Husligheter

Vinn en espressomaskin!

Den är ju orange!

Den är ju orange!

U

nderbart att det snart är juni, eller vad säger ni? Jag tycker vi firar med en tävling, som kanske verkar lite ologisk med tanke på att jag inte dricker kaffe. Men jag älskar däremot både doften av och konceptet med kaffe – plus att den här limited edition-maskinen ju är orange!

Märket är Lavazza och heter A modo mio limited edition. Den är av modellen Extra, vilket innebär att den är utrustad med mjölkskummare och att du själv kan välja hur lång din espresso ska vara. Värdet är 1 795 kronor. Extra skojigt är att den här varianten i glada färger och begränsad upplaga inte lanseras förrän till hösten, så du har nu chansen att vinna ett förhandsexemplar. För att vinna ska du helt enkelt berätta följande:

Hur (och var) avnjuter du helst din espresso?

Tävlingen är öppen tills midnatt på söndag. Lycka till!

Translation: Giveaway, only for Swedish readers though!

Kommentera

Kommentera

En espresso avnjutes lämpligast i form av en latte en skön söndagmorgon, med familjen och morgontidningen på armlängds avstånd.
Eller på vilket jäkla sätt som helst i New York.

agata http://agata99.blogspot.com 31 maj, 2010 10:54 /

Svara

Allra godast är espresson som intas en stund efter lunch för att undvika matkoma. Allra helst i ensamet med en dagstidning.

Victoria 31 maj, 2010 11:06 /

Svara

Den bästa espresson är den som utgör en del av en latte, tillagad av maken en kväll då barnen lagt sig och tystnaden – den efterlängtade har lagt sig och, och självklart serveras den till mig i soffan tillsammans med en bit tranbärschoklad – det är livskvalitet för en småbarnsmamma.

Lena http://www.tyramyra.bloggagratis.se 31 maj, 2010 11:16 /

Svara

Jag har nyss flyttat in i min mormors gamla hus och drömmer om att avnjuta min espresso ute på kalkstenstrapporna i kvällssolen, efter en lång dags renovering av husets rum och kök, med dagens tidning i handen och hunden snarkandes i knäet. Det var på dessa trappor jag själv en gång i tiden lärde mig dricka kaffe, nybryggt ur mormors Don Pedro som ännu står kvar i köket men tyvärr slutat brygga underbart doftande kaffe. Så att sluta cirkeln med en ny generation av både kaffebryggare och boende i huset hade varit fint!

Jennie 31 maj, 2010 11:23 /

Svara

Wow vilket pris!!
Jag avnjuter helst min espresso som en latte, ute i solen tillsammans med lillan som har har somnat i vagnen. Särskilt god blir den som en liten belöning efter att jag tex har dammsugat och skurat golven…. lite vardagslyx så där :)

Stämningsfullt http://www.stamningsfullt.blogspot.com 31 maj, 2010 11:26 /

Svara

Den bästa espresson dricker man på stående fot, i Rom. Tidig morgon, med långa skuggor och innan trafikvansinnet bryter ut.

thisismycat http://thisismycat.blogspot.com 31 maj, 2010 11:30 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso i Latteform, i sällskap med min man som också är en sann kaffefreak. Platsen är i soffan, och tillbehöret är en bit mörk choklad.

Helena 31 maj, 2010 12:00 /

Svara

En espresso avnjuter jag på vårat nybyggda trädäck i vår lilla trädgård. Passar på att njuta av solen en stund medans lillan sover middag!

johanna http://madebyjoni.blogg.se 31 maj, 2010 12:02 /

Svara

Hej! Min espresso (fram till dess att jag har möjligheten att göra den själv hemma o njuta av den på min furstutrapp!) avnjuts tidig förmiddag ca 0930-1000 på ngt café med uteservering. Bordet ska helst stå i halvskugga, det ska vara sommar, varmt o staden fylld av både semesterfirare, turister samt oss vanliga ”infödingar”, alla på väg ngnstans. En morgontidning lite nonchalant uppslagen intill mig på bordet så att jag kan glutta i den när intresset för alla förbipasserande svalnar. Åhh, denna härliga känsla…

Eva 31 maj, 2010 12:15 /

Svara

Inte alls! Åtminstone inte i ren form. Däremot dricker jag mer än gärna espresso i form av en riktigt god cappuchino när helst en sådan bjuds. Tyvärr är det inte ofta eftersom det enda vårt hushåll har i kaffemaskinväg är en riktigt ful och plastig kaffebryggare. Så gissa om jag skulle bli glad, och maken tusenfalt lyckligare, av att kunna börja dagen med inte bara en snyggare köksbänk utan även grymt kaffe.

