Rutiga golv

13 oktober, 2011 12 kommentarer
Floors / Golv

Annonsen laddas.

I helgen pajade vårt kylskåp på Gotland, förmodligen som en konsekvens av alla åskväder som varit. Bara att köpa nytt alltså (jätterolig utgift … not), men när vi drog ut det gamla så fick vi också en möjlighet att glutta på golvet som ligger UNDER klickgolvet som förra ägaren lade in när han renoverade köket. Och det ser ut att vara ett helt vanligt plankgolv av furu. Nu är jag så klart mäkta sugen på att riva ut klickgolvet och göra nåt skojigt av plankorna i stället, och ett rutigt golv vore så härligt! Det nedan är en rolig variant, där bara de svarta rutorna målats och övriga fått vara ”träfärgade” (via Fjellby).

Rutiga golv i Acnebutiken i Oslo.
Rutiga golv i Acnebutiken i Oslo.

Och tidigare i år valsade ju bilderna från Nina Perssons lägenhet runt i bloggosfären och jag älskar de gråvita rutorna hon hade:

Nina Perssons kök, via Bolaget.
Nina Perssons kök, via Bolaget.
En till glimt av golvet från Nina Perssons lägenhet.
En till glimt av golvet från Nina Perssons lägenhet.
Bitte Kai Rands rutiga golv.
Bitte Kai Rands rutiga golv.

Bitte Kai Rand har målat parkettgolvet i hela hemmet i stora gråvita rutor. Snyggt, men kanske lite för oversize för min smak. Perfekt grå färg dock. Bilder från Bo Bedre.

Nu återstår alltså bara att bestämma sig. Och att övertala maken om att det inte ALLS är vansinnigt att riva ut ett två år gammalt, fullkomligt funktionellt klickgolv i prima skick. Kanske till sommaren? Då är det ju i alla fall TRE år gammalt …

Translation: Last weekend our fridge in the summerhouse broke, and when we removed it we found the wooden floor under the clock-lock flooring that the last owner put in. And now I really want to rip that out and paint the floorboards like this instead …