Husligheter

Dockhus för designnördar (och deras barn)

En riktig arkitekturdelikatess i miniformat.

En riktig arkitekturdelikatess i miniformat.

När jag var liten hade jag ett hemmasnickrat dockhus av masonitskivor med tapetrester från vår villa, hemmasydda gardiner och ihopbyggda trämöbler från Panduro. Då minns jag att jag avundades kompisarnas ”glammigare” Lundby-hus i plast, men så här i efterhand tycker jag att det var otroligt gulligt av min mamma att bygga ett eget hus med lysande lampor, trappor och våtrumstapeter istället för att köpa ett massproducerat. Får jag egna barn så kan jag mycket väl tänka mig att bygga ett jag med – trots att jag vet av egen erfarenhet att ungar hellre vill ha ”köpe-hus”. Men tänk vad roligt man (=jag) skulle ha under tiden?

Å andra sidan finns det ju färdigbyggda hus som är bra mycket snyggare än leksaksbutikernas varianter också. Det här fantastiska bygget signerat Brinca Dada skulle gärna få stå i fullsize på min adress, men då skulle nog inte prislappen ligga på 329 dollar … Det ser skört ut, men ska hålla för nyfikna barnhänder, vilket illustreras av följande bilder:

Detta barn har dock inte fått några möbler att möblera med.

Detta barn har dock inte fått några möbler att möblera med.

Inte det här barnet heller.

Inte det här barnet heller.

Translation: When I grew up I had a homemade doll house with lights and everything – but I still wanted a store-bought one. nowadays I love the idea of building your own instead of buying one, unless it looks like this! On the other hand I would rather have this full size so I could live in it…

Kommentera

Kommentera

Här är två till drömdockhus för designnördföräldrar :-)
(ska väl tillägga att jag inte heller har barn…)

Arne Jacobsen-hus kanske?
http://minimii.com/nyt/arne-jacobsens-hus/

Eller Fallingwater i LEGO?
http://shop.lego.com/en-US/Fallingwater-21005;jsessionid=U0n5tQX0FmnjHGufbWUYYQ**.lego-ps-2-1?c=Architecture-ByTheme

erica 30 augusti, 2011 08:48 /

Svara

Åh, vad roligt – tack för länkarna! De hade jag ingen koll på alls!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 31 augusti, 2011 10:45 /