Jenny 31 maj, 2010 12:25 /

Svara

I en liten kopp med stort öra, med den svarta ytan fläckad av skummad mjölk. När somhelst på dygnet, behövs det – insvept i en pläd, eller bakom raden av tända juleljus.

Helena 31 maj, 2010 12:32 /

Svara

Nu i sommar så avnjuter jag allra helst en espresso som en islatte, gärna då på balkongen tillsammans med en riktigt bra bok. Stunder som sådana så förstår man verkligen meningen med livet ;D

Natalie R http://www.busryck.com 31 maj, 2010 12:34 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso på en liten uteservering i centrala Paris, gärna på eftermiddagen, spanande på människorna som går förbi. I mitt jobb ingår trendspaning av det här slaget och kan man möjligen jobba under bättre former?! Jag tror inte det :)

Ingrid 31 maj, 2010 12:45 /

Svara

Espressomaskin i orange. Hur snyggt kan det bli?
Dagens bästa (och första) espresso tar jag när jag kommer till jobbet. Vi har fantastisk god espresso på mitt jobb och när jag väl satt mig tillrätta med min kopp, då kan dagen bli hursomhelst. Den startar min dag i en positiv anda.

Kicki http://iverashus.blogspot.com 31 maj, 2010 01:25 /

Svara

Själv dricker jag inte kaffe… men jag har en espressoberoende make som är minst sagt surmulen och tystlåten innan dagens första kopp. Sedan blir han glad och trevlig. Dagens bästa espresso är alltså min mans morgonkaffe! Vår nuvarande espressomaskin är 18 år gammal och förutom att den ser rejält sliten ut för den ett förfärligt oväsen. En uppgradering vore verkligen välkommet!

Maria 31 maj, 2010 01:33 /

Svara

Min dricks för att kickstarta dagen och sen för att avluta den. Gott före och efter.

Benita http://chezlarsson.com 31 maj, 2010 02:07 /

Svara

Min espresso dricks helst med krämigt skummad mjölk, på ett litet kaffe, med en fin vän i en skön fotölj.

Maja 31 maj, 2010 02:33 /

Svara

avnjuter helst en cuppucino på någon uteservering spanandes på folk och bara njuter av min semester. Spelar inte så stor roll var – bara jag är ledig!

nilla 31 maj, 2010 03:23 /

Svara

Jag skulle verkligen vilja dricka min espresso i halvskugga en ljummen kväll på vårt ännu inte helt färdiga trädäck. Gärna ur någon av de snygga kopparna jag köpte för ett tag sen. Mmmm, visst är det härligt att drömma!

Helene 31 maj, 2010 03:27 /

Svara

Kikar ut genom fönstret och solen skiner, det kommer att bli en het dag. Går ner på gatan för frukost och svänger in på baren precis intill där jag bor. Beställer ”Un caffè e un cornetto!”. Dricker den svart, sveper den hastigt. Utan mjölk, utan socker – som det skall vara, ren energi. En ny dag i Rom kan ta sin början, med den bittra, lite sura smaken fortfarande på tungan! (Bor dock i Sverige nu :) )

Charlotta 31 maj, 2010 03:30 /

Svara

En latte på förmiddagen sittandes på min ovärderliga uteplats med förmiddagssol. En pärla i en stadslägenhet, härligt med de lummiga träden och doften av kaffe. Gärna med senaste Sköna Hem och några av mina egna choklad & hasselnöts biscotti som sällskap.

Elisabeth Petersson 31 maj, 2010 03:34 /

Svara

Espresso skall ju förståss avnjutas på vår nya balkong i vår nya lägenhet. Det ända som saknas är en fantastisk maskin i favoritfärgen orange! Tänk va härligt inget kunde vara bättre!

