Husligheter

Julgotta

Om ni tror att jag äter mer socker i december än övriga månader, så har ni helt rätt. I loooove julens godsaker, och tänkte att jag skulle pynta bloggen med lite mästerlig kakinspiration då och då. Nu råkar ju tre av fem innehålla choklad just den här gången vilket inte direkt lockar mig, men jag antar att merparten av er som läser gillar det! Plus att jag faktiskt tycker att choklad ofta SER fantastiskt ut, så det bjuder jag gärna på. Följande fem snyggingar har jag hittat via Pinterest, och klickar ni er in på respektive så hittar ni också länkar till ursprunget.

Mumsigt (och omumsigt eftersom det är choklad...)

Mumsigt (och omumsigt eftersom det är choklad...)


Jordgubbstomteluvor, julgranstårta, chokladgranar, cakepops och karamellkakor. Enjoy! (Och hör gärna av er om ni testar nåt recept!)

Obs! Eftersom varken jultårtor eller ens mat för dagen står på allas bord så klickar jag ”hem” Unicefs jordnötskrämspåsar för att ge undernärda barn en chans att överleva julen. Ni som vill och har möjlighet får naturligtvis gärna göra detsamma! Många bäckar små räddar ännu fler liv.

Translation: Some Christmas goodies to try out!

Kommentera

Kommentera

Lyckost som inte gillar choklad! Tyvarr vattnas det i munnen pa mig av alla bilderna….

Emma 7 december, 2011 05:18 /

Svara

Haha! Jag önskar att motviljan inkluderade allt onyttigt, men jag kompenserar snarare genom att äta ännu mer lakrits!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 8 december, 2011 07:27 /

Jag ska självklart testa tomteluvebrownien – rapport kommer! Hellre förr än senare! Tack förresten för en stor dos daglig inspiration – du har en fantastisk förmåga att hitta saker som är precis i min smak.

Anonym 8 december, 2011 08:41 /

Svara

Åh, spännande – återkom gärna med betyg! Och tack snälla för fint beröm att börja fredagsmorgonen med! =)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 9 december, 2011 07:47 /

Bakverk i all ära, men tack för att du drog tummen ur mig och fick mig att köpa lite mässlingsvaccin och vätskeersättning bara sådär. Klappar som är så lätta att skjuta upp och glömmas bort. Trevlig fredag!

alexandra 9 december, 2011 09:51 /

Svara

Åh, vad bra att jag kunde hjälpa till med tummen! =) Håller med, i bland måste man bli påmind om nåt man redan vet, för att få det gjort. Trevlig helg!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 10 december, 2011 10:49 /

Till slut är de publicerade: http://sotlakrits.wordpress.com/2011/12/29/tomteluvor-fur-alle/

Jag fick tyvärr inte riktigt till den snygga balansen mellan jordgubben och brownien. Det borde varit mindre brownie eller större jordgubbar… Och ja, de blev jättegoda.

Anonym 29 december, 2011 02:36 /

Svara

Ah, tokfina! Bra jobbat! Synd bara att de innehåller choklad …=)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 29 december, 2011 10:03 /