Husligheter

Veckans tema: Blått

Maria/Husligheter

Nu när mässing har släpps in i mitt eget estetiska regelverk (efter åratal i kylan), så ser jag också färgkombinationer som jag aldrig hade haft en tanke på för några år sen. Som blått och guld, med lite krispigt vitt som komplement. Inte för alla, inte överallt, men håll med om att det kan vara bli rätt fint i rätt hem! Särskilt med lite bohemiska mönstermixar (gärna moderna och traditionella mönster som får krocka) och oväntade former.

Blått och guld i en lyxversion av de svenska färgerna. Foton: pressbilder

Blått och guld i en lyxversion av de svenska färgerna. Foton: pressbilder

Inspirationsbilden är från IKEAs kollektion Blå som släpps på fredag, och produkterna är: Bestick, från 45 kr/del, Villeroy & Boch. Batikfärgat överkast, 895 kr, IndiskaKudde, 799 kr, CeannisKudde, 880 kr, Svenskt tennSmyckesskrin/ringhållare Bell, 835 kr, SkultunaKaraff Hämta, 79 kr, IKEABarnfåtölj Hedda, 699 kr, ÅhlénsLampa Beat light stout, 9 260 kr, Tom DixonTallrik Taika, 345 kr, IittalaFat, 250-600 kr, Tine K Home.

Translation: I had never considered mixing blue and gold before, but now when I suddenly approve of brass details (which I hated before) this feels sort of … fun. In the right home.

Kommentera

Kommentera

Jag har inte återkommit till varken blått eller guld… än, men man vet aldrig! Väldigt tilltalande kollage i alla fall, känns väldigt stiligt!

Proforma - Irene http://proforma.blogg.se/ 30 maj, 2012 09:17 /

Svara

Det är lite svårt att ta till sig när man är ovan, men nu ska jag köpa en blåmönstrad tapet så jag börjar smyga in det så sakteliga … =) Tack snälla för fint beröm!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 31 maj, 2012 07:46 /

Det var ett tag sen jag var sugen påblå inredning, men nu börjar jag bli sugen igen… Gärna i kombo med lila, poetrol eller grått.

Nissan 3 juni, 2012 08:21 /

Svara

Grått och blått är fantastiskt snyggt tycker jag, bra val!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 3 juni, 2012 10:11 /