Husligheter

Mayor sofa by Arne Jacobsen for &tradition

Maria/Husligheter

Arne Jacobsen upphör visst aldrig att vara i ropet! Bara den här månaden är han aktuell både med Boråstapeters nya kollektion och med soffan Mayor som ritades redan 1939 för ett danskt rådhus men aldrig kom i produktion – förrän nu. Företaget &tradition (som hade en av de snyggaste montrarna på Stockholm Furniture & Light fair i våras) har tagit den i produktion, och den är förstås inte gratis – kring 4 300 euro kostar godbiten – men otroligt snygg!

Även om relanseringar kan kännas lite trött när man längtar efter helt ny, fräsch design så tycker jag däremot att det är helt fantastiskt när företag tar upp produktion av produkter som faktiskt aldrig funnits tillgängliga för allmänheten. Det sitter säkert någon lyckost i Danmark som lyckats haffa ett av originalen från det där rådhuset (om de inte står där än?), men sån tur har ju aldrig jag och därför gillar jag såna här initiativ. Fina pressbilder också!

Translation: Arne Jacobsen seems to be everywhere right now! His patterns on the new wallpaper collection from Boråstapeter for example, and this is the Mayor sofa from 1939 – finally in production by &tradition! It’s never been available to the public, and it still isn’t since it’s €4300, but at least a girl can dream now …

Kommentera

Kommentera

Oh det det är var en soffa att må fint i. Perfekt snygg! Tack för tipset!

Josefine Betonggruvan http://www.betonggruvan.se 30 oktober, 2012 09:22 /

Svara

En sån skulle lätt kunna få flytta in här hemma hos mig… En i gult, eller kanske ljusgrått. Om det inte vore för priset då. Länkade till dig, hoppas det var ok!

Maria Wigartz http://www.dejligtochdesign.blogspot.se 31 oktober, 2012 10:17 /

Svara

Maria: Självklart är det okej, det är bara så roligt så tack! =)

Maria/Husligheter http://www.husligheter.se 1 november, 2012 08:26 /