Husligheter

Baka liten kaka

Maria/Husligheter
Midsommartårta, jordgubbstårta, gräddtårta – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Igår hade jag ett gäng snygga kollegor på middag hemma hos mig och eftersom en av dem snart fyller år tog jag det som en ursäkt att få bjuda på tårta till efterrätt. Jag tycker nämligen att det äts för lite tårta, och framför allt är det roligt att göra dem! Jag var dessutom sugen på att testa att göra en regnbågstårta (”rosa” regnbåge då) efter att ha sett Call me cupcakes fantastiskt fina tårta (och lika fina bilder på densamma). Jag snodde idé, recept – tutti!

Midsommartårta, jordgubbstårta, gräddtårta – Husligheter

Eftersom jag inte på något vis är lika skicklig som Call me cupcake så garderade jag redan på förhand genom att köpa en massa bär att garnera med. Då syns det mindre att den lutar, tänkte jag.

Midsommartårta, jordgubbstårta, gräddtårta – Husligheter

Och resultatet? Tja, jag tycker att recepten smakade väldigt ”amerikanskt” – vi svenskar som är vana vid fluffig sockerkaksbotten hajar till en smula när det är sponge cake – den är ju betydligt mer kompakt. På plussidan gör det att tårtan är lättare att bygga på höjden eftersom bottnarna är stadiga, så att en rookie som jag kan lyckas på första försöket. Marängfluffet var dock gott!

Jag använde geléfärg, det krävdes max ett kvarts kryddmått totalt. Jag vägde noga upp smeten i fem lika skålar, tillsatte litelite färg i varje skål och fyllde sen på tills jag hade fem nyanser. Tyvärr hade jag bara en form (15 cm), så jag kunde bara grädda en botten i taget (tidskrävande), men det funkade så klart ändå. Som fyllning hade jag varannan hallonsylt, varannan lemoncurd. Och rätt fin blev den ju för att vara första försöket! Dock skulle jag nog välja ett annat recept nästa gång för att få lite mindre kompakt konsistens.

Så vad tycker ni – får jag godkänt för min lite wonky tårta?

Translation: I made my first rainbow cake the other day, and it turned out pretty ok! The idea came from Call me cupcake but the recipe for the cake itself is American and it’s actually pretty far from how Swedish cakes usually tastes – much more compact.

Kommentera

Kommentera

Klart godkänd! Man blir som lite baksugen ja… =)
Fin onsdag på dig!
-Anna

Anna http://www.home-loving.blogspot.com 15 juni, 2011 10:53 /

Svara

Anna: Den var lätt att göra, även om det tog tid! =) Och tack detsamma!

Maria Soxbo 15 juni, 2011 01:01 /

Hej Maria! Vad kul att du tog dig tid att baka ”min” tårta! Jag håller med dig angående receptet, och det märks att det är amerikanskt. Jag kommer troligen göra tårtan en gång till, fast med ett mycket mindre kompakt recept. Din tårta ser iallafall otroligt fin ut på bilderna!

Linda http://www.callmecupcake.se 15 juni, 2011 02:14 /

Svara

Linda: Åh, tack! Och herreGUD vad du är duktig, tycker både dina bakverk och bilder ser helt fantastiska ut! Hoppas du bloggar om den om du testar igen, för det vore skoj att få ett bättre recept att prova nästa gång! =)

Maria Soxbo 15 juni, 2011 05:12 /

Den ser helt fantastisk ut! Det skulle inte spela nån roll att den är lite kompakt. den är ju så fin!
Väldigt trevlig blogg föressten!

Anna http://picturemyday.blogg.se 15 juni, 2011 11:10 /

Svara

Anna: Tack!
Sara: Du skulle ha ätit MER! =)

Maria Soxbo 16 juni, 2011 03:15 /

Den smakade ljuvligt!

Sara 16 juni, 2011 10:52 /

Svara

Amerikansk men smarrig! Jag var så mätt annars hade jag ätit mycket mer. Bra jobbat Maria! Tack för receptet Linda.

http://pikadolly.blogspot.com

Pikadolly http://pikadolly.blogspot.com 16 juni, 2011 04:48 /

Svara

Ut med macaroooons i modevärlden, in med Rainbow Cakes! http://daniel.cafe.se/milano-springsummer-2012-sondag/prada4-3/

Viv 20 juni, 2011 11:33 /

Svara