Husligheter

Tillbaka från London!

Fina prylar på Mint.

Fina prylar på Mint.

H

ur härlig är inte hösten i London? Efter förra veckans ruskväder här hemma var det verkligen inte fel att mötas av sol och värme under modeveckan!

Det var ju en jobbresa (om än en väldigt trevlig sådan), så jag hade inte all tid i världen att kika i inredningsbutiker. Men några hann jag ju med, så här kommer en liten sammanfattning:

ANTHROPOLOGIE
158 Regent Street

Viktigaste stoppet: Anthropology.

Viktigaste stoppet: Anthropologie.

Ja, inte helt oväntat så var jag ju tvungen att leta upp Anthropologie. Jag har aldrig drabbats av det riktiga ha-begäret på hemsidan, men efter Sandras inlägg så var förväntningarna ändå höga. Och visst är butiken fin! Jag gillade verkligen trappan mellan våningarna och alla kreativa skyltningar:

Vacker butikslokal, fin skyltning.

Vacker butikslokal, fin skyltning.

Men faktum är att Anthropologie funkar som sevärdhet men inte som shopping för mig. Nu ligger visserligen sortimentet ganska långt från min normala smak (När Anthropologie är som Odd Molly är min inredningsstil lite mer Acne, om ni förstår liknelsen), men det känns ändå som att man måste kitta hela sitt hem med Anthropologie för att det ska funka. Att ta en färgsprakande tallrik från den fina skyltningen och försöka få den att se lika fin ut i ett vanligt hem verkar liksom svårt.

Fina jättebyrån föll jag så klart för, jag också.

Fina jättebyrån föll jag så klart för, jag också.

Så förutom några alldeles för stora och dyra möbler och några enkla, fina koppar som trots allt inte behövde följa med hem var det få saker som föll mig i smaken. Men butiken ÄR värd ett besök, det är en inspirerande miljö och en häftig lokal.

LIBERTY
208–222 Regent street

Julavdelningen på Liberty och ett snapshot från inredningsavdelningen.

Julavdelningen på Liberty och ett snapshot från inredningsavdelningen.

London är proppfullt av varuhus, från anrika Harrods och lyxiga Harvey Nics till de bredare Marks & Spencer och Selfridges. Men min favorit är helt klart Liberty. Byggnaden ser mer ut att höra hemma i alperna än på Regent street, och kanske är det därför det känns så oerhört mysigt att strosa runt där.När jag var där hade julavdelningen (!) precis öppnat, så jag fick min första dos glitter redan i september den här gången. Jag spanade dessutom in design från bland andra Svenskt tenn, Studio Yra och inte minst Acne som hade ett helt eget rum:

Acne på Liberty.

Acne på Liberty.

Har du bara tid med ett varuhus – ta Liberty alltså!

MINT
2 North terrace

Fantastiska skapelser, även om det kanske inte är shoppingläge på Mint.

Fantastiska skapelser, även om det kanske inte är shoppingläge på Mint.

Riktigt kreativ design kan man spana in på Mint, som inte ligger långt från Victoria & Albert museum. Shoppingmöjligheterna är inte jättestora, men kreativiteten och fantasin som ligger bakom designen gör butiksbesöket till en upplevelse väl värd besväret ändå.

Finurliga saker att se på Mint.

Finurliga saker att se på Mint.

Och kvarteret kring Mint har mer att bjuda på:

FEW AND FAR
242 Brompton road

Och där fick man inte fota alls, så vassego – en bild utifrån.

Och där fick man inte fota alls, så vassego – en bild utifrån.

Runt hörnet från Mint hittar man alltså mysiga butiken Few and far som bjuder på en härlig mix av kläder och prylar.

SKANDIUM
245-249 Brompton road

Vill ha, vill ha, vill ha – både i skyltfönstret och på gatan utanför.

Vill ha, vill ha, vill ha – både i skyltfönstret och på gatan utanför.

Här hann jag helt enkelt inte in, utan passerade bara utanför. Men det räcker för att varmt rekommendera – mums, vad mycket fin skandidesign jag såg!

Slut på bilderna, men självklart hann jag också med Habitat, Zara home och Ladurée för lite sötsaksshopping. Usch, saknar redan London – det får inte dröja lika länge till nästa gång!

Translation: I’ve been to London for fashion week, and I had some time to go shopping (or at least looking at pretty things).

Kommentera

Kommentera

Oj vad mycket du hann med! Bra tips om resan går till London nån gång framöver… Mint ser himla lovande ut.

Linnéa http://finheter.blogg.se 23 september, 2010 10:05 /

Svara

Vad jag blir sugen att åka till London! Nu ska jag till Berlin, är det någon som har bra tips där?
//Nathalie

Nathalie 24 september, 2010 07:19 /

Svara

Håller helt med om Antropologie. Egentligen inte min stil, men man blir så överväldigad av stylingen att man nästan trillar dit ändå. Övertygande varumärkesbyggande.

