Dubbelfråga

7 april, 2010 22 kommentarer
Organizing / Organisera

Annonsen laddas.

Läcker målning av Page H Laughlin (som inte har nåt att göra med inlägget, men bildlösa inlägg är ju en dödssynd!).
Läcker målning av Page H Laughlin (som inte har nåt att göra med inlägget, men bildlösa inlägg är ju en dödssynd!).

J ag har ju begåvats med synnerligen smarta läsare, det har jag fått klart för mig genom alla mail som trillat in det senaste året. Och nu tänkte jag helt fräckt utnyttja det genom att fråga er om råd:

  1. Ni som river ur fina sidor/bilder ur magasin – vad gör ni med alla riv? Just nu förvaras de bara i struliga buntar här hemma och jag antar att man kan sätta in dem i pärmar eller så men jag känner att jag skulle vilja ha en smart plan innan jag sätter igång. Någon av er som har löst rivdilemmat på ett smart sätt?
  2. Mina fina, fina Penguinmuggar börjar bli missfärgade av allt chaite jag häller i mig. Finns det överhuvudtaget något husmorsknep (eller dundermedel) som rår på sånt?

Translation: I have two dilemmas – I don’t know what to do with all the  pages I’ve torn from magazines, and my favourite tea cups are getting miscoloured of all the tea I’m drinking. What to do?

Skriv en kommentar

*

22 kommentarer

1) Jag sparar bara digitala inspirationsbilder nu för tiden, men jag har gamla Moleskin-skrivböcker där jag klistrade in allt kronologiskt.

2) Jag har ett jättebra husmorstips som jag kör på mina koppar: häll några matskedar salt i koppen, i med lite vatten och skrubba med fingrarna tills missfärgningen försvinner. Tar lite tid, men funkar!

Jag river inte ut något, utan sparar alla tidningar. Förut gjorde jag dock så med recept. Tanken var att klistra in dem på papper och sätta in dem i en pärm. Så blev det aldrig.

Jag har en receptpärm med plastfickor. När sidorna börjar sina går jag bara och köper nya, mer än så är det inte. Sen är det lätt att kasta om något man testar inte blir gott.

Hejhej, det kan inte vara en idé att strukturera urklippen utifrån kategori – för ofta när man söker inspiration har man väl en liten aning om vad det är man söker – detaljer, helhet, kök, badrum, specifika möbler m.m. Istället för att spara i pärm så skulle jag välja att spara i lådor, visst lite rörigare och inte lika överskådligt men betydligt lättare att man håller igång organiserandet. =) //Maria

Åh, det där problemet med riv har jag också haft! Tills jag började skanna in bilderna MEN hur ska man då ha ordning!? Jo, Microsoft OneNote! Hur bra som helst och kan användas för allt möjligt. Jag har det dels för inredningsinspiration men även för alla andra tips jag hittar på nätet (visst, bokmärka går ju men siter flyttar och adresser ändras). Går att ha kategorier och även en privat del och en business del. Suveränt! Inga mer riv som ligger i buntar och skräpar (och som man inte går tillbaka och tittar på ändå, inte jag iaf). Nu lägger jag in allt där som jag inte vet var jag ska lägga. Lycka till!

Ånga koppen över ett vatten bad och torka med en kökshandduk, sliter inte på porslinet. När jag jobbade på hotell i England var det en vanlig syssla 🙂

Hej, min mamma gick loss på mina missfärgade tekoppar med en sockerbit. Skölj med vatten och ”tvätta/skrubba” med sockerbiten, det funkade för henne!

Tack för alla tips! Nu ska jag ånga mina koppar och gnugga dem med sockerbitar – och att scanna och sortera på datorn låter onekligen som en bra idé. Ni är grymma!

jag haller i lite maskindiskmedel och fyller upp till kanten med vatten. Funkar varje gang och man behover inte skrubba eller nat! Blir som nya.

Jag klipper ut och sorterar sedan bilderna i kategorier. En plastmapp för kök, hall, vardagsrum osv. Sedan om jag behöver inspiration till huset så letar jag bara reda på rätt mapp och tar ut bilderna. Enkelt och smidigt, blir det mer tjorvigt så blir det inte av för min del.

Hej! Ett gammalt husmorsknep är att använda bikarbonat för att ta bort missfärgningar. Häll i bikarbonatet och gnugga med disksvamp i varmt vatten så brukar missfärgningarna försvinna.

Jag brukar ta vanlig grönsåpa i missfärgade muggar, hälla i kokande vatten och låta stå. Sen bara att diska som vanligt!

Att samla klipp har jag gjort i omgångar, i vissa perioder får jag för mig att riva ut allt jag hittar i tidningar och klistra in i en fin bok… men sen glömmer jag bort det, så jag antar att jag också behöver ha bättre ordning på det där 😉

Jag samlar som du, buntar de i olika mappar. Sen en dag tar jag fram inredningspärmen om jag känner för den, eller modepärmen. Sätter mig på golvet klistrar och dricker te. Som fotoalbum. Fråga 2 har jag inte varit med om, byta ofta?

HEJ HOPP! Hittade din sida o sparade den bums som favorit.
BÄSTA (!?)TIPSET för missfärgade tekoppar. Tag en gummidiskvante på din tass. Ta sedan MASKINDISKMEDEL med lite,lite vaten o GNO.(missfärgningarna försvinner i ett nafs. Lätt som en plätt!
Ha en bra vår. Tjingeling från Lena i ´Jönköping

Känner igen dilemmat med stora tidningshögar och massor av lösa papper. Vi satte oss med tidningshögarna och rev ut allt som vi gillade, sorterade alla lappar grovt efter färger, typ av rum osv och klistrade upp på stora vita kartongark. När vi behöver inspiration med husprojektet åker allting upp på en vägg och kompletteras ibland med lite nya urklipp. När vi tröttnat på dem, så åker de undan ett tag.

Lite salt och vatten, sen är det bara att gnugga lite så blir kopparna som nya 🙂 Att köpa ett fotoalbum med tomma sidor kan vara en idé om man har många småklipp, bara att klistra in dem sedan allt eftersom.