My new bedroom

12 november, 2012 36 kommentarer
Bedroom / Sovrum / My home / Mitt hem

Annonsen laddas.

Okej, det blir spännande att se om det här blir första steget mot att visa mer av mitt hem eller om jag blir avskräckt för gott, men jag tänkte i alla fall ta ett par trevande steg ut i den där bloggverkligheten som så många andra inredningsbloggare känner sig fullkomligt hemma i. So I give you … vårt omgjorda sovrum.

Ber om ursäkt för den korniga bilden, det är så sabla mörkt inomhus så här års.
Ber om ursäkt för den korniga bilden, det är så sabla mörkt inomhus så här års. Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Det var faktiskt gråmålat även innan, men hade en mörk fondvägg och orange detaljer. Men för någon månad sedan lackade jag ur på stilen, och bestämde mig för att göra om lite. Mitt inspirationskollage såg ut så här:

Helt identiskt blev det som synes inte – Afroart-kuddarna står fortfarande på önskelistan, liksom fina bordet Pile of books. Men i övrigt så blev slutresultatet relativt likt efter att jag gjort följande:

  • Fondväggen målades i samma grå nyans som de andra väggarna.
  • Alla orange detaljer, alla gamla textilier och alla lampor slängdes ut.
  • Jag köpte en ny taklampa och slog till på vad som festligt nog visade sig vara Pia Ulins gamla Bestlite-lampor på Blocket.
  • En ny, stoppad sänggavel byggdes minsann av ohändiga mig (beskrivning kommer i morgon!) så att jag kunde slänga Miosängens gamla sänggavel men behålla sängen.
  • En sängkappa inhandlades för att dölja resten av sängen, en mörkgrå gardin för mörkläggning och en gäng favoritbilder och -ramar ur gömmorna kom till användning som tavelvägg. Filten och kuddarna är också skåpfynd jag redan ägde.
  • Min Eames-skalstol fick byta sits från orange till … ska vi kalla det gråbrun (hade extra sitsar i gömmorna)?

Visst, ”budgetrenovering” kanske är att överdriva en aning trots att bara en vägg målades och alla möbler behölls. Saker som skumplast till sänggaveln visade sig till exempel vara ett ganska kostsamt inköp, och jag bestämde mig längs vägen för att unna mig nya lampor trots allt. Sängborden är fortfarande inte utbytta heller, så slutnotan är fortfarande inte summerad. Men slutresultatet blev i alla fall precis som jag hade tänkt mig, ombonat och väldigt ”jag”. Hoppas ni gillar mitt lite veliga steg ut i blogghemsvärlden!

Translation: This is very unusual for me, showing pics from my own home. But I thought I’d try it and see if it feels TOO weird or not … This is my newly redecorated bedroom, and I apologize for the poor quality of the pics, it’s SO dark now and I hate using flash when I take photos so … well. Hope you like it anyway!