Husligheter

Gertrude

Inbjudande bild på inbjudan till pressfrukosten.

Inbjudande bild på inbjudan till pressfrukosten.

I dag var jag på pressfrukosten för nya lifestylebutiken Gertrude som öppnar för allmänheten i morgon. Den ligger vid Norrmalmstorg, mitt i smeten, och jag tycker mig se en tendens att fler och fler möbelhus väljer att lägga sig centralt. Dyrt så klart med hyrorna, men onekligen bättre för billösa stadsbor som jag som annars aldrig skulle ta sig dit.

Fina detaljer från butiken – och ett megautbud av Duranceprodukter.

Fina detaljer från butiken – och ett megautbud av Duranceprodukter.

Och vad är då Gertrude? Jo, det är NK Bädd & Bads Staffan Lindborg som valt att gå sin egen väg och de 900 kvadratmeterna är fyllda med bädd- och badgodsaker från bland andra Ralph Lauren Home, Kenzo, Designers Guild, Yves Delorme med flera. Gertrude erbjuder också inredningshjälp, utvalda vintagemöbler och fin skyltning med hjälp av fantastiska Lotta Agaton som fått uppdraget att ”levandegöra butiken”. (Vilket jag märkte genom att Therese Sennerholts fina illustrationer hängde över kassan – Lotta brukar ju visa dem i sin blogg.)

Färgsprakande textilier. Observera det illrosa(!) koskinnet på golvet längst ner till höger.

Färgsprakande textilier. Observera det illrosa(!) koskinnet på golvet längst ner till höger.

Jag gillade känslan i butiken skarpt, den är oerhört välinredd och allt ser mumsigt ut – inklusive det som inte är min stil. Fina små stilleben överallt och finurliga små hälsningar från Gertrude här och var. En snygg lokal och ett brett utbud därtill gör att jag definitivt kommer tillbaka. Det gör nog fler också – när jag skulle gå hörde jag en av de andra gästerna säga ”Jag vill bo så här!”…

Translation: Stockholm’s got a new lifestyle store, Gertrude. It opens tomorrow, but I went to the presentation breakfast this morning. I really like it, it’s very well put together with lots of colourful textilies, nice vignettes and installations everywhere.

Kommentera

Kommentera

Å så kul det skall bli att gå och titta i morgon! Tack för inspirerande bilder – ser grymt snyggt ut!
/annica

NORDISKA RUM http://www.nordiskarum.blogspot.com 10 mars, 2010 02:30 /

Svara

Ahh! Sicken tur man har, som ska till stockholm nästa helg!

Louise http://19830425.blogspot.com 10 mars, 2010 03:05 /

Svara

Kanon!! Har länkat till dig i min blogg. Hoppas det var ok :)

Trevlig onsdag!
Jannice

Jannice http://blogg.addsimplicity.se 10 mars, 2010 03:06 /

Svara

Denna butik ska jag definitivt besöka nästa gång jag kommer till Stockholm… vilket jag hoppas är snart. :)

Martina http://inspirationer.blogg.se 10 mars, 2010 09:44 /

Svara

Låter som om det är värt att åka till Stockholm bra för den här butiken. :-)

InneoUte-Malin http://inneoute.blogg.se 11 mars, 2010 01:45 /

Svara

ÄNTLIGEN***SUPER,UNDERBART,VACKERT***

Hanna Isaksson http://www.hannaisaksson.com 11 mars, 2010 11:14 /

Svara

After visiting this shop my strongest feeling was that it’s a rather cheap copy of the more prestigious Garbo showroom on Brahegatan.Many fine names just not the same ‘quality feeling’

Charles 6 september, 2010 09:06 /

Svara