soxbo-4

Tapeter – hjälp mig!

Maria/Husligheter

Att gå lös med tapeter – och inte bara på en fondvägg – är något jag varit sugen på länge. Sovrummet i Stockholm har varit på tapeten (höhö), men nu har jag kommit på att jag ska drabba gästsovrummet på Gotland istället. Just nu är det en ruskig ”lattegrotta” (för att citera en fellow blogger) efter en lite olycksalig renovering av en tidigare ägare, men istället för att reflexmässigt ta fram den ängsliga färgburken med Stockholmsvitt så grubblar jag på … småmönstrat. Snirkligt. Trolskt. Ombonat och vintagevackert. Det kan ju inte gå värre än att jag får måla över det, menar jag?

Tre tjusiga William Morris-tapeter. Foto: Produktbilder

Tre tjusiga William Morris-tapeter. Foto: Produktbilder

Förvisso dog William Morris fyra år innan vår kåk byggdes, men med 112 år på nacken känns kalkstenshuset ändå värdigt den brittiska mönstermästaren. Eller? Finns det kanske någon annan tapet jag borde kolla in istället? Ovan ser ni tre av Morris vackra mönster (samtliga finns i fler färger, så fokusera inte så mycket på färgskalan) som jag gillar. Om ni skulle rekommendera mig en tapet som skulle passa i ett litet sovrum på baksidan av det här huset, vilken skulle ni välja då? (För övrigt, är inte den här kakelväggen det finaste ni sett?)

Translation: The guestroom in my summer house badly needs a makeover. I’m thinking … William Morris! Or should I go for some other wallpaper?