Husligheter

DIY: Kuddar av mattor

Maria/Husligheter
Enkla, snygga och slitstarka kuddar av IKEA-mattor. Foto: Marthastewart.com.

Enkla, snygga och slitstarka kuddar av IKEA-mattor. Foto: Marthastewart.com.

Kuddar av mattor, låter det som ett vinnande koncept? Martha Stewart tycker det och syr fina, randiga kuddar av superbilliga (19 kronor!) IKEA-mattan Signe. Jag har en Signe som tillfällig dörrmatta på Gotland, men nu måste jag nog granska dem lite noggrannare och se om de kanske kan få fler användningsområden. Beskrivning hittas här!

Translation: Easy-to-make pillows by Marthastewart.com with some help from IKEA’s super cheap rug Signe.

Kommentera

Kommentera

Vilken rolig idé!

Paula http://livehealthier.blogg.se 24 augusti, 2011 11:27 /

Svara

Underbart till uteplatsen!
Blir nog en IKEA tur till helgen.

Ellendellen 24 augusti, 2011 11:51 /

Svara

Tack för en inspirerande blogg! Jag behöver din hjälp! Jag hyr ett litet rum i en villa, markplan, med tre stora fönster och jag får verkligen krupp på att folk (familjen) kan se in! Har du förslag på hur jag kan på ett snyggt sätt kan bli av med det här problemet? Jag är inte säker på att jag har möjlighet att sätta upp grejer på väggarna. Otroligt tacksam för svar! (klockan är nu 14.57 och jag har fortfarande inte dragit ifrån gardinerna).

Jenny 24 augusti, 2011 12:59 /

Svara

Åh, lurigt problem! Jag antar att någon form av insynsskydd på nedre halvan av fönstren inte heller är ett alternativ? En gardin eller liknande täcker ju hela och det är ju sällan kul, men om man täcker precis tillräckligt för att man inte ska se in, antingen med frostning på glaset eller bara fina insynsskydd som man ställer i fönstren, så får man ju åtminstone in ljus och får lite utsikt själv. Annars är det ju svårt att undvika, om du inte kan påtala problemet för dina hyresvärdar och be att få ställa något som skärmar av lite i trädgården så att folk inte rör sig så mycket direkt utanför dina fönster? (Vet ju inte alls hur det ser ut, det kanske inte ens går?)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 26 augusti, 2011 08:35 /

Snyggt!

Mimmi Staaf http://mimmistaaf.blogspot.com/ 25 augusti, 2011 10:12 /

Svara

Hej! Kikar in här första gången och hittade massvis av inspiration! Tack för att du delar med dig! Rolig idé med mattkuddar! Välkommen att kika in hos mig http://husprojektet.bloggplatsen.se

Anna 28 augusti, 2011 06:38 /

Svara

Välkommen hit, kul att du trivs!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 31 augusti, 2011 10:45 /

Vilken bra idé. Billig matta dessutom. Det ska jag minsann prova! tack för bra tips. //

annamis http://annamis.wordpress.com 28 augusti, 2011 09:47 /

Svara

Tittar in för första gången och blir riktigt stolt över mig själv när jag ser inlägget om kuddar av mattor från IKEA. Jag gjorde mina för flera år sedan,stora sittkuddar till min son,som nu har fått följa med till mitt jobb på förskola. Så att de blir hållbara är det ingen tvekan om=) Tack för en inspirerande blogg!

ellisol3 7 september, 2011 06:54 /

Svara

Välkommen hit! Och vad kul att höra om mattkuddarnas livslängd!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 7 september, 2011 07:55 /