Husligheter

Dagens önskerum: Färgprakt!

Energifull inredning.

Energifull inredning.

B

ara plånboken tillät skulle jag nog omfamna klyschan om att alla som vill framstå som begåvade med ”god smak” köper Svenskt Tenn direkt. För jag tycker att Josef Franks fantastiska mönster, vackra möbler och egensinniga färgkombinationer är helt underbara och att avstå från något man gillar bara för att det är lite stereotypt är minst lika fånigt som att köpa något man inte gillar för att det är trendigt. Anser jag.

Well, efter att ha besökt en av mina stilsäkra kollegor på ELLE och fått njuta av hennes fantastiskt mysiga lägenhet med färgsprakande (och ärvda!) Svenskt Tenn-möbler är jag än mer övertygad om att det finns något mer än bara stilängslighet förknippat med varumärket. Trots att jag egentligen har en ganska färglös period själv så blev jag omedelbart frestad att göra om totalt för att få samma energifulla känsla.

Ovan är det alltså soffa och fåtölj från Svenskt Tenn, bord från Ilva, sideboard från Claesson Koivisto Rune, skålar från Marimekko, kuddar och lampa från Svenssons, filt från IKEA, och hängare designad av Eames.

Translation: In Sweden there’s a brand called Svenskt Tenn (”Swedish Pewter”) with colorful fabrics designed by Josef Frank. It’s consider ”good taste” in Sweden, to the point where it’s almost frowned upon, but I really do think it’s lovely.

Kommentera

Kommentera

Fint, jag gillar!

Benita http://chezlarsson.com 31 maj, 2010 08:23 /

Svara

Mkt bra och kloka ord!

Ha en fin vecka!
Kram Jannice

Jannice http://blogg.addsimplicity.se/ 31 maj, 2010 09:27 /

Svara

Så sant! Min farmor som är den mest inredningsintresserade i min närhet har en Josef Frank-soffa och några andra prylar från Svenskt Tenn och hennes hem är underbart! Som någon sorts kombination av mysigt och lyxigt.

Ylva 1 juni, 2010 09:35 /

Svara

Kuddarna från Svenssons där.. de skulle fungera riktigt bra i ett kuddkrig :D
http://fantasticfrank.wordpress.com/2010/06/01/kuddar_kuddkrig_inte_dekoration/

Fantastic Frank http://fantasticfrank.wordpress.com/ 1 juni, 2010 03:56 /

Svara

Det där skriver jag också under på. Sjukt fint!

InneoUte-Malin http://inneoute.blogg.se 8 juni, 2010 08:07 /

Svara