, jag bara ”gör” saker… =)