Husligheter

Dominique Falla

Spiktavlor kanske vid första anblicken låter som något som borde ha stannat på 1970-talet, men så hittar man genier som Dominique Falla – och tänker om direkt. För hur läckert är inte detta? Jag älskar att hon tänkt inverterat så att det inte är bokstäverna som är trådade utan utrymmet runt om. Inte helt omöjligt att göra själv, om man har tålamod att tänka igenom det hela ordentligt först. Här kan man se bilder från själva arbetet, och här kan man köpa en affisch med spiktavlan som motiv. Otroligt coolt, nu blir jag spiksugen …

Pilligt men fint! Foto: Dominique Falla

Pilligt men fint! Foton: Dominique Falla (publicerade med tillstånd)

Slutresultatet! Som också finns att köpa som tryckt affisch.

Slutresultatet! Som också finns att köpa som tryckt affisch.

Huller om buller – fast otroligt genomtänkt på samma gång.

Huller om buller – fast otroligt genomtänkt på samma gång.

Translation: Nail art might sound like something that should’ve died out in the 70s, but when you see the work of genius Dominique Falla I think you will reconsider. Gorgeous! I love the inverted motif, it wouldn’t have been as cool if the letters had been threaded instead. This might be a possible DIY project, as long as you think it through thoroughly before you get started. I’m very tempted – perhaps a summer project … Read more about how Dominique did it, or buy this work of art as a poster!

Kommentera

Kommentera

Hi from BYW I just stopped by to check out your blog and I absolutely love the work of Dominique Falla

Toni @skandivis 14 juni, 2012 02:23 /

Svara

Hi Toni and welcome! I adore her work as well, and I’m so tempted to have a go at it myself but I’m pretty sure I would be disappointed in the result … =)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 16 juni, 2012 08:23 /

Wow! tänk vilket jobb, antar att det är värt det med tank på resultatet

Amanda http://mrsadvocat.blogspot.se/ 14 juni, 2012 02:55 /

Svara

Ja absolut, skulle man lyckas få det så fint är det lätt värt mödan!

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 16 juni, 2012 08:23 /

Visst är dom fina! Du kommer väl ihåg den som fanns på restaurang Familjen i Göteborg (Bloggforum), makalöst fin! Och jag kommer ihåg dom på 70-talet. För inte så längesedan hittade jag just en sådan tavla hos min mamma som vi hängde upp i hennes gästrum, kan ju inte bli mer rätt än så!

Proforma - Irene http://proforma.blogg.se/ 16 juni, 2012 09:13 /

Svara

Ja, Familjens var HELT underbar! Och min mamma hade också såna spiktavlor i gillestugan. Jag köpte ett par för några år sen på loppis, men de hittade aldrig någon vettig plats i mitt hem så nu är de tillbaka på loppisen igen … =)

Husligheter-Maria http://husligheter.elle.se 17 juni, 2012 10:40 /