Loppisfynden!

4 juli, 2011 12 kommentarer
New in / Nya köp / Vintage / Loppis

Annonsen laddas.

Allt samlat på en bild – förutom tre trasmattor som inte är så fotogeniska, men som ska hålla våra fötter varma i källarplanet på sommarhuset.
Allt samlat på en bild – förutom tre trasmattor som inte är så fotogeniska, men som ska hålla våra fötter varma i källarplanet på sommarhuset.

Så ja– dags att packa upp loppisfynden. Jag var på jakt efter fyra saker till sommarhuset. 1) Skolplanscher (check!). 2) En lampa att ha över matbordet (check!). 3) Vinglas (check!). Och 4) Assietter (check!). Så jag är mycket nöjd, men jag kom ju hem med lite annat också. Vi kikar!

Assietterna är Gustavsbergs Fasan-serie, 6 för 60 kronor känns ju överkomligt. Likaså vinglasen, 6 för 45 kronor. Ingen aning om vad de är dock – någon annan som har koll? På bilden även en fin trälåda som jag slog till på, och ljusstaken jag nämnde häromdagen.
Assietterna är Gustavsbergs Fasan-serie, 6 för 60 kronor känns ju överkomligt. Likaså vinglasen, 6 för 45 kronor. Ingen aning om vad de är dock – någon annan som har koll? På bilden även en fin trälåda som jag slog till på, och ljusstaken jag nämnde häromdagen.
Skolplanscherna, som är i absolut perfekt skick, hittade jag i Pepparkaksfabriken, och det fanns fler även om dessa var de finaste. Vasen köpte jag i Järbo för 75 kronor, den är supertung och väldigt fin.
Skolplanscherna, som är i absolut perfekt skick, hittade jag i Pepparkaksfabriken, och det fanns fler även om dessa var de finaste. Vasen köpte jag i Järbo för 75 kronor, den är supertung och väldigt fin.
Trådtavlor – tänk att jag skulle slå till på en sån barndomshemsklassiker! Dessa får stanna i Stockholmshuset eftersom de matchar så perfekt i färg. Grislampan blir kökslampa på Gotland och jag får se om den passar som den är eller om den ska sprayas svart.
Trådtavlor – tänk att jag skulle slå till på en sån barndomshemsklassiker! Dessa får stanna i Stockholmshuset eftersom de matchar så perfekt i färg. Grislampan blir kökslampa på Gotland och jag får se om den passar som den är eller om den ska sprayas svart.

Translation: This is what I bought at all the flea markets we visited last weekend. Pretty much everything, except the three thread art boards, are going to our summerhouse.

Skriv en kommentar

*

12 kommentarer

Vilka fina trådtavlor! De hade jag nästan glömt bort. De som finns på min näthinna från barndomen var mer pråliga och alldeles för färggranna. De här var RIKTIGT snygga! häls. miaw åland/finland

Jättefina fynd! På skolan där jag arbetar har vi jättefina skolplanscher uppsatta i trapphusen. Vi hittade dom i källaren för några år sen och bestämde oss för att ta ner färgglada reklamaffischer för att istället hänga upp svampar, djungeldjur och svenska sommarängar på väggarna. Mycket uppskattat av elever, föräldrar och personal. Jag har siktat in mig på en gammal skolplansch med en bläckfisk som jag vill ta hem. Jag bara väntar på klartecken från högre ort så att säga. 🙂

Så mycket fint och billigt! Lite otippat att jag, också, skulle falla för dina trådtavlor… De skulle passa perfekt här i vårt vardagsrum. 😉 Precis som du gillar jag ju orange (och grönt är min favoritfärg!)

Kul när turen visar sig och fynden med den, Grattis!

/helena

Åh, åh, åh vilka fina fynd!!! Skolplanscherna, trälådan och vinglasen finns även hemma hos mig, men jag gillade dina bättre 😉 Lampan var också superfin.

Fick akut loppis-abstinens nu 🙂

Erica: Haha, är säker på att dina är minst lika fina – svårt att misslyckas med skolplanscher och trälådor! =)

Vardagstugg: Kolla Tradera, där har jag sett många! Det blev bara lite mer behändigt att slippa frakten så när jag hittade en slog jag till.

Stina: Konstigt nog hade de olika priser – 350 resp 450 kronor.

Vilka fina fynd. Lyckan är stor när man kan fynda på aktion eller loppis…Vad fick du ge för skolplanscherna?