It was meant to be mine

10 april, 2012 8 kommentarer
New in / Nya köp

Annonsen laddas.

I bland hittar man saker som det praktiskt taget står ens namn på. Som den här vackra Gotlandskartan (eller ”Gottland” snarare) från 1834 som jag budade hem på nätet igår. Inte nog med att jag varit på jakt efter en gammal Gotlandskarta ett tag. Nej, kartan är dessutom ritad av kartografen Gustaf av Klint som också gett namn åt en vandrarhemsbåt i Stockholm där jag och maken sov över en gång för sisådär 13 år sen, när vi var fattiga, nyförälskade studenter som skrev på vår gemensamma B-uppsats (som krävde ett kort Stockholmsbesök). Ja, ni hör ju, it’s meant to be mine. Eller så är det jag som gravt övertolkar tecken och helt enkelt bara hade ett lättfrestat klickfinger, men det kan jag leva med i så fall.

Mitt nya auktionsfynd.
Mitt nya auktionsfynd.

Translation: This map of Gotland från 1834 practically had my name written on it, so I had to win the internet auction. And I did!