Sandra http://designdelight.se/ 24 september, 2010 10:07 /

Svara

Nathalie:
Jag var i Berlin i somras. Kan verkligen rekommendera gamla öst-Berlin och en stadsdel som heter Hackescher Markt. Påminner om söder i Stockholm om du gillar det. Blandat massa olika affärer med barer och caféer. De har även utformat en speciell shoppingguide för området som man kan hämta i de flesta butikerna. Där finns även en vietnamesisk restaurang med underbar mat och supergoda fruktdrinkar. Monsieur Vong på Alte Schönhausser strasse 46. COS och APC finns också i krokarna om du gillar mode. Åh, jag vill tillbaka…

Linnéa http://finheter.blogg.se 26 september, 2010 06:02 /

Svara

Kan du inte tips lite om Köpenhamnshopping? Särskilt inredning. Det enda jag känner till ordentligt är typ Hay, och det gillar jag.

My 27 september, 2010 06:24 /

Svara

Härligt inlägg, gäller att spara. Anthropologie hade jag koll på från min egen tid i London men inte Mint. Måste spanas in vid nästa besök i stan!

Mia http://www.theswedishgirl.blogspot.com 27 september, 2010 07:41 /

Svara

Tack för fantastiska tips. Även jag blev väldigt förtjust i ”jättebyrån”.

Sofia-Tingelings http://tingelings.devote.se 28 september, 2010 08:18 /

Svara

Pingback: upedsky.se

Pingback: myoug.net

Pingback: shancrabb.se

Pingback: martumage.net

Vilka härliga bilder, och bra inspiration. Skall nämna din blog på lediga butikslokaler.se så att blivande butiksägare kan inspireras hos dig.

butikslokal http://www.ledigabutikslokaler.se/butiksinredning/inspiration/ 28 september, 2010 08:33 /

Svara

Dsquared Clothing Dsquared Hoodies Dsquared Jeans Dsquared Shoes

Dsquared Sweater Dsquared

T Shirt Dsquared Belt Dsquared Women Heels Shoes Dsquared Cap Dsquared JacketDsquared Polo

Shirt Dsquared Shirt Dsquared Pants Dsquared Swim Dsquared Coat Dsquared Flip Flops Dsquared Hoodies Dsquared

Bikinis Moncler Doudoune Moncler Vest Moncler Coat Moncler Shoes Moncler Jacket Moncler Hoodies Moncler Sweater Moncler Polo Shirt

Moncler Down Jacket Moncler Boots

Moncler Cap Moncler Pants Moncler Shorts Moncler Kids Moncler Bag Moncler Scarf Belstaff Leather Belstaff Bag Belstaff Leather Jacket Belstaff Leather Jacket Men Belstaff Leather Jacket Women Belstaff Women Jacket Belstaff

Men Jacket Belstaff Leather Dress Belstaff Leather Pants Tory Burch Shoes Tory Burch Tote Bag Tory Burch Wallet Tory Burch Flat Shoes Tory

Burch Sandals Tory Burch Suede Shoes Tory Burch Boots Tory Burch Heels Shoes Tory Burch Wedge Shoes Tory Burch Flip Flops Tory Burch Moccasins Tod’s Shoes Tod’s Ballet Shoes Tod’s Boots Tod’s Fall Shoes Tod’s Handbag Tod’s Loafers Tod’s Moccasins Juicy Couture Clothes Juicy Couture Tracksuit Juicy

Couture Flip Flops Juicy Couture Boots Juicy Couture Coats Juicy Couture Dress Juicy Couture Socks Juicy Couture

Bikinis Juicy Couture T Shirt Juicy Couture Sandals Juicy Couture Sweater Juicy Couture Flat Shoes Juicy

Couture Cap Juicy Couture Watch Juicy Couture Purse Juicy Couture Sunglass Juicy Couture Handbag Juicy

Couture Necklace Juicy Couture Bracelets Dsquared2 Men

Dsquared2 Hoodies Dsquared2 Jacket Dsquared2 Jeans Dsquared2 Shoes Dsquared2 T Shirt Dsquared2 Hat Dsquared2 Shirt Dsquared2 Sweater Dsquared2 Belt Dsquared2 Pants Docle Gabbana Dolce & Gabbana Bikini Dolce & Gabbana Jeans Docle &

Gabbana Shoes Dolce & Gabbana Sweater Dolce & Gabbana T Shirt Brand Clothes Chirstian

Dior Bag Christian Dior Flat Shoes Chirstian Dior Heels Shoes Emilio Pucci Dress Gianmarco Lorenzi Heels Shoes Gianmarco Lorenzi Sandals Manolo Blahnik Heels Shoes Marc Jacobs Bag

Marc Jacobs Sunglass

doherveleger8 4 juni, 2012 02:22 /

Svara