Anki 31 maj, 2010 03:39 /

Svara

En slät espresso och en DN på balkongen en solig sommarmorgon efter morgonträningspasset en timme innan jobbet.

micke http://mirolamods.posterous.com/ 31 maj, 2010 04:10 /

Svara

I form av en latte på en balkong i ljummen kvällssol.

Terese 31 maj, 2010 04:27 /

Svara

En egengjord espresso med min älskade mor i det prunkande växthuset en eftermiddag tillägnad skvaller, uppdateringar och skratt är absolut det bästa!

Fast. En espresso på en liten bakgata, en förmiddag i ett varmt och gästvänligt Toscana är inte helt fel det heller…

Cecilia 31 maj, 2010 04:28 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso med lite skummad mjölk på toppen tillsammans med min hund på verandan. Vi brukar sitta där, året om, och spana på havet, skogen, solen och nästan allting. Det är vår stund, min mest trogna vän och jag.

hedwig 31 maj, 2010 04:45 /

Svara

Den bästa espresson avnjuts på en lummig altan med alla sommarens dofter. Den blodröda solen sjunker sakta ner i havet och koppen i handen värmer hela kroppen. Tankar far och kroppen känns utmattad men nöjd efter en dags renovering i stugan. Den bästa boken ligger uppslagen bredvid mig på bordet och man njuter av tillvaron. Svensk sommar är helt fantastisk!

Kajsa 31 maj, 2010 04:57 /

Svara

Den bästa espresson avnjuts i mitt favoritland Spanien (där dom enligt min mening gör den bästa kaffen). Den avnjuts en sen eftermiddag på en uteservering på en folkrik gata. Den avnjuts samtidigt som jag småpratar med min pojkvän och äter på en (egentligen inte alls god) kaka.

Emma 31 maj, 2010 05:40 /

Svara

Det är lördag morgon den 17 juli 2010. Tidig morgon. Jag och mina två söner är uppe och tassar i ottan. Vi viskar och pysslar, tar fram paketen, tänder ljusen och gör i ordning fika. Den rykande varma latten från den nya kaffemaskinen doftar ljuvligt. Så smyger vi äntligen in till min älskade make och pojkarnas älskade pappa, sjungandes ”ja må han leeeeva”! Han fyller 30 år idag och han har önskat sig en kaffemaskin! Han får den nu av oss i present tillsammans med den första, doftande latten som maskinen gjort. För mig är detta det allra bästa sättet att avnjuta en espresso/latte!

Heidi Stenberg 31 maj, 2010 05:41 /

Svara

Helst skulle jag avnjuta en rykande färsk caffe latte hemma vid trädgårdsbordet med utsikt över Strömmen och grönskan och i sällskap med en god vän eller kär släkting. I lugn och ro hinner vi både njuta av kaffet, årstiden och varandras sällskap. Troligtvis blir det påtår!

Anna 31 maj, 2010 06:40 /

Svara

Jag avnjuter min espresso på en brygga vid en sjö. Sittandes på kanten med benen i det sommarvarma vattnet. Med min flickvän liggandes med huvudet i mitt knä. Kombinationen av varm, aromatisk espresso i munnen och svalkande vatten om benen samtidig som den man gillar mest finns bredvid mig. Bättre än så kan det knappast bli. Fast det lär behövas en jäkla lång förlängningssladd till espressomaskinen :)

Olof 31 maj, 2010 07:15 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso där jag sitter i skrivande stund, framför datorn med den dagliga bloggrundan framför mig, fast på morgonen. Kaffe och bloggar används för att kicka igång dagen. Efter dessa två doser är jag redo att möta dagens utmaningar.

Annika http://blogg.annikagoth.se 31 maj, 2010 07:19 /

Svara

Min espresso avnjuter jag helst i form av en härligt svalkande islatte på min balkong i solen, nyss hemkommen från skola/jobb med en god bok eller kanske med nyaste exet av Sköna hem/Vakre hjem og interiörer/Hus & hem
//Eva

Eva P 31 maj, 2010 07:22 /

Svara

Allra, allra helst på en liten piazza i Rom – men en kopp på den egna balkongen skulle sitta fint det med!

Josefine Öberg 31 maj, 2010 07:23 /

Svara

Åh, vilket fint pris!

