Stockholm Furniture & Light Fair – Titta upp, titta ner, titta mittemellan

9 februari, 2012 2 kommentarer
News / Aktuellt

Annonsen laddas.

Jag hade fullt upp med att hinna titta i alla riktningar på mässan, det känns som att det var fler utställare än vanligt som lyckats utnyttja mässhallens volym. Gulled hade det tacksamma jobbet att skylta med Tom Dixons fantastiska lampor och drömmen vore att få hänga Etch eller Step light i klasar i taket på det här sättet.

Tom Dixons Etch och Step light i Gulleds monter.
Tom Dixons Etch och Step light i Gulleds monter.

Tur att jag fick tröstpriset, lilla ljuslyktan i samma serie, i goodiebagen från NKs pressfrukost häromdagen! Tom själv kunde inte närvara på pressträffen då han fortfarande satt på planet från London, men han deltog i NKs fest i går kväll (som jag missade typiskt nog). Några andra montrar som lyckades med perspektiven:

Claesson Koivisto Runes pudriga Baklava-lampor för Örsjö Belysning fångades lika väl om man tittade mot fötterna som upp på väggen, tack vare stora speglar på golvet.

Bent Hansen lekte med sina Button-Ups och budskap och Gärsnäs hängde sina vitlackerade stolmodeller högt på väggen.

Translation: I love Tom Dixon’s lamps and if I had the money I would buy a whole bunch of them and hang like this. Several companies used the space well and made me look up and down to take it all in.