Husligheter

Hemma hos Emma Persson Lagerberg

Först tänkte jag inte blogga om Emma Persson Lagerbergs fantastiska hem från senaste ELLE interiör(köp, det är ett bra nummer i övrigt också!). Bilderna hade ju redan åkt bloggsvängen runt, två gånger till och med eftersom de först publicerades olovligt med tanke på att en dansk tidning också skulle visa reportaget och sen på nytt när faksimilerna spreds som maskrosfrön för vinden.

Faksimiler från ELLE interiör.

Faksimiler från ELLE interiör. Foton: Petra Bindel

Men sen tänkte jag om. Dels för att det verkligen är ett av de finare hem jag sett på länge och det vore konstigt att inte hylla det med ett inlägg när Husligheter trots allt handlar om just inspiration, dels för att det är lätt att ta för givet att alla bloggläsare läser lika många bloggar som man själv gör. Så jag publicerar dem trots allt, kanske är det nytt för några av er och för er som är lika bloggberoende som jag är det ju trots allt en väldigt estetiskt tilltalande repris!

Translation: This amazing home has already toured many Swedish blogs, but I hope you don’t mind me showing it as well since it really is great inspiration.

Kommentera

Kommentera

Bra tänkt! (Även om jag både har sett i bloggar, bloggat om själv, samt har tidningen så har ju säkert inte alla andra det också. Man blir lite insnöad ibland helt klart…) Ha en fin dag.

Nilla 22 april, 2012 07:37 /

Svara

Ja, man får ibland en känsla av att man måste vara först – annars är det kört. Vilket bara är fånigt förstås…

Maria Soxbo 22 april, 2012 07:48 /

Köket är det jag gillar bäst. Färgerna och materialvalen ger ett så härligt harmoniskt uttryck :)

Nissan 23 april, 2012 08:13 /

Svara

Ja, det känns genomtänkt men ändå avslappnat, tycker jag!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 25 april, 2012 04:48 /

Och så undrar man varför man är så feg när det gäller färg? =)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 25 april, 2012 04:49 /

Jag har både läst tidningen och sett bilderna på olika bloggar och jag måste erkänna att jag nog tycker att det är lite överskattat. Visst var det fint med den milda färgen på köksluckorna men annars kändes hemmet ganska mycket som alla andra hem som man ser visas upp. Lite upphaussat känns det som… Jättefint absolut, men SÅ orginellt är det väl inte?

Clermiston http://frokengredelin.blogspot.se/ 24 april, 2012 12:55 /

Svara

Haha! Nej, det är möjligt att Emma inte direkt uppfunnit hjulet förstås. Men ibland behöver ett hem egentligen inte vara särskilt originellt för att bli minnesvärt, tycker jag. Det kan räcka med att helheten är lite läckrare än vanligt för att även ett relativt ”normalt” hem ska få vingar i bloggosfären.

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 25 april, 2012 04:50 /