Jag avnjuter min espresso på ”mitt”
fik som turligt nog ligger några våningar ner i mitt hus.

Jag sitter där varje dag och njuter länge av min kaffe,
umgås med mig själv, tittar på folk och pluggar.

Om jag vinner skulle jag kunna avnjuta en espresso hemma också! *Håller tummarna!*

Malwin 31 maj, 2010 07:26 /

Svara

en enkel espresso intas allra helst på en enkel restaurang på den italienska landsbygden! men mellan dessa gånger får det bli hemkokt ur ett udda glas uppkrupen i en grön fåtölj under min mormorsfilt.

Mia http://www.flickr.com/photos/mialiv/ 31 maj, 2010 07:43 /

Svara

I köket på morgonen, med en ostmacka och morgontidningen.
Den där lilla stunden på morgonen innan allvaret sätter igång är lika mycket njutning som vardagsglädje.

Gisela 31 maj, 2010 07:44 /

Svara

Hej :) !
Jag älskar min espresso med en sockerbit till. Helst ute på balkongen en tidig söndags morgon, tillsammans med min älskling! Livet kan kännas underbart ibland…

Julie 31 maj, 2010 08:20 /

Svara

Är alltid lite sen på morgonen, men så snart jag har fått i mig koffein får jag känslan av att det kommer bli en bra dag. Espresson intages i köket på stående fot innan jag rusar iväg!

Anna 31 maj, 2010 08:30 /

Svara

Jag föredrar alltid en espresso! Överalt!

Per Zander 31 maj, 2010 09:01 /

Svara

min espresso avnjuter jag allra helst i bologna, staden jag bor i men snart tvingas lämna och kommer att sakna något alldeles förtvivlat. vad skulle bättre kunna bota saknaden än en alldeles egen espressomaskin?

Anna 31 maj, 2010 09:06 /

Svara

en espresso, skummad mjölk och lite kardemumma skänker vilken morgon som helst lite stjärnglans och livskvalité.

sanna andersson 31 maj, 2010 09:33 /

Svara

åå, jag önskar att jag vann denna till min bästa vän som precis ska flytta till en supersöt tvåa med balkong. då skulle jag hälsa på henne varje dag och dricka kaffe och snacka strunt med henne på balkongen!

isa 31 maj, 2010 09:48 /

Svara

Jag dicker allra helst min espresso svart och skållande het. Jag sitter ensam ute på altanen, kanske bläddrandes i morgontidningen sådär på eftermiddagen när jag vaknat efter nattjobbet och ingen annan hunnit hem ännu. Tittar ut på allt som behöver göras vid vårt nybygge och bara skjuta på det en liiten stund till. DET är den bästa stunden på dagen!

Jenny http://operan8.blogspot.com 31 maj, 2010 09:51 /

Svara

Jag har alltid uppskattat att gå ut och äta på restaurang med det lilla extra. God service, smakrik mat, trevlig interiör och gott vin är njutning av högsta grad. När efterrätten intagits och personalen frågar om det får lov att vara en kopp kaffe. Den doften som omsluter sig i rummet, den aromen som sätter sig i gommen är oförglömlig. Jag må kunna räkna de gångerna kaffet varit utsökt på min ena hand. Men det är de som förblir oförglömliga.

Therese 31 maj, 2010 09:55 /

Svara

Den allra bästa ”espresson” är en stor latte, serverad på sängen av min morgonpigge make. Underbart sätt att starta dagen, vilket inte händer alltför ofta. Ungefär till mors dag, möjligen…

/Maria

Maria 31 maj, 2010 09:58 /

Svara

På balkongen i morgonsolen. Mitt Italien…

Lisa Bengtsson 31 maj, 2010 10:00 /

Svara

En stor kopp cafe latte med extra mycket fint skum är själva definitionen av vardagslyx för mig. Allra lyxigast blir det en tidig morgon utan stress med en oläst inredningstidning som tillbehör.

Mia http://www.oursideoftown.blogspot.com 31 maj, 2010 10:07 /

Svara

Jag avnjuter helst en espresso flera gånger per dagen, det är en del av dagen. Att man bara kan sätta sig ner i lugn och ro, läsa en tidning eller surra med någon av sina nära och kära och njuta av espresson.

