Läsarutmaning: Möblera ett rum

22 september, 2009 13 kommentarer
Livingroom / Vardagsrum / Reader's dilemma / Läsarfrågan

Annonsen laddas.

Jag fick ett mail från Veronica som ska flytta hemifrån snart:

Jag ska flytta till min första lägenhet i december och jag känner mig verkligen helt förvirrad vad gäller vilken stil jag vill ha, jag vet inte riktigt hur jag ska få mina idéer att fungera i praktiken. Jag känner mig dock grymt inspirerad av denna illustration av Cecilia Carlstedt.
Min utmaning till dig är då att göra ett slags collage (av möbler och ting) med inspiration från illustrationen ovan. Ledorden är: ljuvt, pudrigt, simpelt, avskalat och skirt.
Så här skulle jag inreda rummet med illustrationen som bas.
Så här skulle jag inreda rummet med illustrationen som bas.
Sagt och gjort, jag försökte hitta en stil som plockade upp färger och former i Cecilias illustration (som ni kan se uppe till vänster).
Färgskalan är förstås plockad direkt från tavlan, men jag försökte hålla mig borta från rosa och snarare använda creme och beige, för att det inte skulle bli för ”puttenuttigt”. Organiska former på alla möbler, men en del svarta och grafiska element för att väga upp det mjuka. En blandning mellan mjukt och hårt, sirligt och stramt.

Hoppas du fick några nya idéer, Veronica! Jag är verkligen ingen inredare/stylist, men jag tycker såna här utmaningar är jätteroliga, så om någon annan också vill ge mig en inredningsnöt att knäcka är det bara att höra av sig. husligheter(at)gmail.com, skriv Utmaning i ämnesraden. Att göra som Veronica och skicka med en illustration (eller ett mönster/en möbel/en bild) som utgångspunkt är toppen.

Translation: I got an e-mail from Veronica who is moving to her first own apartment soon, and wanted some help. The illustration by Cecilia Carlstedt is a favourite of hers, so I created the room around it.

Skriv en kommentar

*

13 kommentarer

Ja, det här var en kul idé, funderar på att återkomma med mitt vardagsrum som nu ska ordnas…

På tal om det så vet jag att du hade, i din förra blogg, ett inlägg om en möbelfirma från USA (tror jag) som hade sammetssoffor och kanapéer om jag inte minns rätt.Jag har inte kunnat glömma dessa soffor, vad jag minns så låg priset på en väldigt rimlig nivå fast frakten var medräknad. Den soffan som du visade kanske var äppelgrön?

Har röstat på dig och önskar dig lycka till! Du har en riktigt bra blogg!

Sia: Det var nog Urban Outfitters, som tyvärr inte skeppar direkt till Sverige. Men det bör gå att använda en vidareförmedlingstjänst. Dock har Urban Outfitters fått en del kritik för dålig kvalitet på vissa möbler, googla lite så att du kan bilda dig en egen uppfattning. Men de är fantastiskt fina, så jag förstår att du är sugen – det är jag med!

Hej!
Nu har jag letat genmon hela din blogg och jag blir tokig!
För ett tag sedan så bloggade du om några skålar i keramik med ett (dock)huvud i mitten av skålen. De fanns på Supermarkethq om jag inte minns fel. Men nu hittar jag dem inte och måste ha dem!
Har du något tips på var jag kan få tag på dem?

Så fint, så fint! En Stingray kommer landa hos mig inom en snar framtid, fast inte lyxversionen i trä, utan i vit plast, men jag gillar den mest så jag är glad ändå! 🙂 Grattis till nomineringen, jag har röstat på Dig och Frida. Bra att ni var med i olika kategorier så jag kunde rösta på båda två! 🙂

Tack då mycket för snabbt svar! Då ska jag läsa på mer. Har använt mig en del av en förmedlingstjänst som heter MyUs som fungerat väldigt bra, även det inte handlat om så stora saker som möbler, men det ska ju inte vara någon skillnad egentligen.Det kanske bara känns lite läskigare.

Wow, Maria! Det här är helt fantastiskt. Jag tror verkligen att du har hittat din nisch nu. Hur coolt som helst. Kör på med såna här utmaningar, det är verkligen kul! Johanna

Härligt att läsa… blir så inspirerad. Vi får snart hem vår soffa och det kommer vara så mysigt att få göra vid här hemma… nu letar vi bara efter en ny tv-apparat också!
Lotta