soxbo-4

Läsarutmaning: Möblera ett rum

Maria/Husligheter

Jag fick ett mail från Veronica som ska flytta hemifrån snart:

Jag ska flytta till min första lägenhet i december och jag känner mig verkligen helt förvirrad vad gäller vilken stil jag vill ha, jag vet inte riktigt hur jag ska få mina idéer att fungera i praktiken. Jag känner mig dock grymt inspirerad av denna illustration av Cecilia Carlstedt.
Min utmaning till dig är då att göra ett slags collage (av möbler och ting) med inspiration från illustrationen ovan. Ledorden är: ljuvt, pudrigt, simpelt, avskalat och skirt.
Så här skulle jag inreda rummet med illustrationen som bas.

Så här skulle jag inreda rummet med illustrationen som bas.

Sagt och gjort, jag försökte hitta en stil som plockade upp färger och former i Cecilias illustration (som ni kan se uppe till vänster).
Färgskalan är förstås plockad direkt från tavlan, men jag försökte hålla mig borta från rosa och snarare använda creme och beige, för att det inte skulle bli för ”puttenuttigt”. Organiska former på alla möbler, men en del svarta och grafiska element för att väga upp det mjuka. En blandning mellan mjukt och hårt, sirligt och stramt.

Hoppas du fick några nya idéer, Veronica! Jag är verkligen ingen inredare/stylist, men jag tycker såna här utmaningar är jätteroliga, så om någon annan också vill ge mig en inredningsnöt att knäcka är det bara att höra av sig. husligheter(at)gmail.com, skriv Utmaning i ämnesraden. Att göra som Veronica och skicka med en illustration (eller ett mönster/en möbel/en bild) som utgångspunkt är toppen.

Translation: I got an e-mail from Veronica who is moving to her first own apartment soon, and wanted some help. The illustration by Cecilia Carlstedt is a favourite of hers, so I created the room around it.