//Millah

Millah http://millahoman.blogg.se 1 juni, 2010 01:23 /

Svara

Min espresso avnjuts bäst en tidig försommarmorgon på balkongen. Gärna i sällskap av en ostsmörgås och morgontidningen. Innan resten av familjen vaknar. Vardagssemester.

Ida 1 juni, 2010 04:49 /

Svara

Dricker inte kaffe själv, men jag njuter av lukten från en god espresso när min goe sambo sippar en. Han skulle bli ohämmat förtjust om jag vann. Och är han glad är jag en glad en. Sambon skulle helst avnjuta sin ute på ett försomrigt däck utanför sin älskade bastu på gården. Med kaftan och kanske en chokladbit till.

Smartasmia 1 juni, 2010 06:30 /

Svara

Tänk så här: Du har ett par veckors semester i Italien framför dig. Direkt efter landning och andra flygplatsbestyr hittar du din hyrbil och tar dig till semesterorten. Väl framme kastar du in väskorna i huset, tar en liten promenad till närmsta lilla café och tar ett gatubord. Så ska en espresso avnjutas och blir min verklighet även denna sommar. =)

Therese 1 juni, 2010 06:54 /

Svara

My home is my castle… så min Espresso avnjutes helst på min balkong i form av en cappuccino en sen eftermiddag, med min vovvi i knät och en god bok. Man ska njuta av ögonblicken i livet.

Kristina 1 juni, 2010 07:33 /

Svara

hand i hand med min flickvän under en lång förmiddagspromenad, iförd kostym och ett par italienska handsydda kalvskinsskor. eventuellt inköpt på sosta

Jonas Tigerstrand 1 juni, 2010 07:51 /

Svara

På altanen i solen, då den lilla underbara men intensiva busungen sover sin middagslur. Avslappning i sin renaste form:-)

Jenny 1 juni, 2010 08:26 /

Svara

Jag skulle avnjuta den på vår kommande balkong som jag längtat så mycket efter. Sittandes barfota i solen och med ett leende på läpparna.

Sandra | Inspirera Mera http://www.inspireramera.se 1 juni, 2010 09:29 /

Svara

Jag är mammaledig med en liten 8-månaders buskille och en av dagens skönaste stunder är förmiddagskaffet, när man varit uppe halva natten och från halv 6 på morgonen och sötisen äntligen somnar. Då får jag sätta mig i soffan eller på balkongen i morgonsolen och känna doften av nybryggt kaffe och få lite ny energi inför dagen. Tänk om det var en fin espresso istället – vilken lyx!

Emma A 1 juni, 2010 09:55 /

Svara

På helgen, efter frukost, framför datorn. Då läser jag alla mina bokmärkta bloggar och tidningar.

Lou http://stylerant.wordpress.com 1 juni, 2010 10:17 /

Svara

Efter en rejäl söndagsfrukost ser jag fram emot att njuta av en espresso, med Dagens Nyheter och bra musik som sällskap vid köksbordet. Synd att det bara är tisdag idag…

Jessica 1 juni, 2010 10:50 /

Svara

Jag avnjuter min espresso precis som du – sniffandes när någon annan dricker!

Att i närheten av familj och vänner kunna känna den härliga doften av hemtrevnad som hett kaffe innebär för mig.

Vore kul att kunna överraska och bjuda på en lyxig kopp espresso, när jag hittills bara kunnat erbjuda te och saft. Skulle slå till och ha ett kaffe med dopp-kalas då:)

Erica 1 juni, 2010 10:53 /

Svara

En espresso avnjuts som bäst i goda vänner lag sittandes i loungemöblerna ute på altanen med solen stålande från en klarblå himmel medans alla barn springer omkring och busar ute i trädgården.

