Industrimys från spanska ELLE Deco

24 maj, 2011 8 kommentarer
Inspiration

Annonsen laddas.

Arkivskåp i plåt, "lastpallsbord" – alla rätt.
Arkivskåp i plåt, "lastpallsbord" – alla rätt.

När jag läste om det här (häng med nu …) danska hemmet från en spansk inredningstidning i en kanadensisk blogg (puh!) så kunde jag inte låta bli att förbluffas lite över hur utbrett ”ljust & fräscht”-fenomenet ändå är. Den här lägenheten hade precis lika gärna kunnat vara svensk, och tydligen även spansk eller kanadensisk eftersom tidningen och bloggen snappade upp det. Fascinerande likriktning – kan det vara så att inspirationsmångfalden tryter när vi kan se hela världens hem på nätet? (Men snyggt var det ju hur som helst, tyckte den svenska inredningsbloggaren och visade upp det…)

Och Eamesstolarna ser man också över hela världen...
Och Eamesstolarna ser man också över hela världen...

Vore kul att höra hur ni tänker? Är det bara på gott som vi kan surfa oss hem till folk över hela världen, eller var variationen större när inredningsreportagen var de enda som knackade på?

Translation: This Danish home, published in a Spanish magazine, was also featured in a Canadian blog – where I found it. And this home could just as well

Skriv en kommentar

*

8 kommentarer

Jag KRÄKS på alla Eamesstolarna i inredningsbloggarna! Vissa bloggar repostar alla bilder de hittar med Eamesstolar på, oavsett hur inredningen i övrigt ser ut! Tror jag ska bloggstrejka ett tag.

Emma: Haha, jag är nog skyldig till en och annan Eamesrepostning själv! Dock måste jag gilla sammanhanget, så helt urskiljningslös är jag inte.
Lina: Klokt sagt! Mat är ju ett ypperligt exempel – man glömmer ju nästan att pasta är italienskt ibland.

Hm, jag tror att det både är positivt och negativt med globaliseringen inom inredning 🙂
Negativt är väl att det blir just så att ”det lokala” och variationen försvinner. Är ju faktiskt lite konstigt med till exempel New England-stilen där folk över hela världen pryder sitt hem med amerikanska flaggor, trots att deras egna koppling till USA är obefintlig. Kanske är det ingen som kan prata om ”skandinavisk” stil om 10 år? Samma utveckling har ju skett/sker inom t.ex. mat, pizza känns väl knappast lika italienskt nu som förr?
Positivt är ju att vi får större utbyte och mer att inspireras av!

Jag är lite kluven i frågan. Å ena sidan tycker jag att det är fantastiskt att bloggutbudet är så stort och att det finns så otroligt många bloggar man kan låta sig inspireras av. Problemet med det massiva utbudet är att vaska fram guldkornen, de där bloggarna som skiljer sig från mängden.
Att informationsutbudet mellan olika länder ökar tror jag bidrar till att de lokala särarterna suddas ut och att vi istället pratar om globala trender. På gott och ont, förstås. Däremot tror jag att det alltid kommer att finnas ett intresse för det som är nytänkande och annorlunda.

Maria: Du kan ha rätt. Och jag klagar ju egentligen inte, jag blev bara fascinerad av att så många olika nationers media älskade samma inredda hem.