Husligheter

Teppanyakihällar och bladguld

Maria/Husligheter
23 karats bladguld som stänkskydd, jajamensan.

23 karats bladguld som stänkskydd, jajamensan.

Apropå guld förresten. Minns ni DN-artikeln Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva från i höstas? Nu har det kommit en uppföljare i sanslös inredning – En borg vid Mosebacke torg – även om den inte riktigt uppnår samma höjder som teppanyakihällsartikeln. Men 23 karats bladguld som stänkskydd är ju inte HELT vanligt trots allt. Läs här, och kommentera gärna hos mig vad ni tycker om att läsa om såna här hem. Vill man läsa om det extravaganta, överdrivna och lite världsfrånvända, eller blir man mer inspirerad av mer jordnära hem?

Uppdatering: Anna Benson, vars hem det handlar om, bloggar också – här!

Translation: 23 carat gold above the sink – crazy or inspiring?

Kommentera

Kommentera

Hej!
Jag undrar om du vet var man kan köpa matbord i stil men Dakota från Iva för en billig peng.

http://www.ilva.se/produkt/59202977/dakota?webgrp=Nyheter/erbjudanden

Tack för en inspirerande blogg!

Anni 27 maj, 2011 08:22 /

Svara

Anni: Ilva är ju relativt billigt i sig själv, så tyvärr har jag inga bra alternativ. Har du kollat andra budgetkedjor, som Bolaget tex?

Maria Soxbo 29 maj, 2011 12:31 /

Jag tyckte att repotaget var.. tråkigt. Ingen direkt wow-känsla eller ens det där störande och världsfrånvända (bra uttryckt!) som i teppanyakihällsschabraket. Men för att svara på frågan så gillar jag ändå när artiklarna är lite edgy och inte alls för jordnära, det är ju alltid kul med nytänkande som leder till inspiration! :)

Malin 27 maj, 2011 08:41 /

Svara

Malin: Håller med, det är inte det mest inspirerande reportage man läst, men i övrigt är det ju åtminstone intressant med människor som går utanför de vanliga ramarna i sin inredning.
Wiveka: Haha, sant!
enannanhelena: Helt okej att du gillar ELLE Interiör! =) Jag jobbar ju inte där (vi är dock kontorsgrannar) så jag kan inte ta åt mig någon ära alls, men jag gillar också Interiören. Tack för fint beröm!

Maria Soxbo 29 maj, 2011 12:35 /

Kan ju inte sluta tänka på vad Wallner tycker om porträttet. I övrigt rätt intetsägande artikel.

Wiveka 27 maj, 2011 11:40 /

Svara

Jag tycker att det är i blandningen som all tjusning sitter! Bladguld OCH ”jordgolv” mixat. Då blir jag intresserad och inspirerad. Det är väl just därför som Elle Interiör är min absoluta favorit bland flera eminenta inredningstidningar. Nej, detta är inget fjäsk, det är sanningen. För mig.

Du blandar, förresten också, helt i min smak. :)
/helena

enannanhelena http://evigakvinnor.blogspot.com 28 maj, 2011 11:59 /

Svara

Kul att ni engagerar er så. Kan varmt rekommendera bladguld som stänkskydd. Det är toppen!

Benson http://blogg.aftonbladet.se/benson 29 maj, 2011 12:57 /

Svara

Benson: Kul att du hittade hit! Jag visste inte att du hade en blogg, annars hade jag så klart länkat till den direkt. Nu fixar jag det!

Maria Soxbo 29 maj, 2011 05:51 /

Hej!

Jag undrar om du kunde komma med idéer för ”TV-inredning”. Man ser så många vackra vardagsrum, men aldrig skymten av en television! Hur gör folk för att få den att smälta in i den övriga inredningen? Det finns ju liksom inte så värst många mediamöbler att välja mellan.

Tack för en inspirerande blogg!

NR 29 maj, 2011 05:37 /

Svara

NR: Jag håller med – och misstänker starkt att tv:n oftast städas bort när inredningstidningarna kommer på besök. =) Själv kör jag på det enklaste – en stor svart platt-tv uppmonterad på den vita väggen i vardagsrummet (inte det minsta osynlig eller dekorativ, men vi tittar ju trots allt på den så den måste ju finnas där) och en liten platt-tv ute i vårt andra utrymme (där vi har en schäslong och stereo etc). Den är däremot vit för att inte dra blickarna till sig lika mycket, och står på en sideboard istället för att sitta på väggen.
Jag tror på att ha den framme om man kollar mycket på den, men annars skulle jag nog köra på en möbel som inte är uttalat tv-anpassad – tex ett fint linneskåp som man kan stänga när man inte tittar.

Maria Soxbo 29 maj, 2011 05:56 /

Jag undrar om du (eller någon annan här) har någon erfarenhet av att handla på rum21.se. Tack på förhand!

Isa 29 maj, 2011 06:16 /

Svara

Isa: Inte jag, men kanske någon annan?

Maria Soxbo 29 maj, 2011 09:58 /