Det är bara ett problem, vi saknar själva espressomaskinen…

Jörgen 1 juni, 2010 11:31 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso helt själv, en tidig morgon. Omsvept av en skön och fluffig morgonrock tar jag min kopp och går ut på altanen. Njuter av den lite sommarkyliga morgonen och hör fåglarna kvittra. I lugn och ro sippar jag på min kopp under tiden som resten av familjen sover vidare.
Stärkt av kaffet går jag in för att väcka de mina…

Linda 1 juni, 2010 11:37 /

Svara

Mitt livs godaste espresso är den i skuggan på restaurangens uteservering när Peppino, min chef, och jag pustar ut efter dagens lunchrusning. Han ser exakt ut som Al Pachino i sina solglasögon och är uppvuxen ”nere på klacken”, så italiensk det bara går att bli. Hans farfar var lokal maffiaboss och Peppino dricker sin espresso med fyra skedar socker i och håller låda med anföranden på dålig svenska, han har inte förstått poängen med att läsa sig språket ens efter 30 år här. Han har aldrig heller brytt sig om att jag heter Louise utan kallar mig konsekvent för Luisa, i tal såväl som skrift.

En varuleverans från ett litet italiensk grossistföretag anländer, Peppino lämnar sin kopp och börjar inspektera lådorna med färsk pasta, hela stycken parmaskinka och kilossäckar med espressobönor. Vilket spektakel, jag sitter som en fluga på väggen och önskar att någon annan kom förbi och fick se! Peppino gestikulerar hetsigt mot lådorna, skriker på italienska mot sin leverantör som i vederbörlig ordning skriker tillbaka på samma språk. Efter ett tag lugnar de ner sig och Peppino räknar upp hundralapparna direkt från kassan. Samma visa varje vecka. Jag fnissar och rör ner ytterligare en sked socker i min espresso.

Louise http://19830425.blogspot.com 1 juni, 2010 11:47 /

Svara

En espresso avnjuts bäst med min älskling på söndagsmorgonen. Då läser vi morgontidningarna och lyssnar på P1 tillsammans. Vi äter blueberrypanncakes med lönnsirap och bacon, och så dricker vi såklart espresso till.

Alexandra 1 juni, 2010 12:10 /

Svara

Helt själv med en croissant utanför farfars pyttelilla stuga i alperna innan de andra vaknar.

Malin 1 juni, 2010 12:16 /

Svara

En söndagsmorgon ute på altanen med min man i vars en Grythyttanstol. Barnen leker i sandlådan och vi läsaer söndagstidningen.

Åsa 1 juni, 2010 02:46 /

Svara

Jag njuter ofta och var som helst bara jag har en god espresso, det är den som gör stunden till en njutning.

Erika 1 juni, 2010 03:39 /

Svara

En tidig, solig morgon på bryggan ute i skärgården innan alla hunnit vakna. Där är gott kaffe en lyx, på en ö där närmsta butik ligger x antal sjömil därifrån.

Sandra 1 juni, 2010 04:21 /

Svara

Den godaste är nog på morgonen,det första man dricker.
Då vaknar livslusten till liv.Gärna skönt uppkrupen i soffan eller i sängen,tillsammans med min man.

Gittan 1 juni, 2010 05:30 /

Svara

Framför spegeln och i garderoben den där stunden precis innan det är dags att ge sig ut för kvällen. Espresson varvas med ett glas vin för bästa effekt.

B 1 juni, 2010 05:52 /

Svara

Den bästa espresson avnjuts i sängen en lördagmorgon tillsammans med min älskade, morgontidningen och bebisen i magen. Det är ett ögonblick som jag njuter av lika mycket varje lördag. Den bästa starten på helgen.

Anna 1 juni, 2010 06:00 /

Svara

Jag dricker helst en espresso på förmiddagen på en liten bar i Italien! I varje gathörn därnere finns det en liten bar och varje morgon är de fulla av italienare som dricker kaffe innan de går till jobbet. Det är en perfekt start på dagen, man blir så där härligt pigg innan man går till stranden eller på en tur till något trevligt ställe.
Tyvärr kan jag inte göra lika gott kaffe själv så här hemma i Sverige dricker jag aldrig kaffe :(

Hoppas på lite tur nu!!
Kram Anna

Anna G 1 juni, 2010 06:20 /

Svara

Den allra bästa espresson är den efter en god middag, på altanen, när höstkvällarna börjar vara mörka, men fortfarande varma nog för att sitta ute och njuta.

Jan-Anders 1 juni, 2010 08:07 /

Svara

Jag avnjuter helst en god espresso sittandes ute i solen och bara njuta av det sköna vårvädret.
Det skulle vara mysigt att kunna sitta och avnjuta en riktigt god espresso på min egna balkong som precis är fixad inför sköna sommardagar!

