soxbo-4

Shopping guide: Brass lamps

Maria/Husligheter

Min mässingsvurm håller på att gå överstyr, så jag tänkte kanalisera den i en shoppingguide för att liksom rensa skallen lite. Det kanske är fler av er som lockas av allt guld som glittrar och kan få några tips? Lampor och ljusstakar är hur som helst det bästa sättet att använda mässingen på i mina ögon, eftersom ljuset blir så varmt (och smickrande, let’s face it) när det reflekteras. Lite glittrande fredagsgodis kommer här! (Någon mässingsfavorit ni saknar i mixen? Kommentera gärna!)

1. Collage, Folkform/Skultuna. 2. Ljusstakar, Erika Pekkari/Svenskt tenn. | 3. Nappula, Matti Klenell/Iittala. | 4. Vänskapsknuten, Josef Frank/Svenskt tenn. | 5. Ilse, Ilse Crawford/Georg Jensen. | 6. Lilja, Ivar Ålenius Björk/Ystad metall. | 7. Etch, Tom Dixon.

1. Bumling, Anders Pehrson/Ateljé Lyktan. | 2. Jeeves, Jake Phipps/Innermost. | 3. 2097, Gino Sarfatti/Flos. | 4. Golden bell, Alvar Aalto. | 5. Beat light, Tom Dixon. | 6. Suburban skyline, Folkfront.

1. Lean, Jenny Bäck/Örsjö belysning. | 2. Cymbal, Helena Svensson/Bsweden. | 3. Vägglampa, Bloomingville. |4. Brubeck wall, Delightfull. | 5. Bestlite, Robert Dudley Best/Bestlite/Gubi. | 6. Bordslampa, Hans Agne Jakobsson/Markaryd.

Translation: My love of all things brassy inspired me to do this shopping guide, and since lamps and candle sticks are the best way to use brass (we all look pretty in golden light, right?) I focused on that. Some Friday brass candy for you!