Merci!

18 augusti, 2010 5 kommentarer
Paris / Paris / Shopping / Stores / Butiker

Annonsen laddas.

Merci i Paris.
Merci i Paris.

R

esor är ju alltid roliga, och oftast siktar jag på att besöka nya platser (efter devisen att jag vill se så mycket av världen som möjligt innan jag dör) – men det finns ju städer jag gärna återvänder vill, som New York, London och inte minst Paris. En otroligt hajpad butik som jag ännu inte besökt i just Paris är Merci, som av bilderna att döma är värt alla lovord och skriverier. Någon av er som varit där?

Klatschiga Pantonemuggar i rostiga skåp – den perfekta ateljétrendsskyltningen?
Klatschiga Pantonemuggar i rostiga skåp – den perfekta ateljétrendsskyltningen?
Härliga lokaler med mycket luft och yta.
Härliga lokaler med mycket luft och yta.
Något så basic som pennor ser lockande ut när det skyltas så här.
Något så basic som pennor ser lockande ut när det skyltas så här.

Translation: I really want to visit Merci in Paris, it looks amazing! Have you been there?

Skriv en kommentar

*

5 kommentarer

Hej!
Jag var faktiskt där igår! Jag bor strax utanför Paris sedan en massa år, och design- och inredningsnörd som jag är så har jag naturligtvis hunnit med några besök på Merci. Absolut värt ett besök! Lokalerna är fantastiska och utbudet brett. Det som är lite kul med Merci är att de säljer allt från plasttallrikar och engångsgrillar till superdesign och antika svenska trästolar (för 640€ styck…!). Det brukar alltid finnas nånting att förundras eller förfäras över, igår var det t.ex. ett bord med tillhörande stolar i sten och trä som såg ut som om det stått ute i granskogen några månader för att få en lite mossig patina… Kanske inget man släpper in i vardagsrummet hemma direkt, men definitivt kul att kolla in. Och dukat med Paola Navones eleganta vita porslin blev det en häftig stilkrock! I samma lokaler finns också ett urmysigt kafé/bokhandel som jag kan rekommendera.
Jag passar också på att tacka för en mycket inspirerande blogg! Själv har jag nyligen börjat blogga på franska om skandinavisk design och inredning (La Maison d’Anna G.) och jag har länkat till dig några gånger, hoppas det är ok.
Hälsn Anna

Kul att höra att ni tycker det är en spännande butik – nu måste jag verkligen se till att ta mig till Paris inom det närmaste året och kika in! Och Anna, självklart är det ok att du länkar – jag blir bara glad!