Lördagsloppis

21 maj, 2011 11 kommentarer
New in / Nya köp / Vintage / Loppis

Annonsen laddas.

Tre somriga tallrikar i engelskt porslin. Jordgubben hittade jag hemma i kylskåpet.
Tre somriga tallrikar i engelskt porslin. Jordgubben hittade jag hemma i kylskåpet.

Antar att det är semesterkänslan som börjar krypa sig på eftersom jag är så vansinnigt loppissugen just nu? I morse drog jag iväg till min närmaste loppis här i Huddinge (som även Elsa brukar hänga på) och fyndade faktiskt två kassar fulla med pryttlar. Tallriken ovan är en av tre (udda är bra?) som jag inte kunde motstå, de kändes så himla somriga och fina. Dessutom hittade jag:

Ett kakfat och tre små pressglaspryttlar. Ingen livsnödvändigheter, men lite förgyllande i vardagen kanske?
Ett kakfat och tre små pressglaspryttlar. Ingen livsnödvändigheter, men lite förgyllande i vardagen kanske?
Ett rivjärn och en slev. Inte förgyllande i vardagen kanske, men onekligen användbara när behovet uppstår.
Ett rivjärn och en slev. Inte förgyllande i vardagen kanske, men onekligen användbara när behovet uppstår.
En pytteliten assiett som jag liksom inte kunde låta bli att rädda, den var ju så ensam. Vad jag ska ha den till återstår att se. Att förvara tre blåbär på den känns kanske inte som en långsiktig plan.
En pytteliten assiett som jag liksom inte kunde låta bli att rädda, den var ju så ensam. Vad jag ska ha den till återstår att se. Att förvara tre blåbär på den känns kanske inte som en långsiktig plan.

Dessutom köpte jag tre sällskapsspel för den facila summan 25 kronor styck, som jag tänkte skulle få ligga helt oanvända i ett skåp i sommarhuset – eftersom det inte ska regna en enda dag på min semester.

Summa summarum fick jag alltså 3 tallrikar, 1 assiett, 3 sällskapsspel, 2 vaser, 1 glasask med lock, 1 kakfat, 1 slev och 1 rivjärn (och en plastkasse att bära i) för totalt 311 kronor. Jag är nöjd!

Translation: I went bargain hunting in my neighbourhood this morning, and this is what I came home with.