Sofia 1 juni, 2010 08:23 /

Svara

Var som helst, hur som helst, när som helst – kaffemoster som jag är :)

Ellinor http://myransmemoarer.blogspot.com 1 juni, 2010 09:07 /

Svara

En lördagsmorgon ute på balkongen precis när solen tittar runt hörnet. Njuter den tillsammans med en mandelbiscotti. Det är ju ändå helg :)

lina 2 juni, 2010 07:27 /

Svara

Sverige i all äran men den bästa espresson för mej är på en liten kvartersbar i Paris! Att bara sitta och lyssna, titta och känna in dofterna är för mej en fantastisk njutning. Så kanske kanske kan jag återskapa denna känsla mend en egen maskin hemma!

Lena 2 juni, 2010 07:49 /

Svara

I min lilla trädgård sitter jag med en latte i handen.
Jag sluter ögonen i kvällssolen och delar min latte med min lille kisse som lapar i sig mjölkskum och kurrar lyckligt.

gabriella 2 juni, 2010 09:28 /

Svara

En espresso avnjuter jag helst på en filt under vår nyutslagna syrénbuske. Helst med en nybakad kanelbulle till och en väninna vid min sida. Självklart med solsken och utsikt över grönskande åkrar och betande kor.

Sandra 2 juni, 2010 10:48 /

Svara

En solig dag ute på kolonilotten, helst med lite choklad och sällskap!

Märta 2 juni, 2010 11:03 /

Svara

Livet är underbart när man i lugn och ro kan dricka en god espresso och äta en biscotti till!

Rickard 2 juni, 2010 11:38 /

Svara

Jag dricker gärna en latte eller espresso i solen tillsammans med min man som är en total kaffenörd. Bredvid oss sitter vår 4-åriga dotter och erbjuder påtår i form av ”låtsaskaffe” i dockservisen.

Annica 2 juni, 2010 01:45 /

Svara

En espresso smakar alltid som bäst som avslutning på en trerätters middag i goda vänners lag.

Jaana 2 juni, 2010 09:36 /

Svara

Som småbarnsförälder avnjuter jag gärna min espresso vid frukostbordet samtidigt som jag läser min morgontidning. Precis efter att jag ätit frukost tillsammans med sonen och han nu spenderar lite tid framför bolibompa. För mig är detta lugnet före stormen och en tid för mig själv.

Lena http://lenaelisa@blogg.se 2 juni, 2010 09:48 /

Svara

Jag tog för ett tag sedan ett strategiskt beslut, att sluta dricka mjölk och så även latte. Så varje morgon när jag kommer till kontoret och startar upp så följer en kopp te och en en kopp skummig espresso med mig till arbetsbordet. Först sveper jag min espresso med ett elegant knyck för att sedan låta tekoppen få bli så där lagom ljummen för att avnjutas efteråt. Det är en bra start på dagen!

Britta http://signed-by-me.blogspot.com 3 juni, 2010 09:29 /

Svara

Snabbt men ljuvligt ensamt bakom spindelbusken utanför kontoret, under förevänding om snabbpåkallat möte.

Lisa http://gobigsayslisa.blogpsot.com 3 juni, 2010 09:44 /

Svara

Hej !

Jag tycker om att sitta inomhus en regnig sensommardag och sippa på en espresso, nu har jag varken kaffebryggare eller kaffe/espressomaskin men försöker mig på så gott det går med en presskaffe-manik.

Tack / Madeleine

Madeleine 3 juni, 2010 01:10 /

Svara

På en solig uteservering i vackra, romantiska Rom. Med peterskyrkan i bakgrunden och en massa fina italienska tanter och gubbar med stora leenden och fina skor. Just där befinner jag mig, sippandes på en stark och krämig espresso…i drömmen. I verkligheten sitter jag inne fast sommaren knackar på dörren, med näsan djupt inne i mina kursböcker och med ögonen konstant fästa på en datorskärm. Tenta på måndag, shoot me.

