Husligheter

Vilken är din favoritbutik?

Maria/Husligheter
Fina småpryttlar på väggen hos Terrain.

Fina småpryttlar på väggen hos Terrain.

Kunde jag så skulle jag ägna den här regniga lördagen åt ett besök på Terrain. Nu funkar inte riktigt det eftersom butiken ligger i Glen Mills, PA, men OM det gick så hade det varit givet. Creature comforts bilder (här och här) visar nämligen upp en riktigt mysig butik som jag önskar att det fanns fler av i det här landet. Och apropå det – vilka är era allra mysigaste butiksfavoriter när det kommer till inredning i Sverige? Vore kul om ni tipsade så kan jag göra ett rejält smultronställeinlägg om det sen så vi har en massa mysiga tips samlade! (Mina kommer så klart också då.)

Inne i Terrainbutiken.

Inne i Terrainbutiken.

Och eftersom vi inte kan svänga förbi Terrain idag, så kan vi kika i webshoppen istället – de fraktar tyvärr inte internationellt, men där finns gott om fina bilder att inspireras av!

Kom igen nu – vilka butiker är bäst i din stad när det handlar om inredning?

Translation: I wish I lived closer to Terrain, Creature comfort’s pics look so cosy! And I also wish they shipped internationally, so I at least could shop online …

Kommentera

Kommentera

Vi har inget jätteutbud av inredningsbutiker här i Umeå men det är ändå helt ok. Men en butik jag verkligen saknar är Granit, har så mycket bra förvaringssaker som även är snygga att titta på! Och ingen webbshop har dom heller så man får helt enkelt beställa om det är nån som ska 70 + mil söderut..

Trevlig kväll!
Annelie

annelie swärd 20 augusti, 2011 06:47 /

Svara

Men jag har hört att Granit SKA öppna webshop, någon gång under 2012. Håll ut! =)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 21 augusti, 2011 07:21 /

Bäst i Umeå är Backmans antik & interiör…! Jättemysig trång liten butik men nya och gamla prylar i en salig blandning från golv till tak, där kan man gå och kika länge :)

Johanna 21 augusti, 2011 11:43 /

Har två favoritbutiker på Gotland : Verdus Veranda i Hablingbo och Berså i Tofta.
Berså är inrymt i ett gammalt kapell och har även en mysig liten café-del.
Verdus Veranda är mycket inspirerande i en fantastiskt trevlig miljö !
Båda ställena är perfekta för en skön liten söndagsutflykt…

Majsan 21 augusti, 2011 07:18 /

Svara

Åh, roligt med Gotlandstips! Har inte besökt något av dem, så dessa lägger jag på minnet för egen del.

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 21 augusti, 2011 07:20 /

Jag har ännu inte funnit någon favorit här i Kungälv där jag numera bor, men tidigare bodde vi i Marks kommun och där ligger den underbara fantastiska butiken Fritzla Tyglager. Namnet låter kanske inte så upphetsande men den är väl värt ett besök! Det är inredning i form av både möbler och dekoration, det är vackra gardiner och även en våning med bara tyger, och det är inspirerande styling så till den grad att man omedebart vill flytta in!:) Ligger inte så långt från Borås, man åker riksväg 41 ner mot Varberg så kommer man till Fritsla. http://www.fritslatyglager.se/

Tanja 21 augusti, 2011 09:06 /

Svara

Butik Victoria i Skärhamn, Tjörn är mitt smultronställe. Har sommarhus ut på kusten och dom har allt man behöver för kustkänsla med touch av amerikanska östkusten. Dom har öppet året runt med. Nästan bäst på hösten då dom inspirerar till inomhus mys på västvindarnas ö. Personalen är trevlig och ”ihåg-kommande”. Extra plus är affärens ägarinna som har bred och charmig lokaldialekt. Bara det gör mig glad!

Tessan! 21 augusti, 2011 09:19 /

Svara

Föresten Maria, har du beställt ifrån Etsy nån gång? Fraktar dem till Sverige?

greenecojournal http://www.greenecojournal.wordpress.com 21 augusti, 2011 09:48 /

Svara

Etsy är som ebay eller tradera, dvs det är många olika säljare. Så några fraktar till Sverige, andra gör det inte. Men jag har beställt flera grejer och det har gått hur bra som helst. Om det inte står angivet att de fraktar internationellt kan man alltid maila och fråga om de kan tänka sig att göra det ändå.

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 21 augusti, 2011 07:19 /

Tack för svaret.

greenecojournal http://www.greenecojournal.wordpress.com 22 augusti, 2011 07:02 /

Göteborg är visserligen inte min hemstad men från sommarens besök upptäcktes Artilleriet som är helt fantastisk. Fin affär och webshop. Den måste få vara med. Kul att se hela listan sen! Anna x

Anna Gillar http://annagillar.blogspot.com/ 21 augusti, 2011 08:21 /

Svara

I Stockholm finns ju en hel del, men jag gillar verkligen den japanska designbutiken Ki-Ki på Renstiernas gata.

Kristina från Up Your Wall http://www.upyourwall.se/blog 22 augusti, 2011 08:52 /

Svara

Här i Skellefteå är Haidic Interiör i Gula Villan väl värt ett besök! Fina lokaler och fint urval.

Linnea 22 augusti, 2011 09:55 /

Svara

Bodde nära Terrain för 1,5 år sedan utan att veta om att den fanns. Nu kommer jag snart att bo nära den igen så då blir det definitivt ett besök där. Annars gillar jag Design Within Reach.

month day year 22 augusti, 2011 03:20 /

Svara

Nu kom jag på ett tips till… Vita Rummet i Karlskoga är en stor favorit. Barbro som driver butiken är duktig på styling och som namnet antyder är det mycket som är i den vita stilen, dock inte allt. Möbler, lite kläder/väskor, inredning…Jag vill oftast ha ungefär exakt ALLT när jag är där:-) Väl värt ett besök om man uppehåller sig i trakterna!

Tanja 23 augusti, 2011 05:21 /

Svara

Tack för alla fina tips! Fortsätt gärna att tipsa, ett inlägg kommer lite senare!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 26 augusti, 2011 08:36 /

udda tina i Lund är en riktig favvo!

Engdahl02 30 september, 2011 06:43 /

Svara