Husligheter

Zen-lugnt sovrum

Maria/Husligheter
Minimalism, javisst.

Minimalism, javisst.

Gärna öppen planlösning när det gäller kök och vardagsrum, men att integrera badrum och sovrum som ovan (via Love Nordic) är mer snyggt är praktiskt. Jag råkade nämligen ut för exakt den här typen av hotellrum i Sydafrika, där vi bodde högst upp i huset med snedtak, breda golvtiljor och ett badkar mitt i rummet. Det låter idylliskt värre, men försök duscha utan att blöta ner hela golvet … För den som mot förmodan funderar på en sån här lösning vill jag alltså avråda, å det bestämdaste. Duschdraperier är en underskattad uppfinning. Däremot är ju sovrummet ovan väldigt zen och harmoniskt.

Translation: I stayed in a hotel room much like this in South Africa, and believe me – putting a bath in the middle of the room without shower curtains is NOT a very bright idea.

Kommentera

Kommentera

Ha, det är klart att det är mer snyggt än praktiskt… Men som sagt, snyggt var det =)

Tina

Tina // peppar & vanilj http://www.pepparochvanilj.blogspot.com 28 februari, 2011 09:47 /

Svara

Hej fina du! Följer din blogg och inspereras massor. Jag har lite problem med hur jag ska inreda med växter, hur har man mycket grönt på ett sjysst sätt? på dom bilderna du postar lyser ofta blommorna med sin frånvaro. Hade varit grymt kul om du vill ge lite tips! Ha en fin måndag, Maika

Maika W 28 februari, 2011 09:59 /

Svara

Haha, ja ibland får nog det estetiska ge vika för det praktiska..! :-D

tinajo http://www.tinajoathome.blogspot.com/ 28 februari, 2011 10:26 /

Svara

Maika W: Åh, jag har så ”ogröna” fingrar man kan ha, så jag har inte riktigt problemet att det står växter överallt. Men däremot tycker jag att det kan vara fint att ha växter på oväntade ställen (om de nu tål att stå en bit från fönstret, det vill säga), som på köksbänken, på vardagsrumsbordet, i bokhyllan. Gå ifrån tänket med enbart fönsterbrädor så blir det säkert jättefint!

Maria Soxbo 28 februari, 2011 12:50 /

Svara