Husligheter

Julsmaker

Saffranspannkaka med blåbärssylt och ett lite wonky pepparkakshus.

Saffranspannkaka med blåbärssylt och ett lite wonky pepparkakshus.

Mitt julfirande är inne på sista sucken nu, och julbloggandet likaså. Den har sett likadan ut som de flesta år, förutom att vi faktiskt testat några nya saker i matväg! På julafton blandade vi en kanna mumma för första gången (ingen höjdare, smakade mest avslagen öl, men det kanske var fel recept?) och igår gjorde jag en saffranspannkaka (som däremot blev toppen, den får vara med nästa jul också!). En tredje grej återstår att testa – i kylen står en bunke alkoholfri eggnog (eftersom vi helt glömde att shoppa rätt typ av sprit till) och drar, den ska vi testa idag.

Och i år blev det faktiskt ett pepparkakshus också! Jag älskade att bygga pepparkakshus förr om åren, men de senaste åren har det inte blivit av. I år blev det verkligen i sista minuten (och om sanningen ska fram ganska slarvigt), men det blev ett i alla fall!

Translation: I tried some new stuff this year, like ”mumma” (a beer based drink – not very tasty), ”saffron pancake” (very good) and today we’re trying non-acoholic eggnog. And yes, I built a gingerbread house this year!

Kommentera

Kommentera

Saffranspannkakan ser underbar ut. Har du ett recept att dela med dig? Eller var hittade du det?

Gott Nytt År!

Malin http://elmlid.com 26 december, 2010 02:33 /

Svara

Malin: Receptet hittade jag här: http://www.kokaihop.se/recept/gotlansk-saffranspannkaka-pa-fardig-risgrynsgrot Superlätt, snabbt och fantastiskt gott!

Maria Soxbo 26 december, 2010 05:21 /

Vi testade också mumma på julafton häromåret men det blev ingen succé det heller… Saffranspannkakan ser däremot riktigt mumsig ut!
God fortsättning!

Anna G. http://www.lamaisondannag.blogspot.com/ 26 december, 2010 04:57 /

Svara

I år testade även jag att göra saffranspannkaka och den blev riktig smarrig. Gjorde även ett pepparkakshus som jag blev nöjd med :) Kika gärna…

Kram Anna

Skönt Hemma http://skonthemma.blogg.se 27 december, 2010 05:23 /

Svara