Husligheter

Ett udda kök

husligheter

Något med det här köket lockar mig, och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Egentligen ser det inte så lite knasigt ut med den kurvade väggen, de stora mörka skåpen och gallergrinden längst in. Men jag gillar också att det ser både dyrt och unikt ut, trots att det är standardkakel, blocketfyndad spis och diskho från IKEA. Betongskivan är förstås måttbeställd, och jag gillar kastrullupphängningen på gallret, smart sätt att frigöra förvaringsutrymme i skåpen när köket är litet. Galet men fascinerande kan vi väl sammanfatta detta kök från ett av Sköna hems senaste nummer. Eller vad tycker ni? (Resten av hemmet är dessutom färggrant – kika in!)

Foto Magdalena Björnsdotter/Sköna hem

Foto Magdalena Björnsdotter/Sköna hem

Translation: A somewhat crazy kitchen from a Stockholm apartment. It’s quite weird, but I still like it!

 • http://lillymaria.blogg.se/ Lisa

  är inte det där ann söderlunds lägenhet? tycker jag känner igen köket från när hon var med i fyra stjärnors middag… kika här: http://www.kanal9play.se/program/play/4stjarnorsmiddag-s01e26

  • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

   Jo, absolut, det måste det ju vara – tack för den infon!

   • Karin L

    Hej!
    Det är INTE Anns egna kök. Hon bara lånade lägenheten när de spelade in tv-programmet. Det är Fam Engström Nilssons kök. Det var även med i Family Living för något år sedan (nr 2, 2011).
    Med vänliga hälsningar
    Den extraordinära inredningsmediaconnoisseuren ;-)

    • http://husligheter.elle.se Husligheter-Maria

     Haha, strålande – tack Karin! Rätt ska vara rätt!