Hanna 3 juni, 2010 05:41 /

Svara

Jag avnjuter helst min espresso i stan, lutad mot en patinerad husvägg. Med solen i ansiktet som i symbios med kaffet och vårglada människor, värmer både kropp och själ.

david 4 juni, 2010 03:33 /

Svara

En espresso avnjuter jag helst efter en överraskade god middag, gärna i sällskap av en bit chokladtårta som välsignats med en skvätt whisky.

KW 4 juni, 2010 04:14 /

Svara

Faktiskt när jag kommer till jobbet! Efter en promenad dit på morgonen så sätter man sig med kollegerna och tar en kaffe ihop och pratar i en kvart innan butiken öppnar, väldigt mysigt!
På jobbet har vi en lavazza kaffemaskin, nu kanske jag hade kunnat få samma känsla hemma med vänner och god espresso!

Linda 4 juni, 2010 08:13 /

Svara

Helst sitter jag ute vid cafébordet ute i trädgården och lyssnar på fågelsång en tidig sommarmorgon! Jag har nyss lärt mig dricka och den snygga espressomaskinen är ju ett skäl till fler espresso-mornar!

camilla - vitarummet http://www.vitarummet.blogg.se 4 juni, 2010 10:03 /

Svara

Helst dricker jag en espresso i skuggan av mitt favoritträd i mormors trädgård.

Emma L 4 juni, 2010 11:05 /

Svara

Min espresso skulle avnjutas innan träningen. När man kommit hem efter en lång dag i skolan eller jobbet kan det vara tungt att motivera sig att åka iväg. Då blir en espresso en fin avrundning på middagen och en räddare från den fruktade mat-koman!

Lisa 5 juni, 2010 03:29 /

Svara

Min espresso avnjuter jag helst tidigt på morgonen i vår vackra syrénberså, tillsammans med min kära familj. Under tiden vi dricker vårt goda kaffe samtalar vi om allt mellan himmel och jord samtidigt som vi bläddrar i dagens tidning. Morgonstund har guld i mun!

Bea 6 juni, 2010 10:54 /

Svara

Min espresso avnjuter jag helst på morgonen insvept i en fluffig morgonrock. Under tiden går jag igenom mina favoritbloggar och hämtar inspiration!

Jenny 6 juni, 2010 01:38 /

Svara

Jag är student och i tentaperioder har jag och min pappa som tradition att han kommer hem med en espresso till mig på lunchen så att vi dricker lunchkaffet tillsammans. Det är alltid perfekt med en liten pratstund och en kopp kaffe när man känner sig ångestfylld över allt som ska läras in. Tur att jag har världens bästa pappa som kommer ihåg precis hur det var! Och vet precis hur en god espresso ska smaka! Vårt tentakaffe får mig nästan att längta till pluggperioderna..

Helena 6 juni, 2010 05:21 /

Svara

Hejsan, är gärna med och tävlar om espressomaskinen.

Motivering:
En härlig design och front utav krom,
ett litet tryck och jag får kaffe med fin arom.
Aromerna stiger och ångan pyser
kan redan se hur jag sitter på balkongen och myser.
Läppjar och njuter av smaken
och lovar att den håller mej vaken…..

Tack för trevlig tävling!
Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com

Pia 6 juni, 2010 08:05 /

Svara

Till gommens förfinade välbehag så avnjuter
jag gärna en kopp espresso efter måltid.

Med detta lilla tekniska orangea under
som kan ge mej många goda kaffestunder.
För när ”kaffetarmen” får ett ryck
är det lätt att få en ädel dryck.
Till caffe latten fixar maskinen lätt mjölkfluff.
Ja, jag lovar att det inte är en bluff….

Tack för spännande & trevlig tävling!

Sommarhälsningar från Johan W

Johan W http://korta.nu/2c3b 6 juni, 2010 09:30 /

Svara

Hej Maria,

Jag vill dricka min espresso ur den läckraste maskin jag skådat varje gång vardagstillvaron behöver guldkant!

Helena J 6 juni, 2010 10:01 /

Svara

Espresso går vansinnigt bra ihop med knäckebröd toppat med leverpastej och saltgurka.
Så får det bli för mig, tillsammans med sommarbrisen på balkongen hemma. Kickstart och smaksymfoni i välmående blandning!

Magnus R http://www.magnusrydstrom.com 7 juni, 2010 07:21 /

Svara